Search here...
TOP
Life Coach Savjeti Life Coacha

Znaci od Univerzuma: kako sam postala Life Coach

znaci-od-univerzuma-kako-sam-postala-life-coach

Da li vam desilo da ste doživjeli neku važnu transformaciju u svom životu? Da li sada tim svojim iskustvom želite i drugima pomoći? Bavite li se svjesno svojim životom? Imate uspjeha i otkrili ste kako vam neke stvari pomažu – kao, na primjer, joga, meditacija ili Zakon Privlačenja? Puni ste snage i entuzijazma. Imate osjećaj da želite svijet da probudite i prodrmate i da im pokažete kako da na pozitivan način rješavaju svoje unutarnje konflikte i probleme i da žive svoj život, na svoj način.

Kako da to postignete? Kako da vase promjene budu vidljive za svijet oko vas? Kada je najbolje da počnete? Vjerujte mi, ja jako dobro razumijem osjećaj koji prati sva ova pitanja. Prepoznajem zbunjenost, strah i nesigurnost kada želimo sa drugima podijeliti svoju transformaciju i napredak.

Ja sam sama prolazila kroz ove faze, ali sam se istovremeno i osvjedočila šta se može desiti kada ne sijamo punom jačinom i ne radimo šta u biti osjetimo da moramo da radimo. Prije više od deset godina sam radila s mužem u našoj trgovini. To je bio najpraktičniji izbor u tom momentu. Moj muž je vodio veleprodaju, a ja maloprodaju. Uživala sam potpuno s tako puno posla i bila ponosna na sebe kako sve uspijevam da kombinujem s porodičnim životom.

Pošto je i prostor trgovine u našem vlasništvu, napravili smo si tamo drugi dom, sve u cilju da bi posao što bolje mogao da se obavlja. Djeca bi dolazila na pauzi i poslije škole kod mene, na moj posao. U zadnjem dijelu prodavnice samo imali uređenu sobu gdje smo svi skupa mogli ručati, djeca igrati i pisati zadaće. Naš život se sveo na posao i spavanje.

Mušterije su rado dolazile u našu trgovinu, što zbog robe koju smo im nudili i stručnih savjeta moga muža oko uređenja vrta, što zbog, kako su oni sami znali reći, moje ljubaznosti. Davali smo se mušterijama 100%. Naravno da mi je tijelo slalo signale da malo zakočim, ali nisam slušala.

Pročitajte i...  Kako da znamo da smo na pravom životnom putu

Vene na nogama nisu više izdržale. Dobila sam sve probleme koje idu uz venskog bolesnika: rane na nogama, bolovi, losa cirkulacija… I još gore od svega je bilo što sam takva bolesna i dalje išla šest dana u sedmici na posao. U meni je bivalo sve manje energije, dok nisam definitivno pala.

Tada je u određenom momentu meni bilo jasno, da mi je Univerzum poslao poruku, da moram da radim posao odakle i ja istovremeno dobivam energiju nazad. Morala sam se spašavati fizički i psihički. Čitala sam, učila, tražila… Postala sam pretplatnik za jedan holandski magazin koji piše o spiritualnosti i psihologiji, Happinez. Dobila sam novi broj i na njemu je bila tema s velikim naslovom:

‘Život je onakav kakvog ga sam napraviš. Bolje je da sada počneš.’

Opet sam se uvjerila da na našim životnim putevima postoje signali i ‘saobraćajni znaci’ koje moramo pratiti. Radeći na sebi vremenom sam se usuđivala pokazati drugima dubinu svoje duše i moju spiritualnost. Vremenom sam naučila moj život ispunjavati na sebi svojstven način.

Odjednom sam dobila potrebu da moram da pomažem i drugima i da im dam viziju koliko je život lijep i raznolik, ako znamo kako da ga držimo u svojim rukama. Pošto sam slijedila ono što sam stvarno željela, slijedila sam nove puteve. Postala sam Life Coach, a uz put pratila i dalje signale i saobraćanje znake.

Tako danas radim samo nekoliko sati na dan, zatim uzmem vremena za lično usavršavanje, duševno i fizičko zdravlje, te alternativnu medicinu. Uzmem vremena i za dogovore s prijateljima i šetnje u prirodi. Put ka ovom mom današnjem načinu života nije uvijek bio bez problema. Trebalo mi je stvarno dosta vremena da iskočim iz brzog načina života i puno posla i priviknem se na mirniji način života, rada i lične transformacije.

Svoj život ispuniti na samo sebi svojstven način nije lako, zato što je pritisak društva u kome živimo veliki. Ljudi su skeptični i nepovjerljivi i vrlo rado smještaju druge u ćošak i daju mu etiketu. Ako se tome pustimo drugi lakše manipulišu nama. Ja sam se usudila izaći iz ćoška i svjesno dati na vidjelo svoje zelje, ambicije i ljubavi.

Pročitajte i...  Kako postati life coach (lajf kouč) - Podcast epizoda

Sreća da sam se usudila podvući crtu i početi se baviti stvarima koje su za mene od neprocjenljive vrijednosti i istovremeno danas dobre i za druge. Dokle god mogu opušteno s ljubavlju prema sebi da radim i da se nadgrađujem spremna sam sve svoje životne lekcije da dijelim dalje. Stid i nesigurnost su negdje daleko iza mene. Svjesna sam svoje moći, svoje ranjivosti i osjetljivosti.

Zato želim da stimulišem i druge da kreiraju svoj prostor i vrijeme u svom životu. Jedan primjer kako sam ja to učinila je i moja knjiga “Život”, koja se u digitalnoj verziji prodaje na svim kontinentima. Osjećaj sreće koji imam od ovoga je skoro neopisiv.

Zato želim da stimulišem i druge da prošire granice svojih želja. Također, da dijele svoju priču. Ja sam sretna da sam slušala svoje srce i danas radim kao Life Coach (životni trener). U ovome se svaki dan sve više nadgrađujem. Sretna sam da korak po korak, iz dana u dan, postajem baš ta osoba koja je u dubini moje duše. Sve više se usuđujem pokazati ko sam ja stvarno i šta su moje životne lekcije i moja pokretačka snaga.

To želim iz sveg srca i vama koji ovo čitate. I vi ste došli na ovaj svijet da budete svoji i da se pokažete u svom punom sjaju. Zato mislim da je upravo ovo momenat da napišete svoju priču, ili ako vam se vaša priča ne svida – da napišete drugačiju i ljepšu verziju. Univerzum radi na misteriozne načine. Danas sam ja mentor Life Coach-evima u edukaciji. Svaka priča je posebna. Hoćemo li uskoro pročitati negdje vašu priču? Ako ste rezonirali s bilo kojom od gore navedenih tačaka, javite mi se putem jednog od linkova u mom biu (ispod teksta) za više informacija o online life coaching sesijama koje nudim. Ako ste i sami Life Coach, od srca preporučujem da pročitate knjigu Priručnik Za Life Coaching – Kako Pomoći Klijentima Kao Lajf Kouč I Izgraditi Uspješan Coaching Biznis’. Ukoliko želite da postanete life coach, kliknite na ovaj link za za više informacija o Online Programu Life Coach Certifikacije.

Pročitajte i...  Kako koristiti Zakon Privlačenja kada se loše osjećamo

O Autoru

«

»

Leave a Comment