Search here...
TOP
Feng Shui Zakon Privlačenja

Zakon Privlačenja i Feng Shui – Uvećajte pozitivnu energiju u domu

feng shui - uvecajte pozitivnu energiju u domu

U Zakonu Privlačenja učimo se privlačiti pozitivne energije i upravljanju negativnom energijom iz Univerzuma. Feng Shui je to podučavao već 4000 godina prije Hrista. To je jedno od najstarijih kineskih učenja koji se koriste i sada u moderno vrijeme.

Feng Shui se, kao i Zakon Privlačenja, bazira na uvjerenjima da sve oko nas i u našem životu ima energiju i da utječe na nas. Kada izađemo iz balansa energija onda smo u stresu, pa tada stres vlada našim mentalnim stanjem.

U praksi nas Feng Shui uči da balansiramo našim energijama za što bolje mentalno stanje, između 5 elemenata: zemlja, voda, drvo, metal, vatra. Kada uspijemo da izbalansiramo ove elemente, onda smo u stanju da privlačimo ono što želimo. Ako želimo da se bavimo Zakonom Privlačenja i time želimo da imamo uspjeha, moramo si prije svega obezbijediti dobru energiju oko sebe, u svojoj kući i poslu. Feng Shui nas uči da si pomognemo vizualnim aspektima, kako bi naše misli i želje imale slobodu da se razviju.

Riječ Feng znači vjetar, a riječ Shui znači voda. Od kako su u Kini vjetar i voda simbolizirali zdravlje i sreću, od tada se Feng Shui asocira sa zdravljem, bogatstvom, srećom, kao i ličnim uspjehom i slobodom. Feng Shui se kao i Zakon Privlačenja bazira na jednostavnom razmišljanju o postojanju, o energijama koje okružuju planetu Zemlju i o prirodi.

Puno je objekata koji se koriste kako bi pomogli protoku pozitivne energije. Po Feng Shui-ju za privlačenje onoga što želimo koriste se boje, kamenčići, piramide, fontane, akvarijumi, ogledala, kornjačice, cvijeće, kao i drugi predmeti koji korespondiraju sa navedenih 5 elemenata.

Kako uvećati našu pozitivnu energiju?

Prije svega prirodnom ishranom, koja sadrži jako puno životne energije. A to su povrće, voće, žitarice, sve vrste oraha… Zatim, nošenjem odjeće od prirodnih materijala. Spavati, opuštati se, ili raditi dalje od električnih aparata (ako je to moguće). Posteljina nam treba biti 100% od pamuka ili drugih prirodnih materijala. Baviti se yogom, Tai Chi-jem ili Chi Gong-om i to po mogućnosti upražnjavati svaki dan. Probati što je moguće više hodati bosih nogu.

Pročitajte i...  Kako se napuniti pozitivnom energijom

Kada govorimo o energijama često koristimo rijeci; smjer, brzina, blizina i bijeg. Ovo su životna iskustva sa energijama i sa ovim riječima možemo označiti protok energija u prostoru. Jedan od namjera Feng Shui je da koristimo energije u sebi i oko sebe i da one protiču, a Zakon privlačenja nas uči da svojim osjećajem i mislima možemo da privlačimo energije. Jednostavno rečeno, pustimo si da nas priroda pravi jačima.Što se Zakona privlačenja  tiče, na tu istu temu se i ja puno više nalazim u filozofiji Feng Shui, koji se već tisućama godina bavi energijama u nama, prostoru i prirodi.

Sa Feng  Shui možemo  našu unutarnju energiju povezati sa energijom koju želimo. Moramo biti svjesni da je protok energija ovisan od osjećaja kojeg trenutno imamo. To je kod svakoga individualno. Svako za sebe mora naći koji protok energija najlakše prodire do naših  emocija, koje nam omogućavaju da  postignemo što želimo u svom životu.

Feng Shui savjeti za pozitivnu energiju u domu

Jedna od namjera Feng Shui je da nas nauči da osjećamo energije i da ih budemo svjesni. U biti smo mi tih energija manje više svjesni, ali je namjera da ih budemo potpuno svjesni i da postanemo barometar za energije oko nas. Tako da svatko u svojoj kući može da kreira energije koje mu odgovaraju i podižu energetsku frekvenciju na nivo da imamo volju da nešto uradimo ili da smo raspoloženi.

Pročitajte i Feng Shui – Ako energija stagnira u domu stagniraće vam i život

Bitno je u svojoj kući kreirati laganu i tanku energiju koja nam daje osjećaj zadovoljstva i mira. To je važno jer i naše emocije prave  energije. Tako na primjer ako smo ljuti ili tužni tada je naša energija jaka i brza. Pa, ako se nalazimo u prostoriji koja ima laganu i tanku energiju, ova brza energija ljutnje lakše izlazi vani.

Pročitajte i...  Kako koristiti Zakon Privlačenja u različitim prirodnim ciklusima

Zato je važno da svoj dom ukrasimo bojama i materijalima koji u nama izazivaju mir i spokojstvo. Izaberite si cvijeće  koje vam automatski izvlači mio izraz na licu. Neka vam prozori ili vrata budu oslobođeni od namještaja.

Emocije su  kombinacija različitih vrsta energija. Svi smo svakodnevno izloženi različitim doživljajima koji izazivaju različite emocije u nama. Da bismo si omogućili zadovoljavajući nivo frekvencija koji nam omogućava privlačenje onoga što želimo, moramo si pomoći energijama i elementima koji te energije stimulišu.

Boje su jedna od elemenata koje u nama mogu da podstiču energiju i emociju, pa ću vam navesti nekoliko primjera koje boje moramo izbjegavati kod određenih emocija da ne bismo njima još više pogoršali  naš energetski sistem:

  • Ako ste ljuti izbjegavajte nositi ili ukrašavati dom sa sivom, braon i  bež bojom.
  • Ako ste uplašeni izbjegavajte narandžastu, žutu i ciklama boju.
  • Ako ste ljubomorni izbjegavajte  plavu, zelenu, tirkiznu.
  • Ako imate situacije gdje ste nesigurni, kao odlazak kod šefa na razgovor ili ispit izbjegavajte narandžastu, ljubičastu, crvenu i žutu.

Boje u vašem domu imaju utjecaja na vaš osjećaj. Velike površine kao zidovi, plafoni i podovi imaju najviše utjecaja, ali i male stvari su važne, poput jastučića. Zato, uživajte uređujući vaš dom i razvijajući u sebi lijep osjećaj i time automatski i lijepu energiju kojom možemo dalje privlačiti što želimo.

Feng Shui je puno dublja filozofija i ona se dugo studira. Bitno je kreirati taj ozareni osjećaj  koji nas puni pozitivnom energijom, a onda takvom pozitivnom energijom automatski privlačimo pozitivno u svoj život.

‘Vaš dom je trodimenzionalna ploča vizija! Da li je vaš dom magnet za siromaštvo, bolest i haos, ili za prosperitet, zdravlje i harmoniju?’ (Marie Diamond, Feng Shui stručnjak i jedan od učitelja u filmu ‘Tajna’)

Pročitajte i...  Zakon Privlačenja i ženski način manifestacije

Pročitajte više savjetai naucite o Feng Shui u pdf-vodiču ‘Feng Shui I Zakon Privlačenja – Kako Manifestovati Više Obilja, Ljubavi, Harmonije I Uspjeha Sa Malim Promjenama U Vašem Domu’. Vodič možete kupiti klikom na ovaj link

O Autoru

«

»

Leave a Comment

X