Search here...
TOP
Zakon Privlačenja

Kako ostvariti što želimo pomoću Zakona Privlačenja i vizualizacije

kako-ostvariti-sto-zelimo-pomocu-zakona-privlacenja-i-vizualizacije

Jeste li sada malo više svjesne svoje snage i moći privlačenja onoga što želite? Maštate li da postignete u svom životu neki uspjeh? Imate li još snova? Mogla bih vam postavljati još puno, puno pitanja, a koja bih u stvari mogla smjestiti u samo jedno konkretno pitanje:

“Znate li šta je ključ svih uspjeha koje želimo postići u životu?”

Odgovor bi bio: ”Ključ uspjeha je jednostavno iskrena ljubav prema sebi i svom životu!”

Kada volite sebe i svoj život, nije bitno koliko je šta moguće, koje vam je obrazovanje, te gdje se nalazite – uz tu ljubav dobivate vjetar u leđa koji vas gura do uspjeha. Da bi to sve mogle da postignete morate si obezbijediti dobar teren za realizaciju i sprovođenje Zakona Privlačenja.

Zakon Privlačenja je jako jednostavan. Preko misli privlačimo ili negativna, ili pozitivna iskustva. Ono o čemu mislimo i u što vjerujemo to nam i dolazi u životu. Čak i ono što ne želimo. Sve ono čemu dajemo puno pažnje raste i dobiva snagu. Naše misli i ubjeđenja nam određuju kako vidimo svijet oko sebe i sebe u svijetu. Ono što je najpozitivnije u svemu ovome je da mi možemo sami utjecati na Zakon privlačenja i drugačijeg načina razmišljanja. Bilo da mi vjerujemo ili ne vjerujemo u snagu Univerzuma.

Dr. Masaru Emoto, naučno je dokazao efekat drugačijeg načina razmišljanja na kristale vode. Mi smo sačinjeni 75% od vode. Zato znajte, dokle god mislite i sebi ponavljate da nešto ne možete da ostvarite, dobivate to isto nazad. Zato od danas ozbiljno krenite u akciju i ne opterećujte se onim što ne želite, nego se skoncentrišite na ono što želite. Ali, pri tome se oslobodite sumnji. Vjerujte sebi. Pričajte o svom prosperitetu i prosperitet će vam se desiti. Poštujte druge i drugi će poštovati vas. Želite sreću drugima i time privlačite sreću i sebi!

Pročitajte i...  Savjeti kako da postanete najbolja verzija sebe

Zakon privlačenja realiziramo vizualiziranjem. Naša podsvijest i Univerzum ispunjavaju naše želje. Mi podsvjesno nešto mislimo i to nam se ispunjava. Vjerujte u to. Ako želite da kreirate poslovni uspjeh, imajte poštovanja za taj posao i sebe. Vizualizirajte najbolju verziju svog poslovnog uspjeha. Ako tako nekoliko puta na dan sebe vizualizirate, svoju podsvijest ubjeđujete i automatski privlačite dobre ideje i prilike, te počnete da srećete ljude koji vas inspirišu ili vam pomažu da to realizujete.

“Znači li to da trebamo samo da maštamo i sebe ubjeđujemo pa da nam se sve ostvari!?”

Vizualiziranje je potrebno, no ako želite da vaše vizualiziranje postane stvarnost – krenite u akciju. Želite li poslovan uspjeh? Čitajte, tražite što vas interesuje, obrazujte se, pokrenite taj biznis ili počnite raditi na toj ideji, prijavite se za posao svojih snova… Želite li smršati? Nađite mir sa sebe, promijenite način ishrane i bavite se fizičkom aktivnošću, bez izgovora da nemate vremena. I tako za sve što želite. Ne može nitko od nas pasivno samo da vizualizira. Vaša vizualizacija treba da vas da u akciju. Na taj način sigurno ne može da izostane ono što želite.

Vjerujte mi da svaki problem i svaki konflikt u našim životima dolazi od toga jer padamo pod utjecaj naših negativnih misli o sebi, naše nesigurnosti i ne istrajnosti – i baš to nas pravi pasivnima. Ja vjerujem da imamo svi u sebi veliku ljubav za sebe i druge oko nas. Ljubav je rješenje za svaki problem. Ne postoji bolji savjet nego, promjena naših stavova i ljubav prema sebi! 

Uzmite svesku i pišite svoje snove, vizualizirajte ih. Ne trebamo biti veliki filozofi, da bismo imali zadovoljan život. Trebamo samo biti uporni i ići naprijed. Prvi korak ka vizualiziranju u Zakonu Privlačenja je stani pred ogledalo i reci sebi:

Pročitajte i...  Kako živjeti život, a ne iluziju života

“Ja sam divna!”

“Ja volim sebe!”

“Ja sam odgovorna za svoj život”

Uradite to svaki dan, kada vam se ukaže prilika. Tada kreće ljubav prema sebi. Počet ćete se lijepo osjećati sa sve više motivacije, pa će početi da se dešavaju i lijepe stvari u vašem životu.

Drugi korak u Zakonu Privlačenja je otkriti uzrok nezadovoljstva i neuspjeha. Ako ste otkrili što je uzrok, već ste na pola puta ka uspjehu. Pustite to što vas koči i počnite privlačiti ono što biste dalje željeli.

Treći korak u Zakonu Privlačenja je biti pozitivan i ići samo naprijed. Od prošlosti i grešaka se uči, a budućnost nam je puna mogućnosti! Svako jutro kada se probudite otvorite prozor i udahnite novi dan kao novu šansu. Pogledajte u nebo. Ako je sunčano jutro i nebo plavo uživajte i recite: “Kakvo divno plavo nebo!”. Ako je kišno i nebo sivo recite: “Kako i siva boja može biti lijepa!”.

O Autoru

«

»

Leave a Comment

X