Search here...
TOP
Ženska Energija

Zašto je prijateljstvo i sestrinstvo za nas žene tako važno

zasto-je-sestrinstvo-i-zenska-energija-vazna

Otkad smo ušli u 21. vijek, mnogi ljudi govore o svim „promjenama na zemlji“ koje će se dogoditi. Prošlu godinu pročitala sam u spiritualnoj literaturi jednu zadivljujući informaciju: da je Zemlja ušla u žensku kosmičku energiju!

Nisam uopšte feministkinja ili ženski šovinista, ali sam tako sretna! Sretna sam jer poznajem i prepoznajem žensku energiju oko sebe. I rotterdamski filozof Hans Kennepohl je prošlo proljeće izdao knjigu “Nekada nismo bili toliko romantični”, gdje također govori o promjenama koje se dešavaju oko nas. Govori o našem ponovnom buđenju, o romantici koja nam dolazi u načinu života u svim životnim oblastima.

U mnogim motivacijskim knjigama autori otkrivaju da će osnovne promjene koje ćemo vidjeti biti naše unutarnje promjene. Govori se o “ženskoj energiji”, koja nas sve više osvaja. Oni ističu kako smo mi, kao žene, spremne promijeniti svoj život, svoju porodicu, svoju zemlju i da ćemo moći djelovati na mnogo široj razini u životu.

Pročitajte i Pet savjeta kako pribuditi i ojačati svoju žensku energiju

Poznatoj, autorici knjiga, Louise L. Hay, koja je bila inspiracija milijunima ljudi, je bio cilj vidjeti da sve žene doživljavaju ljubav prema sebi. Da sve žene imaju osjećaj vlastite vrijednosti, samopoštovanja i snažno mjesto u društvu.

Ko je imao priliku čitati njene knjige, mogao je vidjeti kako ona na svoj nenadmašiv ženski, topao i otvoren način, nudi oštroumne uvide u to kako žene svih dobi i porijekla mogu ostvariti svoj cilj i nadolazeće godine učiniti najproduktivnijima i najspunjenjima.

Trenutno je problem u tome što mi žene ne shvaćamo dovoljno svoju snagu i ne obraćamo dovoljno pažnje na svoje misli i djela. Nismo još dovoljno svjesne svojih moći i sposobnosti i utjecaja na druge.

Ovo je vrijeme savršeno da same oblikujemo svoju sudbinu! Ovo što sada činimo postavit će standarde za žene posvuda u svijetu. Pred nama su šanse koje nikad prije nisu bile dostupne ženama. Vrijeme je da se povezujemo s drugim ženama i postanemo sretne, zadovoljne i ispunjene.

Obožavam prijateljice, ženske krugove i ženske aktivnosti. Ženski krugovi su uvijek postojali. Mi žene jedna sa drugom možemo lako da pričamo o brizi, o problemima, sreći u malim stvarima, da se šalimo na račun nas i naših partnera koje ih svaka za sebe voli i cijeni.…

Žene su u mogućnosti da kanališu emocije. Kada imaju vremena i prostora za to. Mi smo u mogućnosti da razvijamo međusobno povjerenje na osnovu naše lične snage. Polako, ali sigurno osjećamo koliko nam ta sestrinska povezanost daje sigurnosti i podršku.

Nema veze ako pukne i koji trač, pa i mi smo samo žene, samo neka ne bude zlonamjeran. U Engleskoj su stoljećima poznati klubovi za tračeve, ali mislim da je tada bilo više potrebe da žene udruže svoju žensku snagu protiv šovinizma i egoizma koji je tada vladao.

Danas je važno je da budemo svjesne da naše lično iskustvo i naša priča smiju da postoje! U posljednje vrijeme čujem oko sebe kao je li ovo sad pa neki novi feminizam? Chia Longman je antropolog i profesor na Univerzitetu u Gentu (Belgija) i bavi se novim fenomenom – sestrinstvo.

Ono novo što nam donosi ovaj fenomen sestrinstva je da granice između ličnog razvoja i lične spiritualnosti nestaju i postaju jedno. Kao life coach sam se jednom našla u grupi žena koje su imale i svoj zajednički oltar sa jednom boginjom za snagu. Druga grupa je opet trezvena i racionalna, ali u praksi obadvije grupe imaju isti rezultat.

Žene žele da se zajednički ojačaju i međusobno inspirišu. Da daju jedna drugoj snagu i da budu svoje. Ovo je jedno žensko doba kada se sve dešava iz naše duše iz naše emocije i naše nježne snage. Ne radi se o rezultatima koje ćemo pokazivati svijetu i nadmetati se ko je bolji, nego o povezanosti, podršci i zajedništvu u jednoj duševnoj dubini. Ovo je ta nježna ženska snaga. Ovo je vrijeme novih vrijednosti!

Čitate li o Zakonu Privlačenja i manifestiranju naših želja? Žena je prirodni kanal za manifestacije. Vizualizirajte i privlačite! I zato je važno da svaka žena ovlada svojom prirodnom unutarnjom moći i na taj način ostvari svoje ciljeve i dovede svoj um duh i tijelo u ravnotežu. Žene mogu da privlače cilj ka sebi. Privlačenje je u biti ženska moć.

Zato od srca vjerujem da nas u narednom periodu čeka lijepa budućnost, ako naučimo kako da koristimo našu žensku moć. Vrijeme je da se udružimo, vizualiziramo i manifestujemo svijet u kome će vladati nježnost, mekoća, toplina, osjećajnost, gracioznost oblina i ljepota življenja.

O Autoru

«

»

Leave a Comment