Search here...
TOP
Savjeti Life Coacha

Da li ste zaglavljeni u imaginarnom strahu od promena

Da li ste zaglavljeni u imaginarnom strahu od promena

Da li ste se nekada osećali zaglavljeno? Zaglavljeno između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti? Da li ste nekada poželeli da se vratite na staro, a da niste bili potpuno sigurni da li to stvarno želite? Ili samo niste spremni da napustite vašu zonu komfora, vašu realnost, u kojoj mislite da ne može bolje, jer ste tako navikli? Saživeli ste se sa tim.

Ja nekako ne želim da prestanem da mislim, da sanjam, da uvek može lepše i bolje! Da me čeka još mnogo bolje! Ne želim da ostanem bez krila da vidim i neki drugi svet, lepši i bolji nego onaj u kome sam danas. To dete u meni ne gubi nadu, čak i kada je naizgled sve kao da je nada minimalna.

Svi mi ostajemo u nekom trenutku zarobljeni i zaglavljeni tu gde jesmo, jer se plašimo da iskoračimo u nešto novo. Dopuštamo da nas strah prevlada. A i ponekad mislimo, ponekad se samosabotiramo, ne verujući u sebe, po principu: “Sedi di si, ni za di si nisi!”

Umesto da damo sebi podršku, da radimo na svom samopouzdanju, da prevladamo naše nesigurnosti i strahove mi ostajemo zarobljeni u tom nekom polu imaginarnom strahu. Ostajemo zarobljeni u lošoj vezi, braku koji nas ne ispunjava, na poslu, iako nam se taj posao takoreći odavno smučio, u nezadovoljavajućem prijateljstvu, iako nam je dozlogrdilo da sebe dajemo kao prijatelja, a druga strana ni pola od toga…

I kada sve to osvestimo neko bi rekao super, lako je! Eto sad znamo šta nas ne čini srećnim i obrnuto, pa možemo to i da promenimo. Aha! E, tu je “catch”! Lako je razumeti! No, kako pomiriti svesno i nesvesno?! Kako potisnuti sve one obrasce i uverenja koji su se skupljali od rođenja?

Jedini način je radom na sebi, radom na svesnosti i dati sebi vremena. Pustiti vreme da radi za nas.

Pročitajte i...  Kako prevladati anksioznost i napad panike

Za promenu je potrebno vreme! Nije svako spreman u isto vreme! Svako je individua za sebe! I svakom je potrebno različito vreme. Zato treba podržati sebe, raditi na samopouzdanju.

“Dok ne zatvoriš stara vrata, nova se neće otvoriti!”

Da li se vodite ovom izrekom?! Kakva su vaša iskustva? Da li vam je teško da izadjete iz nezadovoljavajućeg odnosa bilo koje vrste? I da li mislite da povratak na staro može da se promeni i da bude bolji?

O Autoru

«

»

Leave a Comment

X