Search here...
TOP
Savjeti Life Coacha Zakon Privlačenja

Kako otkriti svoju životnu svrhu pomoću Zakona Privlačenja

kako-otkriti-svoju-svrhu-pomocu-zakona-privlacenja

Neminovno je da je Zakonu Privlačenja, u nama i među nama. Ne možemo reći: ”Idem se jednom sedmično tome posvetiti”. Zakon Privlačenja treba živjeti i preživljavati, jer je sastavni dio nas kao i zakon gravitacije. Svaki puta otkrivam nove stvari u praksi. Svaki puta čitam nove članke iz drevnih kultura i otkrijem nešto novo o tome. Otkrivam novo, a u stvari je Zakon Privlačenja star koliko i život na zemlji.

Tako ja i za sebe svaki dan iznova otkrivam šta je moj životni put, inspirisana ljudima sa kojim živim i sa kojima dijelim prijateljstvo i uzajamne životne priče. Je li svaka pročitana priča ili poslušani razgovor smjernica našega životnoga puta? Kako znamo koje inspiracije i priče nas vode baš na naš pravi put?

Poznavati sebe je jako bitno. Vjerovati da možemo puno više nego sto mislimo da možemo! Svaki odgovor na pitanja koja sebi postavljamo dolaze iz nas samih, kada naša tijela reaguju na vibracije prouzrokovane nekom inspiracijom.

Prije više od deset godina sam vodila maloprodaju, a moj muž veleprodaju u našoj zajedničkoj firmi. Zarađivali smo dobro, on je bio zadovoljan i ispunjen, a ja sam samo bila zadovoljna što njemu pomažem. Ispunjena nisam bila. Finansijski mi ništa nije falilo, socijalno mi ništa nije falilo, ali svaki dan iznova sam osjećala prazninu. Moje želje su bile nešto drugo.

Moje dvije univerzitetske diplome u Holandiji nisu vrijedile. Iza sebe, u našoj zemlji, sam ostavila zanimanje i iskustvo prosvjetnog radnika. Lomila sam se između želja i mogućnosti da nešto promijenim. Iskreno rečeno, najteža situacija je napraviti odluku. Proganjale su me misli poput:

”Što sebi komplikujem život, šta mi fali ovako, sve je OK?!”

“Da li da upišem ponovo Slavistiku u Amsterdamu i nastavim se baviti svojim već stečenim zanimanjem u našoj zemlji?”

I ovdje bi ostajala praznina. Jedna dan dobila sam reklamnu poštu, da se na Holandskoj Poslovnoj Akademiji (NHA) otvara novi studij edukacije za Life Coach-a. Pročitala sam o čemu se radi. (Nadam se da ću riječima moći prenijeti šta se desilo u tom momentu sa mnom.) Naježila sam se od glave do pete. Stresla nekoliko puta jer nisam mogla da vjerujem šta piše. Znala sam tada, ovo je ono što hoću, za ovo hoću da se doškolujem i ovo da radim! TO je TO!

Pročitajte i...  Mudrost Univerzuma: sve se dešava s razlogom

To smo znali i moja duša i moje tijelo. To je ta vibracija o kojoj Zakon Privlačenja govori! Prvo što sam mužu rekla kada je došao:

“Slušaj me sada! Ovo sam odlučila i tvoje mišljenje me uopšte ne interesuje! Ovo je nešto za mene!”

I jeste to je bilo baš to što sam godinama tražila. Danas sam sretna i ispunjena. Radim kao Life Coach, a već nekoliko godina predajem i naš jezik na toj istoj poslovnoj akademiji. Vjerovatno su vibracije zbog toga bile toliko jake. Prepreke koje mi svakodnevno nailaze nekada više nekada manje, kao i svima, puno su lakše premostive jer imam ogromnu energiju od duševne i tjelesne ispunjenosti.

Taj isti osjećaj sam dvije godine kasnije imala kada sam čula da se otvara ženski online magazin u Tuzli, u mom rodnom gradu – Sretna Žena. Jednostavno sam opet osjetila nekakav ‘energetski šok’, opet tu istu vibraciju! Jedino što mi je trebalo da se usudim nazvati urednice, vjerovati da ja to mogu i pisati. 

Danas sam presretna, jer pišem na svom maternjem jeziku i jer sam obogaćena divnim prijateljstvom s urednicom i osnivačicom magazina. Prijateljstvo koje je toliko prirodno, da liči na rodbinsku vezu. Naše vibracije razmišljanja i osviještenosti su se potpuno podudarile. Znamo da trebamo samo da radimo i pišemo, a magazin već sada ima mjesto jednog od vodećih online magazina na Balkanu na teme ličnog rasta i spiritualnosti. Magazin koji uveliko prelazi granice Bosne i Evrope.

Sve što kao Life Coach vidim, čujem, pročitam, doživim i proživim, najsretnija sam kada mogu i drugima da prenesem. Moram biti iskrena, puno je lakše prenijeti činjenice, ali ono što ja želim je prenijeti osjećaj. Da ono što ljudima prenosim ne ostane doslovno riječima u njihovoj memoriji, već da prođe kroz njih i dožive kao njihov lični osjećaj iz njihovog ličnog iskustva, da im ostane zabilježeno u srcu i da vibrira dalje.

Pročitajte i Kako otkriti šta je naša životna misija

Moja najmlađa kćerka Emma je u martu ove godine imala prvu selekciju prijemnog ispita za muzičku akademiju. Holandija je mala zemlja, tako da joj ne treba baš previše umjetnika i stručnjaka, pa su selekcije jako stroge. Emma uživa da svira klavir i pjeva, ali nije to dovoljno! Njen san je da ima svoju pop-grupu, ali kada je vrijeme da se snovi realizuju? Koga god je pitala da osnuju grupu ili su već zauzeti, ili se ne usuđuju. Probala sam je uputiti u Zakon Privlačenja i naučiti kako da vizualizira. Prihvatala je savjete, ali sam ja lično bila skeptična, koliko ona to ozbiljno shvata. Jedan dan me nazvala iz autobusa na putu iz škole kući, sva ushićena:

Pročitajte i...  Šta je 'toksična pozitivnost' i kako nas može sabotirati u manifestaciji

”Mama, znaš šta mi se sad desilo? Maštam ovdje u busu kao imam grupu i kako smo na podijumu zajedno pred publikom. Tako dok maštam i vidim nas kao grupu na podijumu, u jednom momentu sam se sva naježila, stresla i skoro da mi je nestalo daha!”

“Yes, yes, yes!“, vikala sam se ja s druge strane telefona.

“TO je TO!!! Sigurno ćeš do audicije dobiti grupu!”

Sutradan u školi, kada je profesor čuo na probi njen solo nastup, rekao je da je sasvim dobra, ali da ima previše solista i da bi bilo još bolje da ima grupu. Ona mu je rekla pola jadnim, pola nervoznim glasom:

”Pa i ja želim da imam grupu, ali niko ne može, ili neće.”

“Je li ti stvarno želiš grupu?”, upitao je on.

“Znam ja grupu koja traži pjevača!”

I moja Emma je dobila grupu!

O svjedočenju Zakona Privlačenja i o tome koji put je baš pravi put kojim trebamo da idemo, ne može se sve reći riječima. Zakon Privlačenja moramo živjeti, moramo ga akceptirati kao dio nas, do te mjere da su nam tijelo, duša i misli u stalnoj harmoniji. Na nama je da osluškujemo i tijelom i dušom.

U životu se ne radi samo o jednom putu, nego o putevima. Na proplanku obraslom raznobojnim proljetnim cvijećem, krenemo tamo gdje ugledamo i gdje nas svojom vibracijom privuče najljepši cvijet. Moju knjigu ‘Iluzija O Sebi – Kako Istinski Zavoljeti I Upoznati Sebe I Otkriti Svoju Životnu Svrhu’ možete kupiti klikom na ovaj link.

O Autoru

«

»

Leave a Comment