Search here...
TOP
Ženska Energija

Ženska energija: kako ojačati našu žensku moć

zrnska-energija-kako-ojacati-zensku-moc

Skoro svaki dan uspijem negdje pročitati o nekom novom vremenskom razdoblju koje nam dolazi. Prošlu sedmicu je, kako navode neki spiritualni učitelji, Planeta Zemlja ušla u novu ‘žensku kozmičku energiju’. Ovim se prije svega misli da dolazi životno razdoblje kada osobine kojima se odlikujemo mi žene dobivaju veću snagu: senzualnost, briga za druge, intuicija, kreativnost, saradnja i emotivnost.

Ova ženska energija je u historiji dugo bila potiskivana. Prevladavalo je i još uvijek prevladava vrijeme borbi i Ega, koje nam je do jedne granice vjerovatno bilo potrebno, jer dosta se toga u čovječanstvu takvim načinom i postiglo. Ali, sada opet dolazi vrijeme kada je ženska energija potrebna i dolazi sve više do izražaja. Dolazi nam vrijeme kada je nama samima, našem, okruženju, pa i čitavoj Planeti Zemlji potrebna baš ova ženska energija i “ženska snaga”.

I Zakon Privlačenja, možemo koristiti pomoću snage naše ženske energije. Svakim danom sve više otkrivam u sebi ovu žensku energiju i sprovodim je u svom životu. Otkrivam koliko smo svi bogati, lijepi, koliko nam se svuda oko nas nudi, koliko je svijet lijep i život dragocjen.

Sve ove ljepote nemamo da bismo samo uzimali i mislili kome je bolje. Ove ljepote imamo da bismo ih bili svjesni i sebe u njima. Svima nam je svugdje lijepo. Nije meni ovdje lijepo zato što je Holandija uređena zemlja. I ovdje ima itekako puno ljudi koji su ostali bez posla i koji žive na ivici egzistencije, kao i onih koji žele da pobjegnu od ovog sistema. Meni je lijepo i ovdje i na našem Balkanu i bilo gdje da odem kao turista.

Mi samo trebamo aktivirati tu žensku energiju u sebi da bismo lakše prepoznavali istinske ljepote i da ih još više privlačimo. Znam da se u ovom momentu teško oduprijeti negativnom pogledu na svijet. Negativnost daje osjećaj kontrole nad nekom situacijom. Na momenat to djeluje kao dobar izbor, jer mislimo da smo onda socijalno prihvaćeni. Lako je gunđati o svemu što ne valja. Gunđanje nas rasterećuje. Ipak, ovo postaje sve više oličenje nastupajućeg prošlog vremena.

Pročitajte i...  Kako se nositi sa strahom od smrti i prolaznosti života

Pozitivno gledati na život nije uvijek lako. Moramo imati puno snage da sa sebe skinemo plast vremena, straha, raznih vrsta borbi, ega i nadmetanja. Sada udišemo novi zrak i primamo novu energiju. Život ispunjen pozitivnim mislima je život pun kreativnosti, život iz ljubavi i beskonačnih mogućnosti.To je to novo vrijeme koje nam dolazi! To je ta ženska energija koja se sve više osjeti. Potrebno je da se sve više širi ova ženska energija, a prije svega je potrebno treba dati fokus na što više stvari koje su dobre i pozitivne!

U svakoj ženi nalazi se snaga Boginje. Kada je žena kao Boginja?

  • Kada može da voli – na sebi svojstven način.
  • Ako je zadovoljna – da prizna sreću.
  • Ako je tužna – da prizna tugu.
  • Ako gleda iskreno na sebe i svoj život.
  • Ako je originalna.

Svi ovi osjećaju smiju da postoje. Sreća i tuga, ljutnja i ljubav, strah i optimizam imaju pravo da postoje. Ako otkrijemo šta osjećamo, to je čista iskrenost prema sebi. Naša osjećanja nam govore šta mislimo. Pustimo ih neka nam budu vodič. Imajmo povjerenja u sebe. Budimo uvjerene da je moguće stvari promijeniti svojom ličnom snagom. Vizualizirajmo što želimo u svom životu! Neka nas taj osjećaj vodi! Baš taj osjećaj daje formu našem životu. Baš taj osjećaj je oličenje Boginje! Mi smo izvor ljubavi i radosti!

Obgrlimo svoju originalnost, svoje prave emocije, svoje talente i svoje izazove, kao i svoju Božansku snagu koju nosimo u sebi. Usudimo se to pokazati! Pokažimo to na način, vrijeme i mjesto gdje imamo dobar osjećaj. Biti originalan je biti na istoj liniji sa onim što želimo, što kažemo i onim što radimo. Privlačimo i vizualizirajmo ono što želimo. Otpustimo sve negativne misli o sebi i svom životu, pa će odjednom zablistati naša originalnost. Originalnost i snaga Boginje.

Prisustvovala sam predavanjima jedne ovdje jako ugledne spisateljice i spiritualne učiteljice, Susan Smit, gdje je tema bila: “Kolektivno žensko srce“. Na ovim predavanjima sam slušala o energijama i trenutnim dešavanjima na našoj planeti, čime su se uvijek bavili spiritualni učitelji, a koje danas izučavaju i kvantum fizika i energetska psihologija.

Pročitajte i...  Kako nam vjera, nada i ljubav mogu pomoći da kreiramo sretniji život

Možda se u ovom momentu osjetite premoreno, bez volje, malo depresivno, ispunjeni niskim emocijama. Nepovjerljivi za svijet oko sebe i budućnost koja nam dolazi. Ovakvo osjećanje su dokaz da se jedno poglavlje završava. Jedna nova viša frekvencija dobiva formu. Svi možemo prepoznati da se ovo sve već dešava.

Vjerujem da dosta nas ima u ovom momentu kontakt sa drugim ljudima, koje možda prije par godina niste ni poznavali. Odjednom su nam jako bliski kao da se od prije znamo. Zbližavamo se na intuitivnom i duhovnom nivou. Želimo da budemo oko tih ljudi, ili često mislimo na njih pošto nas oni razumiju, spremni su nam pomoći, kao i mi njima. U tome je prisutna ta sveta vibracija ljubavi koja jednostavno postoji i koja nam dolazi u još većoj količini. Mi to samo trebamo prihvatiti.

Da li ćemo i kako prihvatiti zavisi od vizije koju imamo u svom životu i načina kako smo se postavili prema njemu. Šta je vaša trenutna vizija o svijetu u kome sada živimo? Je li to jedan haos gdje vlada nepravda, pa se sve više toga bojimo? Ili, možemo da mislimo da je ovo jedno predivno vrijeme za promjene u jednoj kompleksnoj igri između identiteta, naše ličnosti i sredine u kojoj živimo?

Kako god da gledali na trenutan svijet oko sebe sve je stvar prihvatanja, razumijevanja, učenja i korištenja što nam se nudi. Dobro je da upamtite da svi mi imamo unikatne kvalitete. Ono što je u ovom momentu najvažnije da svatko za sebe otkrije svoje unikatne vrijednosti i da ih djeli dalje sa drugima.

Moja lična duševna misija nije uspjela u jednom danu. Trebalo mi je dosta godina sazrijevanja i učenja. Ali sada pošto znam koliko je to važno želim iz sveg srca svoje znanje podijeliti sa vama. Lični i profesionalan uspjeh se nalazi jednako i na mom i vašem putu, samo trebamo tim putem koračati. Želite li vi također vašu duševnu misiju naći i koračati put vašeg uspjeha, počnite da zapisujete što želite, da bi vam putevi bili jasniji.

Pročitajte i...  Šta je pravi smisao i svrha života

Budite svjesni svog unutrašnjeg (emocionalnog), psihičkog i fizičkog stanja, pa ćete tako još bolje doživljavati to žensko kolektivno srce i žensku energiju, koja je sve više prisutna. Budite svjesni sebe, pustite se novim poznanstvima i otpustite okove samoodbrane. Onda ćete primjetiti da vam se život mjenja na bolje i da se kockice plako same uklapaju.

O Autoru

«

»

Leave a Comment

X