Search here...
TOP
Feng Shui Zakon Privlačenja

Feng Shui savjeti za energetsko čišćenje doma

feng-shui-savjeti-za-energetsko-ciscenje-doma

Zakonom Privlačenja je zakon koji je star koliko i mi i on je toliko u nama. Bez njega ne možemo, isto kao što bismo se razletjeli po Kosmosu da nas ne drži Zakon gravitacije na ovoj našoj planeti.

Pošto je dio nas istovremeno povezan sa svime što je u nama i oko nas, ako se u ovim danima svjesno bavite sobom i svima oko sebe – istovremeno se bavite i Zakonom Privlačenja. Privlačite na sebe energije opuštanja, zajedništva, sreće, blagostanja. Privlačite i širite dalje.

Po hiljadama godina staroj kineskoj filozofiji Feng Shui, naša energija se miješa sa energijom vitalnosti oko nas, a to doprinosi zdravom životu. Zato vam dajem još jedan način kako sa Feng Shui možemo pojačati moć Zakona Privlačenja.

Već vam je poznato da mi i sve stvari oko nas imaju svoju energetsku frekvenciju koja utiče na vas i atmosferu prostora u kome se nalazite. Pa čak i riječi koje izgovaramo imaju energetsku jačinu i vibraciju.

Ja ponekad u kući svog klijenta osjetim tešku i “ljepljivu” atmosferu, pa odmah pitam da li je prije nego što sam ja došla bilo neugodnih razgovora i kritike u toj prostoriji.

Ako ste odlučili da se svjesno bavite Zakonom Privlačenja, a oko sebe imate tu “ljepljivu” atmosferu i vidite samo probleme ili vas muče očekivanja i ogovaranja drugih, ne možete ništa privlačiti jer nemate uopšte prostora za nešto pozitivno. Tada osjećate samo umor i napetost, a nivo energije u kući vam samo opada. Za Zakon Privlačenja vam je potrebna čista energija oko vas, jer ta energija oko vas kreira energiju u vama.

Po principima Feng Shui-ja možete svoju kuću drastično energetski da očistite. To vam pomaže da energija u vašem domu i okruženju bude u balansu da biste mogli dalje koristiti Zakon Privlačenja.

Pročitajte i...  Zakon Privlačenja i Feng Shui - Uvećajte pozitivnu energiju u domu

Sa ovim jednostavnim tehnikama čišćenja energija po Feng Shui sigurno će vam se pozitivno po Zakonu Privlačenja još bolje manifestirati u životu.

Otvorite sva vrata i prozore

Znate kako divno se svi osjećamo vani u prirodi. Zrak je svjež i ispunjen vitalnom snagom, pa mi osjetimo novu snagu i ideje. Kada otvorimo sve prozore i vrata doživimo i puštamo istu prirodnu snagu iz vani. Pitajte vjetar da prođe kroz sobe i da odnese sa sobom prljavu energiju. Kuća će vam imati na taj način duboko vibracijsko čišćenje. Uradite to svaki dan, barem nekoliko minuta.

Upalite malu vatricu

Vatra je jako sredstvo za čišćenje. Mirišljavi štapići imaju magičnu snagu pošto mogu energiju i vibraciju odmah da transformiraju. Ako upalimo mirišljavi štapić odmah poslije nekog neugodnog razgovora ili svađe oni odmah obnavljaju energetski balans u našem okruženju.

Ja uvijek kada radim sa grupama upalim svijeću da bi balansirala i energije prisutnih. A obavezno koristim mirisne štapiće ili žalfiju (Sage). Isti efekat imaju i bilo koje začinsko bilje ili lavanda. Da bi Zakon Privlačenja imao još bolji efekat, idite sa dimom od zapaljene žalfije od prednjih vrata u ostale prostorije u pravcu kazaljki na satu. Ovo neutralizuje negativnu energiju i negativne vibracije i zamjenjuje ih sa vibracijama svjetlosti i ljubavi.

Čišćenje solju

So je također idealno sredstvo za pročišćavanje. Prođite iz jednog ćoška prostorija u kući do drugog i zaspite ćoškove sa malo soli. Preporučuje se morska so u granulicama, ili ako u kojoj specijalizovanoj trgovini možete nabaviti so sa Himalaja. Ako ste se ljutili ili svađali s nekim, možete ostaviti zdjelicu soli u toj prostoriji potopljenu u malo vode, a nakon tri dana je prosuti vani. Pokupite je metlicom u lopaticu i izbacite vani u kontejner. Efekte rituala sa solju osjetit ćete u vašem ličnom energetskom, vibrirajućem polju.

Pročitajte i...  Feng Shui - Ako energija stagnira u domu stagniraće vam i život

Prije nego se odlučite da Zakonom Privlačenja vizualizirate, napravite si kupku sa nekoliko kašika soli rastopljenoj u vodi sa svojim omiljenim esencijalnim uljem, ili sa korom od narandže.

Pometite i očistite ulaz

Ako je kuća pospremljena i očišćena, svo energetsko čišćenje ima jako puno efekta u kućama. Zašto? Zato što se negativne energije “lijepe” na prašinu i nečistoću. Znači, prije nego krenete da privlačite mislima što hoćete, po Zakonu Privlačenja, najprije pospremite svoje okruženje. Ja metem sve negativne energije bukvalno.

Pored toga što trebate da “izmetete” negativne energije, morate napraviti prostora da pozitivna energija uđe u vašu kuću. Ne zatrpavajte vrata stvarima i hodnike cipelama i jaknama. Neka vam prednja vrata budu ukrašena, da izvana odišu dobrodošlicom.

Pozitivnu energiju u domu kreirajte lijepim riječima

Idite kroz svoju kuću i govorite: “Ja volim svoju kuću i svoj život”. Kada počnete sa ovim riječima da ispunjavate svoju kuću, počet će se i svijet okretati u vašu korist! Riječi imaju svoju vibraciju i frekvenciju, pa tako privlačimo te iste u svoj život.

Promatrajte kada izgovarate koje riječi u vašim prostorijama i kako se vi i ko se tu nalazi osjeća? Poznato vam je možda istraživanje gdje su promatrane dvije biljke. Na jednu su konstantno galamili, a drugoj su se obraćali lijepo, s umiljatim riječima. Te dvije biljke su dobivale istovremeno jednaku količinu vode, đubriva i Sunca. Poslije tri mjeseca se biljka na koju se galamilo osušila, a ova druga je rasla i imala prekrasnu boju.

U svakom slučaju je bolje živjeti i raditi u prostoru koji je energetski čist i pozitivan. Vaše tijelo i duša postaju tada sami po sebi pozitivni i energetski spremni za vizualiziranje i privlačenje svega što želite.

Pročitajte i...  Feng Shui savjeti kako da budete sretniji u Novoj godini

O Autoru

«

»

Leave a Comment