Search here...
TOP
Astrologija Zakon Privlačenja

Rituali manifestacije za puni i mladi Mjesec

rituali-manifestcije-za-puni-i-mladi-mjesec

Energija Mjeseca utječe na sve nas, kao što utječe na podizanje i spuštanje nivoa vode u moru (zanimljivo je da je naše tijelo izgrađeno u prosjeku od 75% vode, a kod djece je ovaj procenat i veći). Elemenat vode je po energetskom principu Jin (ženski), stoga Mjesec predstavlja emocije i žensku energiju.

U Vedskoj astrologiji, za razliku od Sunca u zapadnjačkoj astrologiji, najveći značaj u analizi horoskopa se daje Mjesecu. U Indiji će vas pitati koji je vas Znak Mjeseca. Mjesec upravlja našim emocijama, predstavlja način na koji razmišljamo, te kako emotivno reagujemo na svijet i događaje koji nam se dese. Kažu neki Vedski Astrolozi da ako želite da manipulišete nekim, dovoljno je jedno – doznajte njegovu poziciju Mjeseca u horoskopu (natalnoj karti).

Mjesec utječe na sve ljude (različita istraživanja pokazala su korelaciju povećanog broja psihotičnih epizoda, ubistava i samoubistava, noćnih mora, nesanice, kriminalnih prijestupa… za vrijeme punog Mjeseca), no jače utječe na žene, jer ima kvalitet ženske energije i povezan je sa ženskim elementom vode i emocijama.

Kako manifestovati s Mjesecom

Tokom mladog Mjeseca, pogodno je vrijeme za nove početke, postavljanje novih ciljeva, planiranje, te pisanje naših namjera i želja. Noć punog Mjeseca idealna je za otpuštanje, detoksifikaciju, opraštanje, ekspanziju, emotivno iscjeljenje i samorefleksiju.

Vrijeme između mladog i punog Mjeseca idealno je za rad na novim ciljevima i projektima, nove početke, sklapanje ugovora, kupovinu novih stvari ili doma, početak nove dijete, izradu ploče vizija i planiranje.

Vrijeme između punog Mjeseca i mladog Mjeseca pogodno je za zatvaranje i završavanje starih projekata, samorefleksiju, opraštanje, emotivno iscjeljenje, detoksifikaciju, unutarnji rad na sebi, kreativni rad, čišćenje i uređenje doma, te ostavljanje iza sebe svega što nam više ne služi, ne koristi, ili ne doprinosi našoj sreći.

Ukoliko se uskladimo sa ovim energijama Mjeseca, možemo mnogo bolje manifestovati ono što želimo, jer će nam energije Mjeseca u tome pomoći. Zamislite da idete negdje pješice (vaša želja i namjera da nešto manifestujete), a onda vas neko poveze (energija Mjeseca vas “pogura”).

Preporučila bih da pratite faze Mjeseca (možete provjeriti na Google ili si instalirati aplikaciju na telefonu) i zabilježite datume u svoj planer, ili podsjetnik na telefonu datume mladog i punog Mjeseca. Planirajte to veče ili barem jedan – dva sata za ritual manifestacije. To vrijeme planirajte samo za sebe i rad na sebi.

Priprema za rituale manifestacije

Otvorite prozore (ako je to moguće i ako nije previše hladno) da u vaš prostor dopru “zrake” mladog ili punog Mjeseca. Ako imate kristale, postavite ih na blizu sebe, da vam podignu vibracije i pomognu u manifestovanju. Možete pustiti neku muziku koja je iscjeljujuća i podiže vibracije (poput relaksirajuće muzike sa zvukom morskih valova, tibetanskih zdjelica, šamanskih bubnjeva, indijanske muzike, klasične indijske muzike, meditativne muzike, muzike sa frekvencijom od 432Hz, mantre…).

Pročitajte i...  Kako sam manifestovala posao svojih snova i objavu knjige

Ukoliko volite mirisne štapiće, zapalite jedan nekoliko njih od sandalovine, palo santo, tamjana, ili kadulje (Sage), kako biste očistili prostor od negativne energije i podigli si vibracije. Posebno je dobro očistiti prostor od negativne energije tokom punog Mjeseca! Možete zapaliti i štapiće od kadulje, ili lišće kadulje (ukoliko ga možete pronaći u svome mjestu). Možete upaliti i bijele svijeće (bijela boja je povezana za Mjesecom).

Ritual manifestovanja za mladi Mjesec

Noć mladog Mjeseca je moćan energetski period za manifestovanje naših želja i namjera. To je dan za nove početke, nove namjere, nove ciljeve, vizije, planove… No, kako kažu, budite oprezni šta želite jer ukoliko to poželite za vrijeme mladog Mjeseca – može se ostvariti!

Prije nego postavite cilj ili namjeru šta želite manifestovati važno je da pomislite, zapišete, izgovorite… da želite da se to desi samo ako je za vaše najveće dobro i bez štete po ikoga. Na primjer, ukoliko želite da manifestujete više novaca, ne želite da se to desi tako što ćete vi ili neko vama blizak nastradati saobraćajnoj ili nekoj drugoj nesreći, pa dobiti novce od osiguranja! Ukoliko nemate ploču vizija, noć mladog Mjeseca je idealno vrijeme da je napravite, ili da “doradite” postojeću, ukoliko je imate.

Zapišite šta želite manifestovati u narednih 28 dana (ili bliskoj budućnosti, ukoliko je nešto dugoročno u pitanju), sa namjerom da se to desi za vaše najveće dobro i bez štete po ikoga. Zamislite kako ćete se osjećati kada vam se to ostvari. Vizualizirajte. Onda zapišite koje ćete korake poduzeti da biste to ostvarili i postavite si ciljeve za narednih 28 dana. Šta će biti vaša glavna namjera i fokus? Šta želite postići? Šta želite da vam se desi u narednih 28 dana? Koje to želje želite da vam se ostvare?

Ukoliko volite tarot i oracle karte, možete napraviti čitanje za narednih 28 dana, za intuitivnu mudrost, vođstvo i jasnoću na što se trebate fokusirati.

U narednih 14 dana do punog Mjeseca idealno je vrijeme da radite na svojim ciljevima: početak nove dijete, novog režima prehrane, novog projekta, usvajanje novih navika, kupovinu novih stvari, učlanjivanje u nove aktivnosti, rad na novim idejama, planiranje…

Ritual manifestovanja za puni Mjesec

Emocije mogu biti “uzburkane” za vrijeme punog Mjeseca. Preporučila bih da napravite opservaciju vašeg ponašanja, emotivnog stanja i spavanja za vrijeme punog Mjeseca i da ga analizirate, kako biste dobili jasnoću kako na vas utječe energija punog Mjeseca. Možete i voditi dnevnik gdje ćete pisati imate li noćne more na noć punog Mjeseca, kako spavate, kakve emocije osjećate (jeste li ljući, strastveniji, tužniji, seksualno uzbuđeniji, razdražljiviji… nego inače?).

Pročitajte i...  Zakon Privlačenja i Feng Shui - Uvećajte pozitivnu energiju u domu

Pročitajte i Kako faze Mjeseca utiču na naše emocije

Vrijeme punog Mjeseca je idealno za otpuštanje i samorefleksiju. Razmislite o tome šta želite da otpustite iz svog života? Napišite na papir ili u svoj dnevnik koje negativne emocije želite da otpustite, kojih se loših navika želite riješiti, koje stvari ili događaje želite da “ostavite iza sebe”? Ukoliko ima neko kome želite ili trebate oprostiti, ovo je idealno vrijeme da to učinite. Napišite pismo toj osobi, ispoljite sve negativne i teške emocije na papir, s namjerom da toj osobi oprostite, kako vas to što vam je učinila ne bi povrjeđivalo svaki put kada je sretnete ili je se sjetite. Ukoliko vam se plače, isplačite se. Zatim pocijepajte ili (sigurno) spalite to pismo. Ukoliko ste napravili neku grešku u prošlosti, ili vas zbog nečega grize savjest, ovo je idealno vrijeme da oprostite i sebi!

Kakve god ste teške ili negativne emocije (razočarenje, tuga, strah, bijes, ljutnja, zabrinutost, očaj…) osjećali u prethodnih 28 dana, ova noć je idealna da ih otpustite i umanjite. Zapišite i loše navike kojih se želite osloboditi. Napišite na papir da ih se želite osloboditi i kako se želite osjećati u narednih 28 dana.

Kada ste napisali sve čega se želite riješiti i osloboditi, pocijepajte taj papir ili ga (sigurno) spalite s namjerom da to s dimom energetski “ispari” iz vašeg života i vašeg bića.

Budući da je vrijeme punog Mjeseca energija jaka, ovo je dobro vrijeme za izražavanje zahvalnosti za ono što volimo i što imamo, kako biste to amplificirali u našem životu. Napišite u svoj dnevnik, ili na list papir sve za sto se osjećate zahvalnima u svom životu.

Ova noć je idealna za refleksiju želja i ciljeva koje ste zaželjeli da se ostvare na noć mladog Mjeseca. Ako vam se ostvarilo što ste željeli izrazite zahvalnost. Ukoliko vam se nešto nije ostvarilo, prihvatite da sada nije najbolje vrijeme za to, ili da nije za vaše najbolje dobro i “predajte” to Univerzumu, s vjerom da će se ostvariti kada bude pravo vrijeme i vi budete spremni, ili da vas čeka nešto bolje u budućnosti.

Pročitajte i...  Kako koristiti Zakon Privlačenja u različitim prirodnim ciklusima

Ako volite tarot i oracle karte, možete napraviti čitanje za narednih 28 dana, za intuitivnu mudrost, vođstvo i jasnoću što je to što trebate otpustiti iz svog života i kako to možete postići.

Ovo je idealno vrijeme za čišćenje i detoksifikaciju, kako fizičku (detox dijeta, yoga, čajevi, boravak u prirodi…), emotivnu (opraštanje, emotivno pražnjenje i otpuštanje…) tako i energetsku. Ovo je odlično vrijeme da očistite svoj dom od negativne energije, kako fizički (čišćenje nereda i prašine, davanje i odbacivanje stvari koje ne koriste i koje vam ne služe), provjetravanje prostora, tako i energetski (kađenje doma kaduljom, paljenje mirisnih svijeća i difuziranje eteričnih ulja od čajevca i lavande, paljenje mirisnih štapića od sandalovina, palo santo drveta…).

Kako biste dodatno pospješili proces oslobađanja teških emocija, loših navika, starih rana i trauma iz prošlosti, negativne energije… napravite si toplu kupku sa šakom morske ili Himalayske soli, kako biste pomoću soli i vode energetski si pomogli da se “očistite” od negativnih emocija i negativne energije. Ako nemate kadu, možete se nešto duže tuširati s nekom prirodnom kozmetikom ili sapunom koji u sebi sadrže lavandu i morsku so (ako nemate osjetljivu kožu!).

Kako je vrijeme mladog Mjeseca odlično za vizualizaciju i postavljanje novih ciljeva, ostvarenje želja i nove početke, tako je vrijeme punog Mjeseca idealno da se oslobodimo negativne energije i emocija koje nam snižavaju vibracije, te osjetimo istinsku zahvalnost za svo obilje i sreću koja već postoji u našem životu!

Sada kada znate kako manifestovati s Mjesecom, povežite se kao žena sa ženskom energijom Mjeseca i kreirajte magičan život za sebe

Piše: Danijela Jokić Vaislay

O Autoru

«

»

Leave a Comment

X