Search here...
TOP
Zakon Privlačenja

Šest koraka kako da manifestujete što želite Zakonom Privlačenja

kako-da-manifestujete-sto-zelite-zakonom-privlacenja

Trenutno imam novu grupu za moje life coaching treninge. Tema nam je “Zakon Privlačenja”, koja mi je jako zanimljiva. Ja vjerujem u Zakon Privlačenja i koristila sam ga i onda kada se o njemu nije toliko pisalo i govorilo i kad nisam imala pojma da se to što mislim osjećam i što mi se dešava tako zove. Imam puno ličnih dokaza kao mi se ostvarilo ono što sam željela, ili naprotiv – ono čega sam se plašila. Ne samo meni, nego i ljudima u mojoj neposrednoj blizini. 

Iz svog iskustva mogu reći da je Zakon Privlačenja divan, ali moramo biti jako obazrivi kako ga koristimo. On traži, kao i sam život, iskrenost i posvećenost. On nije površan i jednostavan kako nam izgleda (misli dobro – dobro češ i dobiti). Iza toga se krije čitava životna mudrost, koja potječe iz starih drevnih civilizacija i kultura. Zakon Privlačenja nije bitan samo za nas lično nego i za one oko nas, pa čak i zemlju u kojoj živimo. Rekli biste “Pa, zašto sada i za zemlju u kojoj živimo?” Na jako jednostavan način. Sigurno primjećujete šta se sa vama dešava kada gledate loše vijesti, čujete oko sebe samo kukanje. Djeluje kao da se nalazite u nekoj negativnoj spirali.

I jeste tako, jer svi kolektivno onda vibriraju negativno i tako privlače to isto. Ali ako počnemo kod sebe da dižemo vibraciju na pozitivno to širimo i dalje. Već sam nekoliko puta napominjala primjer da je to kao da bacimo kamenčić u vodu. Zamislite da ste vi taj pozitivni kamenčić koji se baca u more negativnog. Poznato vam je kako se mali talasi dalje od njega šire. Tako i svatko od nas ako privlači pozitivno širi dalje pozitivno.

Pročitajte i...  Kako privlačimo u naš život ono čega se plašimo

Pročitajte i Sedam stvari koje sam zatražila i dobila od univerzuma

Zato sam odlučila da sa svojom novom grupom radim ovu temu cijelu sezonu. Idemo kolektivno da kreiramo višu, pozitivnu vibraciju. Ne zaboravimo da smo svi i svako za sebe centar svijeta. Da smo mi ti koji smo odgovorni i koji kreiramo svoje živote.  

kako manifestovati što želimo pomoću Zakona Privlačenja

Prvi korak

Jednom u toku dana nije bitno kada opustite se psihički. Meditirajte 5 do 10 minuta. Tokom meditacije probajte zamišljati (vizualizirati) ono što biste željeli. Probajte se vidjeti u željenoj situaciji. Ovako jačate svoju psihu.

Drugi korak

Budite sebi jako jasni što želite i ne sumnjajte u sebe ako ste napravili neku odluku. Pomislite kako ste poslali poruku Univerzumu, koju ste kreirali u svojim mislima. Zamislite tačno što želite. Ako niste jasni, ili ste nesigurni u tome što želite, onda dobiva Univerzum nejasne vibracije, pa će vam slati nazad neželjene rezultate. Zato se pobrinite da u tome što želite budete potpuno pozitivni i entuzijasti. Da vaše želje idu iz osjećaja, a ne iz razuma. Većina ljudi misli da privlači što želi ako na to misli, ali to je samo jedan dio čitavog procesa. U Zakonu Privlačenja nam je jako bitan osjećaj koji kreiramo našim mislima.

Treći korak

Kupite si jednu svesku i pišite si u svoju želju. Počnite sa: “Ja se osjećam tako sretno i zahvalno zato što…” i završite s objašnjenjem šta stvarno želite. Pišite u sadašnjem vremenu, kao da to već imate. Izbacite negativne riječi. Pišite o tome svaki dan, sve dotle dok vam se želja ne ispuni. Svaki dan zatvorenih očiju zamišljajte da se to što želite baš dešava.

Pročitajte i...  Kako promijeniti sebe i biti jaka za sebe i društvo
Četvrti korak

Ovo je najvažniji i najjači korak. Morate osjetiti. Zamišljajte kako bi ste se osjećali da vam se želja ostvari. Prilagodite ponašanje i misli prema svojoj želji, pa će Univerzum na ovo reagovati i dobiti ćete tu svoju želju nazad.

Peti korak

Vjerujte Univerzumu. Vjerujte svojim kvalitetama koje imate. Univerzum nas podržava u svemu što mi želimo. Radite stvari iz ljubavi i reagujte ljubavlju i razumijevanjem za sebe i druge. Budite strpljivi. Nemojte odustati, ako vam se želja odmah ne ostvari.

Šesti korak

Iako se u Zakonu Privlačenja uvijek potencira pozitivno razmišljanje, nemojte misliti da nikada ne smijete biti tužni. Naravno da smijete. Pozitivnost i jeste u tome da ne bježimo od svojih osjećaja, nego da radimo na njima. Ako se protiv nečega borimo i od toga bježimo, onda nam je preveliki fokus na to i Univerzum nam to baš u još većoj količini šalje. Ne gunđajte o tome “kako vam se nešto dešava ili ne dešava i kako vam se ništa željeno ne manifestuje.” Ovo Univerzum razumije kao da u njega nemate povjerenja. Mi ne možemo Univerzumu reći šta on mora da radi, jer Univerzum ima puno više znanja, snage i siru perspektivu nego mi ljudi.

Pročitajte i Kako sam Zakonom Privlačenja Ostvarila I Nemoguće Snove

Ono što je najvažnije da u svim svojim željama, svom svakodnevnom životu pustite da kroz vas prolazi OSJEĆAJ VJERE, OSJEĆAJ ZADOVOLJSTVA I ISPUNJENJA, jer primate svaki dan nešto dobro. Ako dobivate i nešto loše, to je samo kontrast toga dobroga. To loše što nam se dešava je samo put prije dobroga što nas čeka, da bi nam ukazalo da moramo raditi na našim uvjerenjima, ili dovoljno da sazremo.  Vratite se na osjećaj zadovoljstva zbog tog saznanja, pa ćete ubrzo početi primjećivati pozitivne promjene u sebi, jer svako iskustvo je unikatno i inspirativno i svako iskustvo je jedan novi kamenčić.

Pročitajte i...  Kako da budemo odani sebi i svojim snovima

O Autoru

«

»

Leave a Comment