Search here...
TOP
Savjeti Life Coacha

Kako da promijenite svoj život mijenjanjem svojih misli

kako-da-promijenite-svoj-zivot-mijenjanjem-svojih-misli

Spiritualna istina i razmišljanja se generacijama prenose i prepričavaju širom cijeloga svijeta. Mene svakodnevno inspirišu Deepak Chopra, Sri Sri Ravi, Wayne D., Sadhguru, Michael Pilarczyk i da ne nabrajam dalje. Ono šta se ja trudim da sve te mudrosti, koje su oni oblikovali iz pročitanih mudrosti i iz svoje perspektive ih prenijeli u svoje knjige, probam RAZUMJETI i sagledati kako i šta praktikovati u svom ličnom životu.

I vi se sigurno slažete sa puno knjiga i tekstova koje čitate u ovom, ili drugim magazinima, ali oni se ne mogu samo pročitati i da se sa njima slažete i to je to. No, probajte razumjeti šta čitate i kakav utjecaj to ima na vašu situaciju i u vašim mislima. Do koje mjere ste spiritualno napredovali?

Da biste razumjeli spiritualne tekstove i primijenili ih u svom životu potreban vam je rad na sebi, visok nivo energije, vitalnost i da možete da vladate svojim mislima. Vladati svojim mislima nije nimalo lako, jer smo uvijek pod utjecajem raznih informacija. Na tome treba dosta raditi. Ako radimo na ovome, znači da živimo život po svojim kvalitetama, a ne pod utjecajem drugih.

Najmoćniji način za vladati svojim mislima je BITI JASAN PREMA SEBI! Jasnoću kreiramo kada sebi postavljamo pitanja. Ta pitanja nam daju uvid u našu situaciju. Kada imamo uvid o sebi, automatski kreiramo povjerenje u sebe. Tako se oslobađamo strahova, nesigurnosti i nepovjerenja prema drugima. Ako smo došli do te tačke da smo sigurni u sebe, onda možemo praviti izbore.

Svaki izbor koji napravimo u svom životu određuje kurs našeg života. Kako onda napraviti izbor? Ja ću vam napisati kako ja i dan danas pravim izbore. Već vam je poznata moja knjiga ”Život”. U noj sam pisala svoja iskustva i moju interpretaciju nekih univerzalnih spiritualnih tema. Ona vam može pomoći i poslužiti kao priručnik da biste bili svjesni sebe i svoje priče kako biste lakše mogli da odredite kurs vašeg života.

Pročitajte i...  Kako sam Zakom Privlačenja manifestovala 'nemoguće' snove

Ja sada idem dalje u svojim izborima i u određivanju svoga kursa. Moje izbore danas pravim tako što zamislim da je moj cijeli život jedna knjiga, a ja sam opet pisac, ali sada samo moje priče. U toj priči ja hoću da živim svoj najljepši život. Ali, prije nego što počnem da živim svoj najljepši život prvo moram da znam kako bi taj moj najljepši život trebao da izgleda. To doznajem kada sebi postavljam pitanja, kao na primjer:

  • Kako bih voljela da ide moja priča?\
  • Šta je to što stvarno hoću?
  • Zašto ja radim to što radim?
  • Jesam li spremna da živim svoj najljepši život?

Iskustva spiritualnih pisaca i govornika kažu da odgovori na ovakva pitanja nisu toliko važna. Važno je šta otkrijemo o sebi kroz ova pitanja!Najnejasnije i najteže pitanje koje sebi možemo da postavimo je:

Kako da budem sretna?

Svi hoćemo u svojim životima da budemo sretni. Ali, kako biti sretan? Kada sebi postavimo ovo pitanje, onda otkrijemo koliko se u principu ne usuđujemo izabrati, jer se prvo bojimo da tu neku sreću nismo zaslužili i drugo – uvijek se bojimo da je baš ono što nismo izabrali bolje.

Ovo su puno teža previranja naših misli nego što na prvi pogled izgleda. Ipak jedno je sigurno, što se ovih izbora tiče, svi smo rođeni da budemo sretni, a niko, ama baš niko nema sve! Jeste li ikada ozbiljno sjeli ispred sebe i sebi rekli kako vi vidite svoju sreću? Ja jesam! Izabrati sreću u mom životu znači izabirati slobodu u kojoj ću ispoljiti sve svoje kvalitete!

Moji kvaliteti su način na koji mislim.
Moje misli postaju riječi.
Moje riječi postaju djela,
A moja djela postaju moj kvaliteti.

Više od 80% naše sreće je naš kvalitet, a on počinje iz naših misli. Zato, budite vladari svojih misli i ne gubite vrijeme koje vam je dato u životu. Svi podjednako imamo 24 sata u jednom danu. Niko nema ni više ni manje. Ne šparajte vrijeme, ali ga isto tako i ne kupujte, jer ono se ne može kupiti. Život je dovoljno dug ako znamo šta hoćemo!

Pročitajte i...  Rituali manifestacije za puni i mladi Mjesec

Jedino šta moramo je vladati svojim mislima i odlučiti šta da radimo sa vremenom koje nam je dato. Pitajte sebe svaki dan šta ste uradili i šta želite da uradite? Kroz ta pitanja otkrit ćete više o sebi, pa ćete lakše izabrati slobodu u kojoj ćete ispoljiti sve svoje kvalitete! A, ovo su principi novog vremena, na čijem smo početku i u kome prevladava čista ženska energija!

O Autoru

«

»

Leave a Comment

X