Search here...
TOP
Zakon Privlačenja

Kako koristiti Zakon Privlačenja u različitim prirodnim ciklusima

kako-koristiti-zakon-privlacenja-u-razlicitim-prirodnim-ciklusima

Znate li zapravo šta želite u svom životu? Šta vas čini sretnim a zbog čega želite više? Često se fokusiramo na ono što ne želimo i čega smo se zasitili. Prema Zakonu Privlačenja, dobijate ono na što usredsredite pažnju. Dakle, ako želite stvarati lijepe stvari, korisno je ako znate što vas čini sretnim.

Pratite protok prirode

Sve u životu prati određeni tok. Ako ovo prihvatite, doživjet ćete najmanji otpor u realizovanju vaših želja. Kad pogledamo godišnja doba, zima koja je skoro iza nas predstavlja povlačenje i povratak sebi. To možete vidjeti i vani na drveću. Zima je sezona da osjetite ko ste, šta su vaši snovi i što je dobro za vas. Zimi možete procijeniti prošlu godinu. Šta vas je obradovalo i na šta ste ponosni? Šta želite dalje razvijati i od čega se želite oprostiti? Što vam je jasnije šta želite u svom životu, to će sjeme biti čišće u proljeće.

Prirodni proces novog rađanja

Proljeće je godišnje doba gdje je Zakon Privlačenja povezan s prirodom, jer da bismo bolje privlačili moramo napraviti optimalnu okolinu i uslove za to u sebi i svom okruženju.Možda stvarate nered oko sebe kao bijeg od stvarnosti, kao izgovor za to što ne morate nešto učiniti, za zadržavanje uspomena iz prošlosti, za strah od puštanja, za strah od nestašice. Bojite se možda pokazati se u svoj vašoj ranjivosti u vašem okruženju. Stoga je dobro imati na umu da materijalni prosperitet i bogatstvo ne moraju nužno voditi sretnijem životu, ili životu u kojem doživljavate više sigurnosti i možete biti više sami svoji.

U prirodi vidite da su haos i nered povezani s procesima degradacije, propadanja i otpuštanja. Procesi iz kojih proizlazi novi život, s druge strane, odvijaju se prema visoko uređenom i fiksnom obrascu koji ostaje vidljiv kroz životnu fazu biljka, životinja, ili ljudi. Ova dva procesa razgradnje i procesa građenja neraskidivo su povezani. Isto kao mrak i svjetlost, smrt i život i kao yin i yang.

Pročitajte i...  Kako sam Zakom Privlačenja manifestovala 'nemoguće' snove

Čitav naš život određen je ritmički uređenim procesima koji su, svjesno ili nesvjesno, u velikoj mjeri odgovorni za izbore koje donosimo.

Zbog toga je bitno znati kako koristiti Zakon Privlačenja i kako i kada privlačiti ono što mislite i želite! Zamislite da iz svog života dobijete dvostruko više zadovoljstva, zahvalnosti, radosti i sreće. Lijepo zar ne? Dobra stvar je što ovo ne mora biti san. I još bolja stvar je da ne zaboravite da smo svi prije svega priroda i dio velike cjeline i zbog toga je zaista moguće iskusiti dvostruku pozitivnost. Za ovo vam nije potrebna čarobna čarolija. Znate koja su “pravila igre” zakona privlačenja.

Koliko sreće, ljubavi i zadovoljstva doživljavate u velikoj je mjeri pod vašom kontrolom. Da ste to meni to rekli prije 15 godina, ne bih se složila s vama. Nije mi tada bilo baš lijepo i uglavnom sam se brinula za prilagođavanje svima, jer sam smatrala da je važnije kako drugi misle o meni, nego kako ja sama o sebi mislim. Ipak, naučila sam da zračite kako mislite o sebi, a ono čime zračite je kako vas drugi doživljavaju.

Da li se volite i mislite li pozitivno o sebi? Tada zračite energijom koja je drugačija od one kada se ne volite, ili kada sebe krivite što ne ispunjavate svoje visoke standarde.

Zakon Privlačenja možete vidjeti kao skup alata za brže i lakše postizanje vaših ciljeva. Mogu sa sigurnošću reći da je meni ovo potpuno promijenilo život. To je dijelom bio početak mog ličnog razvoja. Upoznala sam sebe bolje i to je poboljšalo moju manifestacijsku moć.

U šta vjerujete je ono što dobijate, a sve ovo se bolje postiže kada svoje želje i razmišljanja sinhronizujemo sa već određenim ritmički uređenim procesima u prirodi, koji su u velikoj mjeri odgovorni za izbore koje donosimo.

Pročitajte i...  Zakon Privlačenja i ženski način manifestacije
Kako manifestovati s Mjesecom?

Ako želite otići korak dalje u svijet protoka i prirodnih ciklusa, uvečer pogledajte mjesec. Mjesec, između ostalog, regulira oseke i protoke. Budući da imamo oko 70 posto vode i drugih tekućina, mjesec također utječe na nas. Divimo se punom mjesecu, a kada se mjesec ponovo smanji onda je opadajući mjesec.

Ova faza znači procjenjivanje, puštanje, opraštanje drugima a posebno sebi i povjerenje u ono što dolazi. Kada se ova faza završi tada imamo najbolju energiju za Zakon Privlačenja. Budite dio prirode i uživajte u novom rađanju koje nam predstoji! Pratite ritmične procese prirode, vizualizirajte i privlačite što god želite. 

O Autoru

«

»

Leave a Comment

X