Search here...
TOP
Savjeti Life Coacha Zakon Privlačenja

Kako sam manifestovala posao svojih snova i objavu knjige

zakon-privlacenja-kako-sam-manifestovala-posao-iz-snova-objavu-knjige

Za mene je prije 25 godina počeo novi život u drugoj državi. Nova država, novi običaji, nove društvene norme, jezik, ljudi, okolina… Sve je bilo novo i ni nalik na našu zemlju. Moje dvije univerzitetske diplome prosvjetnog radnika mi ovdje ništa nisu značile. Jedina utjeha u svemu je bila da nisam jedina koja mora da se privikava.

U početku sam se snalazila, prilagođavala i tražila. U tom traženju koje je trajalo 15 godina sam spoznala da mogu pripadati jednoj grupi ili državi, koja mi nudi neku ulogu, ali ne mogu od te grupe i države tražiti da mi kažu ko sam ja i kako da se ja postavim u svom životu i nosim sa sobom i svojim manama i vrlinama. Kako se postaviti u svom životu i kako ga nositi na svojim leđima zavisi samo od nas samih.

Ja sam si željela povećati i privući kvalitetu života! Ja sam željela promjenu! Došlo je vrijeme da ja nešto u svom životu izmijenim, i promijenim u sferi karijere i posla. Možda u početku nisam ni znala šta bih ja to promijenila, ali duboko u sebi sam osjećala da moj život ne treba da izgleda tako kako izgleda i da mi nešto stvara osjećaj nedostatka iznutra.

Znala sam da promjena nije lagana. Znam da može biti strašno izložiti se i napraviti korak u nepoznato. Znam jer sam bila tu mnogo puta u životu. Preduzela sam prve korake da se približim mojoj novoj želji. I da kreiram moju novu životnu situaciju.

Prije 10 godina sam stekla diplomu certifikovanog Life Coach-a, na Holandskoj Poslovnoj Akademiji (NHA). Zanimanje u kome i danas uživam svim svojim srcem. Dajem podršku klijentima, komentarišemo o tome gdje se trenutno u životu nalaze i gdje bi željeli biti, šta su do sad uradili i šta bi još mogli preduzeti da stignu do života kakvog bi željeli živjeti, odnosno posla kojeg bi željeli raditi, odnosa kakve bi željeli izgraditi… Svaki početak je težak, paralelno sam radila više toga i uz puno odricanja, ali danas mogu reći da sam ostvarila svoj san. Imam posao koji volim i koji je rezultat višegodišnjeg rada.

U svom poslu najviše volim energiju i radost koju dobivam od klijenata sa kojima radim. Moram priznati da nakon svake radionice, prezentacije jesam fizički umorna, ali tu je i ogromna količina pozitivne energije. To klijenti i prepoznaju, pa najveći broj njih dolazi ponovo. Radim sa ljudima koji žele nešto više da postignu u životu i tako ih upoznajem kroz njihovu krhkost, strahove, bol, strasti i radosti. Upoznajem njihove živote.

Pročitajte i...  Sinhroniciteti - Koje vam znakove Univerzum šalje

Prije skoro 5 godina mi se javila želja da pišem o ovim emocijama, da pišem o ovom svom poslu, o sebi i da pišem o životu. Tada sam sasvim slučajno počela pisati za tuzlanski virtualni Arabella magazin. Svake druge sedmice novi članak o mom poslu i o temama koje sam sama sebi pokušavala pojasniti. Onda se pojavila želja da još pišem.

Prije svega sam htjela da pišem za sebe. I napisala sam skoro u jednom dahu, prvo svoju biografsku priču, a onda nastavila sa mojim razmišljanjima na razne teme koje se mene doimaju i koje sam dobila priliku objavljivati Sretna Zena Magazinu, gdje sam postala i njihova stalna saradnica.

Sretnu Žena je magazin s misijom za razvijanje svjesnosti kod svojih čitateljki i daje im jedan pozitivni vjetar u leđa. U ovih skoro pet godina magazin, ostali saradnici koji pišu za njega i ja imamo puno pozitivnih rezultata. Čitateljke otkrivaju svoje kvalitete i koriste ih. Glavna urednica, Danijela Jokić Vaislay, koja trenutno živi u Indiji, je također Life Coach.

Skoro svaki Life Coach i motivacijski govornik zna šta je Zakon privlačenja i koristi ga u svojoj praksi. Najjednostavnija formula Zakona Privlačenja je da možemo u svoj život privući sve što hoćemo.

Tako sam i ja. Kada je objavljena e-knjiga, bila sam presretna, ali moj san je bio imati i printanu verziju. Vizualiziranje, vjera u mene i korištenje Zakona Privlačenja su me doveli do Izdavačke kuće NIK Grafit Lukavac.

Ponudila sam im moju knjigu na štampanje. I opet mi je najveći strah bio da će za moju priču i moje ideje oni reći: „Što ti misliš tko si?“ Zahvalna sam im na njihovoj stručnosti i poslovnosti. Nisam bila samo sretna da su prihvatili da mi odštampaju knjigu, nego sam bila sretna jer ih je dodirnulo gledanje na život iz nekog drugog ugla, čime i sami otvaraju vrata pozitivnosti i daju kao i ovaj magazin jedan pozitivan vjetar u leđa.

Uslijedila je ponuda za promociju knjige, a urednice magazina koje žive u Tuzli, su odmah pristale da mi budu promotori. Kad nešto jako želimo i vjerujemo, kockice se slože jedna za drugom. To je Zakon Privlačenja.

Pročitajte i...  Kako unutrašnjim govorom ljubavi privući pravog muškarca

Nastala je knjiga “Život”. Ona je jednostavna. I htjela sam da bude jednostavna, jer mislim da treba da se držimo života koji je jednostavan, ali da se iz dana u dan treniramo da ga živimo po svojoj volji i na svoj način. Kada sam završila s pisanjem najveći strah mi je bio da će za moju priču i moje ideje netko reći:

„Što ti misliš tko si?“

Ne usude se svi realizirati ono što žele, jer često ne vjeruju da je moguće i misle da je uspjeh rezervisan samo za one „posebne“. Kroz svoj rad i pisanje učim svaki dan iznova da smo mi svi posebni. I da moramo prije svega u sebe vjerovati. Htjela sam na svom primjeru drugima pokazati da se isplati vjerovati u sebe, izaći iz zone komfora i pobijediti sve okolnosti i (ne)prilike koje se pojave.

Čitav život je jedan trening i to nije nešto čemu ćemo se posvetiti tri mjeseca i onda mislimo da je dovoljno. Život je jedan proces koji ne prestaje i u tom procesu pravimo odluke.

Bitno je prihvatiti i obgrliti svoj život i svoju priču. Ako sebe razumijemo i volimo, onda imamo prostora da razumijemo i volimo i druge. Sebe ne možemo tražiti u drugima, tu se nikada nećemo naći i uvijek ćemo biti nezadovoljni i misliti da su drugi krivi za naše nezadovoljstvo i neuspjeh.

Ako odlučiš sebe i svoj život voljeti, otvaraju ti se svaki dan novi putevi. Onda ti svi tvoji kvaliteti izlaze na površinu, koje možeš na bezbroj načina koristiti. Gdje ćeš stići to u početku uopšte nije važno. Ja sam uvijek vjerovala u sebe, a ne u priče koje je okolina od mene htjela da napravi. Nisam htjela etikete.

Ja danas imam prekrasan posao i svoje vizije za budućnost. Danas sam čak šta više na toj istoj Akademiji gdje sam stekla diplomu Life Coach-a, radim kao nastavnik našeg jezika i radim sa ljudima iz Holandije i Belgije, koji žele da ga nauče.

Pročitajte i...  Kako sam Zakom Privlačenja manifestovala 'nemoguće' snove

Imam za sada svoju prvu knjigu (priručnik za sretniji život), na koju sam ponosna i za koju sam obavila promociju u sali biblioteke “Lukavac”, u svom rodnom Lukavcu. Naučila sam da želim i privlačim stvari koje hoću. Svatko od nas odašilje i prima. Pa kako odašilješ tako i primaš. Ali, to ne znači da moramo sebe negdje drugo i od nekog drugoga tražiti da nas usreći. Upoznati i voljeti sebe i napraviti svoje mjesto u svijetu u kome živiš ne znači protrljati Aladinovu lampu i imati što hoćeš.

Moja najveća misija je da kroz svoj rad i kroz ovaj svoj priručnik ponudim drugima vjeru u sebe i ostvarivanju svojih snova. U tom procesu pravimo sami svoje odluke, jer na sebi i svojoj pozitivnosti moramo sam raditi! Moju knjigu “Život” možete kupiti klikom na ovaj link.

O Autoru

«

»

Leave a Comment