Search here...
TOP
Savjeti Life Coacha Zakon Privlačenja

Kako privlačimo u naš život ono čega se plašimo

zakon-privlacenja-kako-privlacimo-u-nas-zivot-ono-cega-se-plasimo

Bavite li se Zakonom Privlačenja? Imate li već postignute rezultate? Jeste li tačno osjetili o čemu se radi kada govorimo o Zakonu Privlačenja? Ja se svjesno bavim Zakonom Privlačenja dugo godina. Danas, kada gledam unazad na moj život uvijek sam se time i bavila. Danas, čak šta više, kao Life Coach, dajem i radionice na temu Zakona Privlačenja.

Ja sam svjesna sam da sam postigla dosta toga baš tim Zakonom privlačenja. Imali ste priliku pročitati i vidjeti o jednom mom rezultatu – moja knjiga “Život”. To je bio san koji sam radom na sebi uz Zakon Privlačenja postigla. Sve to mi je sada kao “perpetuum mobile” – točak koji se jednom pokrene ne zaustavlja se više. Svaki dan iznova nešto novo. Divota.

Ja sam tačno osjetila i svaki put iznova učim, o čemu se radi u Zakonu privlačenja. Ne želim da vas plašim, ili obeshrabrim. Želim samo da naglasim da taj zakon nije nimalo površan, u smislu što misliš dobit ćeš. Ako neko želi da se bavi Zakonom privlačenja to mora da bude i njegov pogled na život. U tom slučaju, mi nismo pasivni igrači koji slušaju interpretacije drugih i mislimo :

”Ja sada mislim pozitivno i jako mi je stalo da uspijem ili budem zdrava – i to je to”.

Ne, mi smo glavni igrači i mi imamo glavnu ulogu, sa svim odgovornostima koje ima glavna uloga. Zbog toga nam interpretacije Zakona Privlačenja mogu biti samo mali vodič u kom smjeru da se krećemo.

Kada nešto jako želimo, onda smo najviše ranjivi i bespomoćni i u tim momentima se otvaramo i prizivamo u pomoć naše molitve, vizualizacije, optimizma, vjere, nade… Tražimo načine i interpretacije gdje osjetimo najviše utjehe. Naravno da je ovo pozitivno. Ali, na ovaj način iza naših želja stoji u najvećoj mjeri strah. Strah od neuspjeha, strah od toga šta će drugi reci, strah od toga da li smo baš napravili dobar korak, strah od bolesti i da ne nabrajam dalje.

Ako u našim željama postoje ovi strahovi, možemo da se posvećujemo najboljim i najuvjerljivijim teorijama, interpretacijama i da na kraju ipak ne dobijemo rezultat onoga što smo željeli, nego rezultat onoga čega smo se plašili.  Tačno je i to da što neke teorije kažu da strah može do neke mjere biti i motivacijski faktor. Tada nas on potiče na promjene. Ali, ne smijemo dozvoliti sebi da nas dalje vodi strah, jer u tom slučaju strah uvijek pobjeđuje. 

Pročitajte i...  Kako koristiti Zakon Privlačenja u različitim prirodnim ciklusima

Rezultat toga su naša razočarenja. Ako se prepustimo grčevito, u želji da uspijemo, našem strahu on nas parališe, zatvara u nas same. On je jednom riječju najmoćniji mehanizam u našem mozgu. Često nam se desi situacija da kažemo sami sebi:

”Činim sve da privučem pozitivno, a opet ne vidim neki značajan pomak!”

Zašto je to tako? Zato što, ako živimo u strahu on nam postaje opsesija. Onda nam je fokus na strah, a ne na uspjeh. Zato što se bojimo neuspjeha umjesto da imamo želju za uspjehom.

Kako promijeniti fokus? Po Zakonu Privlačenja, sve što radimo, moramo da radimo zato što to želimo iz dubine našeg srca. Tada nam je energija i signali koje šaljemo i dobivamo nazad, sasvim drugačija, pozitivna. Zato želim da vam naglasim koliko je bitno u prakticiranju Zakona Privlačenja da se oslobodimo od straha. Želim vas motivirati da uživate u onome što želite, a ne u onome što ne želite.

Probudimo se ujutro, odgledamo ili pročitamo jutarnje vijesti. U ova današnja vremena je slabo šta pozitivnog u medijima. Dobijemo najčešće negativan osjećaj i nastavimo sa tim osjećajem i dalje da proživljavamo svoj dan. Ostatak dana mislimo: ”Joj, samo da mi se to ili tako nešto ne desi”, ili se trudimo da mislimo pozitivno, p kažemo: ”Nama se to neće desiti”. No, u oba slučaja u biti imamo negativan osjećaj.

Ja još uvijek ne znam odgovor na pitanje gdje smo naučili da se toliko prepuštamo strahovima, ali znam načine kojima treniram i sebe i druge da živimo svojim osjećajem i da ga korigujemo. Osjećaj – emocija i svijest su ono što nas vodi u našim životima. To su današnji svijet i kultura poprilično zaboravili i potisnuli.

Stare kulture na Tibetu, u Indiji, Peru, Boliviji, su baš to zadržale, pa sada njihova mudrost polako opet prodire i u naš sistem života. Sva iskustva koja imamo unutar svojih tijela utječu na naš život. Svatko od nas ima svakodnevno određena iskustva, bili mi njih svjesni ili ne. Sada počinjemo to sve više da razumijemo.

Zahvaljujući istraživanjima kvantum fizike, sada znamo da je sve u nama i oko nas vibracija ili pulsirajuća esencija. To je nešto što nije proces misli, nego se to dešava kroz naš organ – srce. Kroz naše srce mi doslovno imamo moć. Osjećaji su centralni u našem srcu. Znamo kada osjetimo osjećaje ljubavi, razumijevanja, oproštaja, samilosti. To su osjećanja koja prolaze kroz naše srce i tako se stvara efekat svega što proživljavamo.

Pročitajte i...  Zakon Privlačenja i ženski način manifestacije

Naše srce je najveće magnetno polje u našem tijelu, mnogo jače nego mozak. Na ovaj način radi Zakon Privlačenja. Kada imamo određeni osjećaj u našem srcu, mi mijenjamo magnetno polje koje povezuje stvari i sve oko nas. Tako mi bukvalno mijenjamo našu realnost. Ako se površno bavimo Zakonom Privlačenja pod parolom: “Misli pozitivno i pozitivno će ti se desiti”, tada je pulsirajuće esencija još uvijek samo u mozgu. I tada te vibracije nisu dovoljno jake da bi mijenjale nasu realnost.

U Zakonu Privlačenja mi ne trebamo da ignorišemo loše i tjeramo se da mislimo pozitivno. U Zakonu Privlačenja biramo novu mogućnost kroz naš osjećaj. To radi samo ako si priznamo ono što jeste i što se dešava sa nama, a zatim pozivamo novu mogućnost.

Umjesto da se ljutimo na situaciju u kojoj se trenutno ili neko vrijeme nalazimo moramo si priznati sadašnji momenat, jer time mijenjamo nivo vibracije. Ako se bavimo mislima: Kako to da se meni nešto desilo, ili neće da se desi ono što želim?”, naše afirmacije su onda ‘prazne’.

Kako trebamo da koristimo Zakon Privlačenja?

Radi se o osjećaju koji proživljavamo kroz cijeli dan. To nije nešto – sjedneš 10 do 20 minuta i gotovo. Da bismo imali rezultate sa Zakonom Privlačenja, potrebno je poistovjetiti se sa situacijom koju želimo. To je nešto što postepeno postajemo. Poistovjećujemo se sa osjećajem koji izaziva vizija o našim ispunjenim željama i tako prihvatamo tu stvarnost kao da se ona već dogodila i tako je privlačimo u svoj život. Vibrirajući polje esencije je u stvari ogledalo, most između našeg unutrašnjeg i spoljašnjeg svijeta i može nam dati nazad samo ono što u srcu osjećamo.

Kako možemo privući ono što želimo pomoću Zakona Privlačenja:

Dajte sebi dopuštenje i vrijeme da primite što želite.

Manifestovanje traži vremena. Ako smo jučer posadili sjeme u zemlju, ne može da nikne već danas. Također ne pomaže da sjeme svaki puta iznova iskopavamo pa opet stavljamo u zemlju. Probajte istinski vjerovati u to što želite i vjerovati u dobar ishod, kada je vrijeme zrelo.

Budite strpljivi sa sobom

Primanje također traži vrijeme. Puno ljudi odustaje zato što su nestrpljivi, pa se može desiti da to odustajanje bude baš pred finiš. To bi bilo isto kao da bi 9 majki željele da budu trudne samo jedan mjesec, umjesto kako je normalno 1 majka nosi dijete 9 mjeseci. Jednostavno rečeno, sve na svijetu ima jedan prirodno vrijeme za razvoj.

Pročitajte i...  Kako sam Zakom Privlačenja manifestovala 'nemoguće' snove
Podržavajte sebe i učite svaki dan nešto novo

Poznata knjiga “Tajna”, filmovi , knjige ili videa na temu Zakona Privlačenja su samo jedan mali djelić koji govori o tome. To bi bilo isto kao da biste se samo dva sata tjedno bavili sportom, da biste smršali, a ostali dio jeli i dalje preobilno i nezdravo. Ako želite rezultate u svom životu, morate se svakodnevno i kontinuirano baviti afirmacijama.

Univerzum, ili neka viša energija, kako god da ga zovemo, nam tačno šalje ono što mu mi šaljemo kao upit. Zato, oslobodimo se straha! Napunimo se povjerenjem u sebe, svoje zelje i svoj trud. Napunimo se vjerom, da sve što smo srcem uradili, uvijek ima dobar ishod! Ako ovaj perpetuum mobile uspijemo da pokrenemo, onda sigurno živimo životom po Zakonu Privlačenja. Životom bez straha! Moju knjigu “Život” možete kupiti klikom na ovaj link.

O Autoru

«

»

Leave a Comment

X