Search here...
TOP
Spiritualnost

Kako nam vjera, nada i ljubav mogu pomoći da kreiramo sretniji život

Sve što u ovom momentu oko sebe čujemo su haos rata, strah, nemir, bol… Ne mogu reći da mene ovo sve zaobilazi. Kao žena i kao Life coach osjećam ogromu potrebu da prije svega za sebe racionalizujem svijet oko sebe, a time ako mogu i nekome drugome da budem inspiracija ili pomoć. Do sada sam pisala o Zakonu privlačenja, koji radi na tome da privlačimo ono što mislimo. Da svoju vibraciju odašiljemo drugima.
 
Zakonu privlačenja govorimo ne o mislima i emocijama, nego o osjećaju. Taj osjećaj imaju svi. Taj osjećaj možemo sami za sebe kreirati bez obzira gdje da se nalazimo. Sada mi se čini idealna prilika da ja sama, a i vi isprobamo jačinu Zakona privlačenja. Ja vjerujem da uz ovaj zakon prije svega možemo pomoći sebi, a automatski i drugima. Vjerujem u velikim obimima!
 
Umjesto da kao mali pojedinci padamo pod utjecaj medija koji sada vlada u cijelom Svijetu, prepustimo se Zakonu privlačenja i vizualiziramo kolektivno!!!
 
Samo, pitanje je kako?
 
Tri riječi vjera, nada i ljubav dolaze iz kršćanstva.  Postoje pjesme o ljubavi.  Ljubav se opisuje kao najvažnija stvar, kao ono što svemu daje smisao.
 
“Za nas ostaju vjera, nada i ljubav, ali najveća od njih je ljubav.”
 
Vjera, nada i ljubav pomažu nam da istrajemo. Mislim da sve tri riječi imaju veze s time kako biti čovjek. Ove riječi su uslovi za ljudski život, za njegovo održavanje.  Sva tri se odnose na neviđenu moć.
 
Vjera je povjerenje
 
Vjera je druga riječ za povjerenje. Poverenje je naš temelj, duboko uvjerenje da je Svijet u osnovi dobar i siguran. 
Da se može loše dogoditi, ali da se pred nama uvijek nalazi izlaz. Poverenje nas danas čini ranjivim, jer se dešavaju nepredvidive stvari. Negdje nježno i nesigurno tražimo čvrsto tlo.  Negde u dubini nam je samopouzdanje prošarano dubokom sumnjom.  Ima li još šta loše da se desi? Gdje je izlaz?
 
Nada traži perspektivu
 
Nada je prelijepa. Nada daje život.  Nada je nešto što je izvan našeg shvaćanja i primjećujemo je u trenutku kada ujutro možemo otvoriti oči uprkos svemu što se dešava.  Duboko udahnemo i suočimo se s danom za koji ne znamo šta će nam donijeti.  Nada nas drži usidrenim u stvarnosti koja je nematerijalna, ali nam se čini mogućom. Nada nas čini ranjivim jer ne uzima u obzir nedaće. Nada proteže čežnju da stvari budu u redu. Prigrlite život intenzivno! Sada je vrijeme da tražimo male pukotine perspektive. Sada je vrijeme da kolektivno vizualiziramo. Svi ljudi ovo mogu da urade.
 
Ljubav je magična riječ
 
Ljubav je magična riječ. Ali, ljubav nas takođe čini ranjivim. Povećavanjem  ljubavi povećavamo  svoju odbranu! Vjera, nada i ljubav su moćne. Vjera, nada i ljubav. Riječi koje govore o životnoj sili koja ne nestaje ni u sjeni smrti. O dimenziji našeg ljudskog postojanja koja je iznad svega. Snažana i ranjiva u isto vrijeme. Takvi smo mi kao ljudi.
 
Nadaj se vjeri u ljubav
 
I ja uzimam hrabrost iz ovih riječi i simbola… Imam privjesak sa krstom, sidrom i srcem, simbolima vjere, nade i ljubavi. Visi mi oko vrata, da se nastavim nadati vjeri i ljubavi uprkos  strahu i razočaranim očekivanjima. Da se i dalje nadam povjerenju. Da nastavim vjerovati u ljubav kao božansku moć. Moć iz Univerzuma.
 
Zato idemo kolektivno vizualizirati i privlačiti pozitivnu energiju, koja je u ovom momentu svima potrebna! 
 
Vizualizirajmo vjeru, nadu i ljubav uprkos krhkosti trenutnog života.
Vizualizirajmo tako da vjerujmo da je snaga ljubavi najjača.
Ovo je stvar hrabrosti i inspiracije.
 

Pročitajte i...  Šta je pravi smisao i svrha života

O Autoru

«

»

Leave a Comment

X