Search here...
TOP
Savjeti Life Coacha

Kako se nositi sa negativnom energijom i mislima tokom negativnih dešavanja

Sve je odjednom drugačije, a opet sve je kako je bilo. Iako smo svi opterećeni razmišljanjima još uvijek o koroni i sada o ratu, život mora da ide dalje!!! Svi moramo da obavimo kupovinu, obrok stavimo na sto i svi moramo da se trudimo da što bolje održavamo ritam u danu. Da li vam je teško da se oslobodite osećaja straha koji je svuda? Provjeravanje vijesti svakih sat vremena nas NE čini pozitivnijim i sretnijim. Ali, ako se ograničimo na dva puta dnevno gledati vijesti, bit ćemo dovoljno  informisani. I trebamo nastaviti čitati dobre vijesti!!!
 
Najbolji savjet da razbistrimo svoj um je da izađemo napolje neko vreme i da se družimo.  Sreća je što je došlo proljeće!Kakvo olakšanje pored svih loših vijesti. To je nešto na čemu treba biti zahvalan! Od svih godišnjih doba, proljeće je najpozitivnije i najbolje godišnje doba koje možemo doživjeti svojim čulima. Mora biti tako, da bismo se izborili sa ovom krizom i trenutnom svjetskom situacijom.
 
Kada izađete vani, pogledajte, pomirišite i slušajte! Ovo je najljepše godišnje doba koje možete doživjeti svojim čulima. Mora da je i tako. Proljeće je najbolja sezona zbog koje nam je najlakše biti pozitivni. Uostalom, sve što nam proljeće nudi čini nas sretnima. Osjećamo prve tople zrake sunca, osjećamo miris cvijeta, vidimo jagnjad kako skakuću, čujemo ptice kako pjevaju…
 
Uživajte u malim trenucima
 
Budimo otvoreni za to i pogledajmo kako se život odvija u prirodi. Trudimo se i da uživamo u tim malim trenucima. Ovih dana kada širom otvorim prozore osjetim u svakoj ćeliji  svoga tijela da je proljeće stiglo. Uživam što sunce sija, ptice cvrkuću, nebo je ponovo plavo i osjetim da smo opet na početku nove sezone. Ovo je pravi kontrast zvukova i slika koje vidim na vijestima i svim društvenim mrežama. Moje tijelo i moja duša me tjeraju da okrenem leđa vjestima i zvukovima iz društvenih mreža. 
 
Želim  da se okrenem i prepustim samo ovom slavlju iz prirode koje proljeće nosi. Mi nismo dio tehnologije i mašinerije. Oni nam samo pomažu da imamo lagodniji život. Mi smo dio prirode i zato moramo biti svjesni proljeća da bismo se osjetili preporođenim i da bismo imali snage da izdržimo ružne momente i događaje.
 
Proljeće je simbol novog početka. Idealno vrijeme da obavimo veliko proljetno čišćenje. Trudimo se da živimo svoje živote što je normalnije moguće. Očistimo svoje domove. Stavimo druge ukrase na svoje police ili stoliće. Stavimo nove slike na svoje zidove. Poklonimo svu odjeću koju nismo nosili godinu dana. Ja sam se već prije duže vremena dogovorila sa sobom da svaki put kada dobijem ili kupim nešto novo za svoj dom, poklonim nekome ili dam u trgovine za drugu ruku nešto što mi više nije potrebno. Na ovaj način održavam ravnotežu i čistu  pozitivnu energiju u svom domu.  
 
Počela sam da sadim cvijeće i zelenilo. To je lijepo i opuštajuće. Sjeme koje sijemo je kao simbol naše budućnosti. Dok sijemo dajemo svakom sjemenu  život i budućnost. Baš kako ove sjemenke rastu i cvjetaju, isto tako naše želje, naše fizičko i mentalno zdravlje mogu da rastu i cvjetaju. Zato je u proljeće dobro sijati sjeme pozitivnosti, novih ideja, sjeme zdrave ishrane, sjeme svjesnog života. 
 
Proljeće nam donosi više sunca, svjetlije dane. Proljeće se kupa u zrakama izlaska sunca. Tu se nalazi ljepota i energija za cijelu godinu. Lijepo bi bilo isplanirati jutro u kojem možemo izaći napolje prije izlaska sunca i gledati prve zrake sunca sa predivnog mjesta. Ako ne možemo izaći napolje, to možemo sebi priuštiti i ako ujutro otvorimo prozor i udahnemo jutarnji zrak pun negativnih jona, koji nam trebaju za naše tijelo i um.  Negativni joni dobro deluju na ljude i neophodni su za životnu efikasnost, a pored toga pomažu i bolesnima i zdravima. Ispitivanja su dokazala njihov pozitivan uticaj na uspostavljanju ravnoteže prilikom razmene materije u organizmima. Organizam preuzima jone preko kože i disajnih organa.
 
Ja volim rano ujutro dok gledam i uživam u svim pticama koje vidim u svom vrtu kao i posmatranje izlaska sunca. Zato osjetimo toplinu sunca na svom licu i zaželimo sebi još jedan lijep dan. Novi dan koji je i pored svega što se u Svijetu dešava pun lijepih stvari. Od ovoga svega smo puni pozitivne energije. Tada možemo doslovno da širimo sreću i ljubav. Čak možemo doslovno da dijelimo kartice sa pozitivnim porukama. Kao na primjer: 
 
“Mir za sve ljude na Svijetu”, 
“Slijedi svoje snove”, 
“Ljubav je najvažnija na svijetu”, 
“Danas je moj najljepši dan”, 
 
ili nekom drugom lijepom porukom. Ovako djelimo svoju ljubav i sreću sa drugima. Na ovaj način stvaramo domino efekat pozitivne energije. 

O Autoru

«

»

Leave a Comment