Search here...
TOP
Savjeti Life Coacha

Deset savjeta kako da ostvarite svoje ciljeve u Novoj godini

Ustaljena je izreka: “Nova godina, nove šanse”. Koliko god to bio kliše, ima nečega u tome. Svi smo na kraju stare i početku nove godine puni energije i spremni za promjene. Jeste li i vi spremni, ili čekate neku bolju priliku?

Život vam se ne popravlja ako čekate tu jednu ‘priliku’. Vaš život postaje bolji u trenutku kada se odlučite za promjenu. Nova godina je još jedna odlična prilika za to. Uvijek ste spremni za pozitivan zaokret u vašem životu, a za to nikad nije kasno. Zato iskoristite šansu za promjenu!

Povjerujte da će vam naredna godina biti puna ljubavi prema sebi, blistava u ostvarivanju snova, povezanosti, obilju, privlačenju i zabavi. Nažalost, istraživanja su dokazala da nas ovakvo ushićenje drži najdalje do kraja februara. Da vam se to ne bi dogodilo, s vama ću u ovom tekstu podijeliti deset savjeta kako da ostvarite svoje ciljeve i rezolucije u novoj godini.

Kako da ostvarite svoje ciljeve i rezolucije u novoj godini:

1. Odlučite i osjetite da ste vrijedni da se vaši snovi i ciljevi ostvare. Poduzmite (male) korake potrebne za njegovo stvaranje svakoga dana.

2. Sjetite se da uvijek postoje čuda i da vas čitav Univerzum želi blagosloviti obiljem i posebno ljubavlju.

3. Povećajte svoju energiju i pozitivnost i vidjet ćete da će vas Svemir nagraditi činom privlačnosti. Pročitajte i/li poslušajte savjete o Zakonu Privlačenja i šta on može učiniti za vas.

4. Ne bojite se neuspjeha ili pogreške. Neka vaši snovi i strasti budu veći od vaših strahova.

5. Vjerujte u sebe i svoju viziju.

6. Svakodnevno budite zaljubljeni u sebe.

7. Usredsredite se na ono što vam je važno!

8. Zadovoljite se što ste ovdje i sada. Cijenite ono što je sada i pogledajte šta još može biti. Ne možete imati sretan kraj nesretnog putovanja – sreća je put do uspjeha.

Pročitajte i...  Ritual zahvalnosti za doček Nove godine

9. Radite stvari koje vam pružaju zadovoljstvo. Stvari zbog kojih živite. Kada se zapalite, svi imaju koristi od vaše svjetlosti.

10. Ovo je vas život. Vi ste režiser svog filma, autor vlastite knjige. Napravite svoj film. Napišite svoju knjigu. Stvorite svoj san. Možete stvoriti svoj najbolji život. Napišite:

“Šta god znam, jedno je sigurno – da mogu prijeći od straha, traumatičnog djetinjstva, negativnosti do suživota slobode, ljubavi, pozitivnosti, obilja i života mojih snova…”

Da, ti to možeš učiniti! Ono na šta se fokusirate, to raste! Nemojte obraćati pažnju na nesreće, nedostatke, negativnosti i očekivati ​​da samo od sebe raste stablo ljubavi, obilja i uspjeha. Stvorite pozitivan način razmišljanja. Svakodnevno usmjerite pažnju na zahvalnost, prioritete i pozitivne potvrde. Samo zato što vrijedite.

Kreirajte svoj “dnevnik vizija” i napišite, na primjer, pozitivnu priču onako kako biste željeli. Takvi zapisi vam mogu znatno olakšati, pružiti uvid, ili donijeti mir. Što god želite da postignete, šta god želite da uradite, vjerujte sebi, svojim talentima i svojoj snazi. UČINITE to!

  • Prihvatite ono što postoji.
  • Pustite ono što je bilo.
  • Uživajte i vjerujte u ono što može biti.

Za više informacija o tome kako vam ja kao životni trener (life coach) mogu pomoći u ostvarenju ciljeva i za dogovor za sesije putem Skype-a ili Zoom-a, kliknite ovdje. Želim vam lijepu, blistavu, zdravu i pozitivnu Novu godinu!

O Autoru

«

»

Leave a Comment

X