Search here...
TOP
Zakon Privlačenja

Zakon Privlačenja i ženski način manifestacije

zakon-privlacenja-zenski-nacin-manifestacije

Vjerovatno ste čuli ili čitali o Zakonu Privlačenja i manifestiranju onoga što želimo. Ja se već godinama godina bavim time. Prolazila sam kroz različite faze, dok napokon nisam postigla da mogu koristiti Zakon Privlačenja uspjesno. Uspijevate li vi to kod sebe postići? Dobivate li na ovaj način sve što želite?

Zakon Privlačenja nije neka novina ili nešto što se posljednjih godina otkrilo. Njegovi korijeni su u starim drevnim kulturama širom Svijeta, a u Evropi, još iz doba Kelta. Samo je u posljednje vrijeme sve više naučnika i spiritualnih ucitelja, koji izučavaju fiolozofije drevnih kultura.

U Univerzumu je sve vibracija. U tome se slažu svi naučnici. Ova vibracija se može i mjeriti. Zakon Privlačenja baziran je na Zakonu Rezonancije, što znači da se vibracije iste frekvencije privlače. Zamislite tri električne gitare u jednoj sobi. Ako samo jednu žicu od jedne gitare nategnemo da proizvodi zvuk i ove ostale također vibriraju. Ili ako neko pjeva visoko C može da slomi staklenu čašu. Na ovaj način rade TV, radio i telefoni.

Sve više se dokazuje da i riječi, misli i emocije imaju sebi svojstvenu frekvenciju. Znači, sve što mi ’emitujemo’ od sebe poistovjećuje se s istim riječima i mislima u našem okruženju i to automatski privučemo ka sebi. Tako da je naša trenutna situacija zbir svih naših riječi, misli i emocija iz dalje ili bliže prošlosti, jer smo kroz svoje riječi i misli sve tačno tako i privukli svjesno, a najčešće nesvjesno.

Snaga privlačenja djeluje uvijek. To se jednostavno dešava, jer kroz Zakon Rezonancije (Vibracije) uvijek nešto privlačimo. Drugačije jednostavno ne ide. Prisjetite se koliko puta ste rekli ili čuli: “Desilo mi se baš ono čega sam se bojala” ili neko kaže “Ne navlači nevolju” ili “Ja sam ubijeđena da to mogu”, “Ne dam ja da se desi”. U ovim stvarima smo mi žene pogotovo osjetljive i otvorene.

Jeste li ikada slale želje Univerzumu ili uradili određene afirmacije, a da vam se želje nisu ispunile? Onda je jako bitno sebe zapitamo kako je do toga došlo? Šta još šaljemo Univerzumu osim svojih želja? Šta pri tome još mislimo i osjećamo?

Pročitajte i...  Kako sam manifestovala posao svojih snova i objavu knjige

Razlog zašto zakon privlačenja ‘ne djeluje’

Većina knjiga na ovu temu nas uči o snazi privlačenja. Da svoje snove, želje vizualiziramo i kroz afirmacije izgovaramo. To ima veliku moć, ali često nije dovoljno i to iz dva razloga:

  • Više od 70% naših misli je negativno, pa kako to djeluje u Zakonu Privlačenja, prevagnu negativne misli, pa tako negativno i privlačimo.
  • Mi žene smo emocionalnije, a emocije imaju puno jaču vibrirajuću funkciju nego misli. 

Zamislite za što se sve brinemo u ovom momentu? Šta se dešava onda u našem tijelu? Taj osjećaj prouzrokovan mislima je puno jači nego samo misli. Isto važi i za sreću. Pokušajte uočiti razliku ako samo na nešto mislimo, ili ako to i osjetimo i emotivno doživimo. To ima efekat na naše tijelo. Jako je bitno znati da ako samo nešto mislimo, ili želimo i samo vizualiziramo u našem mozgu, a da to pri tome ne vjerujemo u to i nismo potpuno u to sigurni (sumnjamo), onda to nema nikakvog efekta.

Ako samo pokušavamo afirmisati i vizualizirati kako smo uspješni, ili da imamo više novaca ili da smo sretniji, a u dubini svoje duše se dvoumimo ili sumnjamo u sebe, ili sebe ne smatramo dovoljno dobrima, ili se bojimo stvarno sebe vidjeti kakve smo, onda ni jedna vizualizacija i ni jedan zakon privlačenja nema efekta. Znači, jako je važno da se naši osjećaji poklapaju sa našim mislima. 

Zašto su naši osjećaji važniji u manifestovanju putem Zakona Privlačenja, a ne naše misli? 

Naše srce je tajna. Tajna Zakona Privlačenja je u snazi našeg srca. Iz istraživanja je poznato da je srce snažniji generator elektromagnetskog polja od mozga. Prije smo mislili da je naš mozak odgovoran za sve naše akcije i aktivnosti. Ipak, izgleda da to nije tačno. Istraživanja pokazuju da je magnetno polje srca 6000 puta jače. Pa, onda nije teško zamisliti kakav efekat imaju emocije u Zakonu Privlačenja.

Pročitajte i...  Kako pronaći tračak sreće kada nam je teško u životu

Kako da se pobrinemo da Zakon Privlačenja djeluje? Praveći kontakt sa našim fizičkim srcem i našim spiritualnim srcem (naše pravo JA). Naše spiritualno srce je mjesto za našu dušu. Prisjetite se gdje stavljamo ruku kada nekome upućujemo na sebe ”Ja”. Stavljamo ruku na srce, na sredini grudi.

Ako smo u kontaktu sa srcem, onda smo u kontaktu sa ljubavlju, jednakosti i zajedništvom. U kontaktu sa srcem nema straha. Strah postoji samo u mozgu. Naš mozak misli iz dualiteta. Naš mozak ima jednu lijevu i jednu desnu polovinu. Naša desna polovina mozga je u vezi sa našom kreativnošću i našim srcem. Naša lijeva polovina je u vezi sa našim egom i našim strahovima.

Naše srce je u kontaktu sa višom svjesnošću. Znaći da automatski pravimo kontakt sa svojom intuicijom. Onda pravimo prave izbore u pravo vrijeme i tako nam život postaje lakši. Onda kreiramo svoje želje iz zadovoljstva i radosti umjesto iz straha. Nažalost, naučeni smo da mislimo sa našom glavom, mozgom, pa su naše želje skoro uvijek bazirane na strahu i onda baš privlačimo strah umjesto naših želja.

Na primjer, želimo iz sveg srca posao koji smo uvijek željeli, kojim želimo da predstavljamo svoje ideje i sebe u svijetu. Ali, mozak nam govori da bi mogli i drugi posao da izaberemo, jer je trenutno teška ekonomska situacija, puno ljudi ostaje bez posla. Moramo se boriti za egzistenciju. Ovdje je želja osnovana na strahu.

Zato, gledajmo kritično na svoje želje. Jesu li one osnovane na našoj inspiraciji i na onome što iz srca želimo? Ili su želje osnovane na strahu od nemanja nečega? Budimo sebi jasne ko smo u biti? I što bismo stvarno željele. Ako radimo stvari u životu iz srca, sa Zakonom Privlačenja onda će se i manifestovati tačno ono što želimo i ono što baš nama treba. Onda su naša ličnost, naše želje i naša životna misija na jednoj liniji.

Pročitajte i...  Šta je za vas život i kako ga živite

Zakon Privlačenja radi za nas, a ne protiv nas. Privlačenje se uvijek dešava. Mi uvijek nešto privlačimo na sebe. Ne zaboravimo to i na nasu žensku snagu privlačenja emocijama. Samo je pitanje šta i kako privlačimo.

O Autoru

«

»

Leave a Comment