Search here...
TOP
Savjeti Life Coacha

Osvrt nakon objavljivanja moje prve knjige

osvrt-nakon-pisanja-moje-prve-knjige

Većina od vas je imala priliku da pročita da je moja prva knjiga, “Život” u prodaji. Ponosna sam na sebe i one koji su stajali uz mene i podržavali me u realizaciji moga sna. Naravno, o tome su upoznati i moji sugrađani. Zahvaljujući svim vrstama medija to je dospjelo do mnogo mojih prijatelja i poznanika sirom svijeta. Dobivam lijepe komplimente i komentare. Komentar od jedne osobe mi još uvijek odzvanja u ušima. Rekla je:

”Kako to, ti čega god se prihvatiš uspije ti? Imaš lijepu i pametnu djecu. Imaš finog muža. Posao kojim se baviš je interesantan i svi te cijene…”

Slagala bih ako bih rekla da mi njene riječi nisu prijale. Ali bih isto tako slagala, kada bih rekla da mi je to sve ‘palo s neba’. Bila sam ja i bez para i bez posla. Bila sam ja i uplašena od svake nove situacije u svom životu. Bila sam ja i nezadovoljna sa sobom. I da ne nabrajam šta sve, ali sam isto tako bila spremna na promjene. Nisam dozvolila da ostanem u situaciji u kojoj mi nije bilo lijepo, jer mi je to bilo lakše. Nisam dozvoljavala da ostanem u nekoj komfornoj zoni u kojoj bih imala ulogu žrtve. U smislu ‘jadna ja, šta me snašlo’.

Odlučila sam napustiti komfornu zonu! Odlučila sam biti u skladu sa samom sobom, a ne misliti šta će drugi reći. Skakala sam u vodu i tek onda gledala kako i gdje moram plivati. Pratila sam svoju znatiželju i intuiciju i tako mi je život postajao sve zanimljivijim i izazovnijim, a rezultati su se nizali, kao porodica, kuca, posao… Ali, kao što ni u Univerzumu nema kraja, tako nije ni ovo nije kraj.

Ponovo sam prihvatila svoj izazov, da realizujem još jedan svoj san. Ponovo sam odlučila da skočim u nepoznate vode. I nastala je knjiga “Život”. Da li će se prodavati? Da li će se dopasti čitaocima? Da li će pomoći nekome da uvidi vrijednost sebe i svoga života? Da li će postići ono što joj je namjera?

Možda nikada neću moći imati odgovore na sva ova pitanja. Možda će odgovori biti sasvim suprotno od moga očekivanja. Ne znam, budućnost će pokazati. Budućnost na koju ja nemam više utjecaja. S obzirom na to da sam majka troje djece, iz tog iskustva mogu sa sigurnošću reći:

“Ovo je moje četvrto dijete!”

Poslije dosta radionica i napisanih tekstova, začela se u meni želja da ta svoja iskustva i razmišljanja objedinim u jedan priručnik. Divna želja, kao što je divno zaželjeti dijete. Osjećala sam se zrelom za jednu novu fazu, za novo začeće. I ono je nastalo.

Divno je vrijeme i put koji se prelazi kada nešto stvaramo. Svaka nova rečenica, svako novo poglavlje – bivalo je svako novo uživanje. Dok sam je nosila na svom krilu i samo u mom kompjuteru, osjećala sam se blaženo. Bila sam sigurna u sebe i u ono što radim. Polako i stidljivo sam je pokazala samo jednoj dragoj osobi, koja me pratila svo vrijeme i pomogla da se knjiga definitivno i sigurno rodi.

Sada je došlo vrijeme da knjigu, svoje četvrto dijete, pustim u život. Svaki roditelj zna kako je to teško. Svaki roditelj poznaje strahove koji pripadaju puštanju. Svi poznajemo situaciju kada smo uradili najbolje što smo mogli u tom momentu i dalje ne znamo šta će se desiti. Meni su moja djeca najbolja i najljepša na svijetu. To je tako prirodan osjećaj. No, kako će uspjeti dalje u životu, kako će ih drugi vidjeti i prihvatiti ne zavisi više od mene. Ja ih puštam da žive svoj život. I ovo je izlazak iz zone komfora i ja sam sretna. Moju knjigu “Život” možete kupiti klikom na ovaj link.

O Autoru

«

»

Leave a Comment

X