Search here...
TOP
Zakon Privlačenja

Kako koristiti Zakon Privlačenja kada se loše osjećamo

kako-koristiti-zakon-privlacenja-kada-se-lose-osjecamo

Skoro godinu dana dajem jednoj grupi treninge, kako da koriste Zakon Privlačenja. Jedna od tema: bila je ‘Negativna spirala’. Svi prepoznajemo ovaj osjećaj. Na primjer, ustanemo ujutro ‘na lijevu nogu’, to isto jutro prospemo kafu po stolu, pa zaboravimo ključeve… I tako nam ide sve protiv nas i sve je više dokaza da je život grozan. Tada se nalazimo na jako niskoj energetskoj frekvenciji. I svijet ostaje da nam i dalje daje dokaze o našoj negativnoj viziji… Zakon Privlačenja radi uvijek i on preslikava tačno ono što mi vjerujemo! 

Kako prakticirati Zakon Privlačenja kada vibriramo na niskoj frekvenciji?

1. Ne uzimajte stvari puno lično 

Vjerovali ili ne, ali svijet ili Univerzum ne želi da nas ‘zafrkava’. U svoj literaturi koju čitam o Zakonu Privlačenja, on nam samo reflektuje onu energiju u kojoj se trenutno nalazimo, ono u šta vjerujemo i ono čemu dajemo pažnju. Tako da, ako uzimamo situaciju puno lično i zbog toga budemo još više ljuti, protivimo tome, tako samo kreiramo još više to što ne želimo. Oslobodite se što prije misli i negativnog osjećaja ljutnje ili straha koji vas nervira. Dajte pažnju onome što zaista želite, onako kako želite da se osjećate i šta želite da doživite.

2. Probajte vidjeti humor u situaciji koja vas je zadesila

Ako smo u stanju nasmijati se svojoj prolivenoj kafi, ili zaboravljenim ključevima, onda se automatski cijela situacija okreće za 180 stepeni. Tako možemo lakše dalje da kreirati što želimo.

3. Koristite pozitivne afirmacije

Izbor je na nama samima. Koristimo pozitivne afirmacije kako bi svoja razmišljanja usmjerili na ono što želimo. Pozitivne afirmacije su rečenice onoga što želimo u pozitivnom smislu. Koristi pozitivne afirmacije moramo koristiti bez negacija i obavezno u sadašnjem vremenu. Iz svog iskustva mogu garantovati rezultat, ako tačno ukažete na ono što vas usrećuje ili što volite.

Pročitajte i...  Zakon Privlačenja i ženski način manifestacije

Pozitivne afirmacije koje možete koristiti:

“Ja volim da se susrećem sa divnim osobama”
“Ja sam puna zadovoljstva”
“Ja sam unikatni primjer mog božanskog bića”
“Ja radim posao koji volim”

Osjetite sve što govorite. Pustite svim pozitivnim afirmacijama da vam pomognu da se osjećate onako kako želite da se osjećate. Da pojasnim, riječi koje izgovarate su samo pomagala. Radi se o energiji koja vas hrani dok izgovarate riječi. Da biste privukli što želite, morate osjetiti esenciju i dozvoliti da ta energija prođe kroz vaše tijelo.

4. Fokusirajte se na nešto za što ste zahvalni 

Ako se nalazite duže vremena u negativnoj spirali, ili vam je u ovom momentu jako teško, vjerovatno vam izgleda teško okrenuti se za 180 stepeni i povećati svoju frekvenciju.
Tada je najbolje prisjetiti se već doživljenog osjećaja koje možete ponovo vratiti. Zahvalnost je na istoj liniji kao i poštovati i cijeniti. Poštujte i cijenite ono što imate. Uvijek postoji nešto što možete cijeniti i poštovati, ma koliko vam neka situacija izgledala beznadežna. Cijenite činjenicu da je sunčano vrijeme, ili da kiša pada. Cijenite to da živite u vremenu gdje možete jako puno informacija naći preko interneta, poput ovog članka koji citate. Gledajte ono što vam se sviđa, što vas čini sretnim.

Pročitajte i Kako se izboriti sa negativnim mislima i misliti pozitivno

5. Zapitajte se šta možete naučiti iz svoje situacije

Kada pokušate da otkrijete šta je namjera neke teške situacije koja vas je zadesila, automatski ste se popeli na najviši frekvencijski stepenik. Odmah izlazite iz uloge žrtve i uzimate vodstvo u svoje ruke. Jedan moj primjer: kada sam došla ovdje u Holandiju, ni jedna od moje dvije stečene diplome mi nije ništa značila. Mogla sam počupati svu svoju kosu od ljutnje i očaja. Moja energetska frekvencija je bila na minimumu. Onda sam se bukvalno našla na jednom raskršću i čekajući da se opet upali zeleno svjetlo, pitala sam sebe šta sad iz ove svoje situacije moram da naučim?

Pročitajte i...  Deset stvari kojih se moramo odreći da bismo bili sretni

Napravila sam svoj lični test. Tražila studij slavistike za Holanđane, kao normalan nastavak mojih diploma, ali sve mi je izgledalo nedostupno. Onda sam naišla na informaciji o edukaciju za Life Coach-a na Holandskoj Poslovnoj Akademiji. To je bio odgovor. Naučila sam da ništa ne mora da bude definitivno. Da promjene uvijek mogu da se urade. Moja energija je počela ponovo da nadolazi. Dobila sam ponovo snagu i volju, a studij i posao kojim se sada bavim još više odgovara meni i mom karakteru nego onaj koji sam radila sa mojim univerzitetskim diplomama.

6. Počnite dan dobro 

Poznata vam je izreka: ”Po jutru se dan poznaje”. Odlučite se unaprijed šta želite da doživite. Počnite sa pozitivnom afirmacijom koja na vas dobro djeluje i od koje se osjećate dobro. Afirmacijom koja vam daje energiju i koja vas usrećuje. Koristite to kao polaznu tačku. Vi možete uvijek izabrati i usmjeravati pažnju na ono što vam daje ljepši osjećaj, pa tako privlačiti osjećaje i osobe koje želite.

Pročitajte i Kako privlačimo u svoj život ono čega se plašimo

Upamtite da se sve dešava s razlogom. Pratite znakove Univerzuma i uz pomoć Zakona Privlačenja promijenite svoju situaciju i otkrijte šta vas to čeka. Moj pdf vodič ‘Feng Shui I Zakon Privlačenja – Kako Manifestovati Više Obilja, Ljubavi, Harmonije I Uspjeha Sa Malim Promjenama U Vašem Domu’. Vodič možete kupiti klikom na ovaj link

O Autoru

«

»

Leave a Comment

X