Search here...
TOP
Spiritualnost Zakon Privlačenja

Zakon Privlačenja – Kako prepoznati znakove od Univerzuma

znakovi od univerzuma zakon privlacenja
Rečenica koju stalno ponavljam svojim klijentima je: ”Ako pratimo saobraćajne znake na svom životnom putu možemo daleko dogurati  kolica svog života.” Ovo sam jednostavno sama doživjela i doživljavam još uvijek iz dana u dan. Nazvala sam to znakovima na životnom putu, ali su to u stvari znakovi iz Univerzuma. Znakovi koje svi dobivamo, samo neko na to ne obraća pažnju, a neko na naprotiv – da.
 
Dobijamo daleko više znakova iz Univerzuma nego što mislimo. Ljudima je data ta volja i sloboda izbora da si pomognemo svoje putovanje ovdje na Zemlji. Najbolje je da svako za sebe sam tražiti znakove, tako da može biti siguran da će dobiti baš znakove koje su lične prirode. Univerzum u većini slučajeva poštuje mnoge od naših volja, odnosno želja i slobodnih izbora. 

Tražiti znak iz Univerzuma je vrlo jednostavno. Možemo napisati kratku poruku u svom dnevniku, ili postaviti pitanje u svom umu. Molitva i meditacija su također načini traženja znakova. Univerzum uvijek sluša!
 
Treba se prvo upoznati sa najčešćim signalima koje nam Univerzum šalje i na koji način komunicira sa nama. Na primjer, pomislite na brojeve, sinkronicitete, ili slučajnosti. Koje brojeve često vidite? Kakve slučajnosti se često ponavljaju? Znakovi se mogu naći i u tome da postanemo odjednom od nepoznatih voljeni, ili nešto što čujemo iz razgovora na ulici. Konačno, muzika i proročki snovi takođe igraju ulogu u komunikaciji Univerzuma. Znati na šta treba obratiti pažnju pomoći će vam da prije uočite znakove.
 
Dat ću za primjer nešto konkretno što se desilo mojoj najmlađoj kćerki. Ona je  ovdje u Holandiji  muzičar, kantautor. Njena inspiracija je u velikom dijelu naš balkanski mentalitet i muzika. U svojim pjesmama prenosi ne samo naš temperament, nego i melanholiju života, a sve to pjeva na holandskom jeziku. Ali, pošto Univerzum ne poznaje granice i jezike, nego snagu osjećaja, poruka – signali su išli dalje. 

Njena muzika i njena poruka je prešla granice i poslala dalje signal njoj samoj. Prvo je dobila ponudu da uradi jednu pjesmu zajedno sa jednim momkom iz Tuzle. Napravili su zajedničku pjesmu zahvaljujući tehologiji i svim tehnološkim mogućnostima koje sada imamo. A, poslije toga je uslijedio poziv za dolazak na festival koji će se održati u Tuzli. Iako je 1800 km udaljena Tuzla od Rotterdama, u Univerzumu, kako sam navela, nema granica, kilometara i stranih jezika.
 
U Univerzumu su najvažniji ljubav, želje, sloboda mišljenja i sloboda življenja!
 
Zato je jako bitno da prepoznajete signale! Napišite znakove koje dobijete u svoj dnevnik, razmišljajte o njima pod tušem, ili razgovarajte o njima s nekim kome vjerujete, voljenom osobom, ili prijateljima. Kada Univerzum shvati da počinjete da prepoznajete znak, on će bit otvoreniji da vam da više smjernica. 
 
Znajte da uvijek primate više znakova nego što mislite. Dakle, ako nešto izgleda kao signal, često to i jeste. Ovo vam može biti jedan znak da primate znakove: ako vam se čini da vrijeme usporava, ili vam je trenutak zaista težak, ili dobijate reakciju na znak (poput naježivanja), onda je to znak. Ali, čak i ako vam se znak ponovo pojavljuje u umu nekoliko sati kasnije ili čak nekoliko dana kasnije, to je svakako nešto na šta treba obratiti pažnju.
 
Poslije toga, probajte da tumačite znakove. Pronađite značenje znaka i ostavite ga da odstoji nekoliko dana. Tako će značenje postati još dublje. To možete učiniti, na primjer, s oracle ili tarot kartama. Možete biti dodatno inspirirani oglasima na ulici, ili čak naslovnicom knjige koja vam se sviđa. Znakovi mogu biti puni različitih značenja. Nekada neko može kaže neku rečenicu iz sasvim drugog konteksta, a koja može baš bukvalno da bude vaš odgovor. 
 
Ja često radim jednu jako jednostavnu vježbu sama za sebe, ali i sa klijentima. Uzmite neki magazin koji vam je u kući. Izaberite jedan tekst, bez obzira na temu.Počnite da gledate u tekst i na preskok zaokružujte riječi koje vam privlače pažnju. Kada ste tako prešli cijeli tekst, napišite na poseban papir sve riječi koje ste zaokružili. Iznenadit ćete se , ali možda dobijete neki odgovor i na taj način također možete vidjeti smjernice i znakove iz Univerzuma.
 
Tada probajte i da odgovorite na signale. Vođenje i putokazi iz Univerzuma su uvijek jači kada preduzmemo pravu akciju nakon što primimo signal. Ne zaboravite, mi svi ljudi smo kao superheroji! Mi to možemo!
 
Univerzum voli kada preduzmemo akciju kako bismo stvorili svoju stvarnost! On nam onda samo još više pomaže. 
 
Stoga možemo doživjeti da ako napravimo jedan korak prema svom snu, naš san će napraviti deset koraka prema nama. Znakovi nam pomažu da promijenimo svoje ponašanje, ali i našu perspektivu i izbore koje donosimo. Dakle, kada primite znak, znajte da on poziva na promjenu! I ne bojite se promjena i izazova. To je blagoslov i bogatstvo života.

Takva vrsta bogatstva je prava i najvrijednija. O tome govore i spiritualne vođe i religije. Univerzum želi da smo mi sretni i slobodni u svom življenju! Mi samo moramo da preuzmemo svoj život, svoje želje i svoju odgovornost u svoje ruke, a Univerzum je uvijek uz nas!

Pročitajte i...  Kako da promijenite svoj život mijenjanjem svojih misli

O Autoru

«

»

Leave a Comment

X