Search here...
TOP
Savjeti Life Coacha

Vi imate slobodu da birate kako da živite svoj život

kako-vi-birate-da-zivite-svoj-zivot

Već su dva tjedna prošla kako sam moju knjigu, džepni priručnik za sreću, “Život”, pustila u život. Dobijam komplimente kako mi se nije promijenio jezik izražavanja, s obzirom na to da već četvrt vijeka živim van našeg govornog područja, kao i nekoliko izjava da su se oni koji su je pročitali potpuno našli u tome što su u mojoj knjizi pročitali, te da u knjizi ne govorim samo kao Life Coach, već kao prijatelj, te divan osvrt na moju knjigu, koji je napisala novinarka Enisa Alibalić, autorica bloga Veni Vidi Scribi… Baš sam zahvalna!

Razlog mog pisanja je i bio u tome da probudim u čitaocu njega samoga. Mi smo cijeli život na nekakvom putu građenja našega identiteta. Ništa nije definitivno i za sva vremena. Život može u jedan dan da se promjeni, ponekad planirano, a ponekad neplanirano. To iskustvo imamo svi. Nisam ja ni po čemu drugačija, niti je drugačiji bilo ko drugi, pa čak ni onaj koji djeluje najuspješnije. Svi svakodnevno radimo na svom identitetu i onome što smo mi. Svjesno, ili nesvjesno.

Ono što želim da poručim kroz svoju knjigu je da naš identitet nije naše socijalno i materijalno stanje, niti neki peh koji nas je snašao, ili niti neka bolest ili hendikep, kao ni država u kojoj živimo. Naš identitet je mi lično i naš način kako biramo da živimo! To može biti mukotrpan put dokazivanja i traženja, ali je u biti jedino važno da prihvatimo, živimo i biramo svoj život. Negdje duboko osjetim da tu istu sudbinu traženja i dokazivanja dijele svi koji žele jednostavno da žive i grade svoj život na svoj način.

Prije četiri godine sam imala priliku da u rotterdamskom pozorištu ispričam dio svoje životne priče. To mi je bilo predivno iskustvo. Naučila sam koliko je bitno biti svjestan sebe i svog života i čuti sam svoju priču, kao i koliko je bitno čuti priču drugih. Odjednom su moje predrasude o drugima i predrasude o meni samoj nestale. Zbog toga želim svojom knjigom da pozovem čitaoca da kroz moju priču i razmišljajanja vidi sebe i da se cijeni. Da se oslobodi tereta koji je sam sebi nametnuo, ili koji mu je nametnut. Jer …

Svi možemo iz svog života da izvučemo što je najbolje i svi možemo raditi na sopstvenom životu, jer svi smo došli na ovaj svijet sa tom slobodom. Uživajte u životu koji vam je dat ili birajte život u kome ćete uživati. Toliko je ŽIVOT jednostavan. Moju knjigu “Život” možete kupiti klikom na ovaj link.

O Autoru

«

»

Leave a Comment

X