Search here...
TOP
Energetska Medicina SVJESNO ŽIVLJENJE

Kako prakticirati svjesno vrtlarstvo i pomoći rastu biljaka Bahovim kapima

svjesno vrtlarstvo bahove kapi

Kada osvijestimo svoju energetsku povezanost s biljkama i Majkom Prirodom, svaki trenutak koji provedemo u prirodi ili vrtu postaje puno više od pukog boravka u prirodi. Svaki pogled, miris i dodir s biljkama budi u nama neopisiv osjećaj za svakoga jedinstven, harmonija iz naše dubine preplavi nas kao plima te uranjamo u njezino prostranstvo i stapamo se kao kapi vode u oceanu. Kad dodirneš list, cvijet, plod, nećeš ga pogaziti, otrgnuti bez da na trenutak zastaneš i izraziš duboku zahvalnost. 

ZAHVALNOST je osjećaj visoke energije, vibracije, frekvencije koja otvara naša srca kao što toplina sunčevih zraka otvara pupoljak. Kako se širi srce odnosno energetsko polje srca, osjećaj radosti, mira i ljubavi prema svim živim bićima, prema prirodi i svemu što nam ona daje, jedinstveno je iskustvo. Kada u takvom stanju proširene svijesti bivaš, ništa ti drugo ne treba, satima kao da plutaš i brineš se o biljkama i vrtu i nikad ti nije dosta. Samo još ovo da napravim, ah, tu trebam postaviti potporu, tamo dodati malo vode, skinuti sasušene dijelove, pogladiti ovu biljku… Sve ti samo dolazi jer ti biljke govore što trebaš učiniti. 

I dok tako samo osluškuješ što ti dolazi u mislima, shvatiš da si upravo učinio ispravno i da će se sva ta briga i ljubav višestruko vratiti. Kako nam to biljke koje smo sami uzgojili mogu vratiti? Znate li da ono što ste sami uzgojili nije energetski – vibracijski jednako povrću koje potiče iz drugog izvora? Kada smo svjesni sebe kao energetsko – vibracijskog bića onda nam je to nadasve važno. S biljkama koje sami uzgajamo stvaramo vibracijsku povezanost i komunikaciju, što znači da će nam naše biljke vratiti točno ono što nam nedostaje u organizmu. 

Pročitajte i...  Gezellig ili Hygge - Kako pretvoriti svoj dom u oazu relaksacije

Ponekad, dok sam u vrtu sama, biljka me ‘pozove’ i intuitivno uberem list i pojedem, kao recimo list maslačka ili špinata ili neke druge za koju i ne znam što je, ali mi jako godi. Iako ne mora biti posebno ukusna ja znam da mi je upravo dala energiju – vibraciju ili neki vitamin, mineral koji mi treba. Naravno, ovaj međusobni odnos se gradi kao u svakom odnosu ali ono što je bitno je naša svijest da smo energetsko biće i da je sve povezano jer sve je energija, vibracija i frekvencija. (N. Tesla)

Koliko ste vi svjesni da ste kao energetsko biće usko povezani s Majkom Zemljom te i da ona ima svoj ritam SRCA kao i vaše tijelo?

Kada uspostavimo svjesnu vezu svojeg srca i srca prirode, postajemo daleko osjetljiviji na sve što nam priroda bezuvjetno daje i osjećamo potrebu da i mi jednako uzvratimo te postajemo duboko zahvalni. Vraća nam se potreba i želja da što više boravimo u prirodi, da zagrlimo stablo i da uzgajamo svoju hranu. Svjesno vrtlarstvo nije samo rad u vrtu koji nam daje hranu, ono postaje oaza mira i radosti, hrana za dušu i tijelo. 

Grleći stabla uspostavljamo duboku vezu sa životnom silom, jer poput stabala i mi imamo korijenje i krošnju. Hodajući bosi uzemljujemo se i energetski balansiramo a time i samoiscjeljujemo. Miris i dodir zemlje blagotvorno utječu na fizičkoj, mentalnoj, emocionalnoj i duhovnoj razini. Cjelokupno gledajući, rad sa zemljom nas oplemenjuje, čini cjelovitim i svakako boljim čovjekom. 

Gradeći svoj vrt ‘‘Mala oaza Velim” primijenila sam Bachovo cvijeće kao podršku svjesnom vrtlarstvu. Bachovo cvijeće kao energetska terapija dragocjena je pomoć biljkama bilo da se radi o povrću, voću, cvijeću ili drugim biljkama. Njegova senzibilnost usko je povezana s biljkama, životinjama i svim živim bićima odnosno životnom silom. 

Pročitajte i...  Šta su Bahove kapi (cvjetne esencije) i kako se primjenjuju

Kod uzgoja sadnica u fazi sijanja i klijanja od velike su nam pomoći Bahove kapi:

VINE – za lakše probijanje opne sjemena;

HORNBEAN – daje novu snagu umornim, bolesnim i oslabljenim biljkama;

OLIVE – potpora za iscrpljenost u fazi klijanja i rasta;

RESCUE – za sve vanjske utjecaje.

Za obranu od različitih nametnika od velike pomoći je CRAB APPLE i AGRIMONY. Agrimony pomaže biljkama zbog osjećaja slabosti kojeg ne mogu izraziti, a Crab Apple kao energetski ”čistač”.

U periodu prijelaza iz jedne faze rasta u drugu WALNUT će pomoći u prilagodbi na promjene.

U veliku posudu za zalijevanje dodajte 10 kapi svake esencije (otprilike 1 kap na 1 l vode). Uvijek imajte na umu da ne možete pogriješiti jer se radi o energiji, tj. informaciji koju ćete prenijeti biljkama. Već vaša dobra namjera i briga za njih je dovoljna i biljke će je svakako prepoznati. 

Kako sve više postajemo svjesni te suptilne povezanosti s biljkama, tako vrtlarstvo postaje nerazdvojivi dio našeg života. Postajemo sve dublje povezani i samim promatranjem, osluškivanjem znamo što trebamo u vrtu učiniti, počinjemo svjesnu neverbalnu komunikaciju s biljkama i životinjama. Ono što tada osjećamo duboko u sebi ne može se u potpunosti izraziti riječima. Svjesno vrtlarstvo budi našu intuiciju, otvara nam srce i postajemo više empatični prema svim živim bićima. Majka Priroda nas tako podsjeća na našu istinsku prirodu i bezuvjetnu ljubav.

Zemlja ima svoju svijest i vibraciju, svoj ritam srca koji je u uskoj vezi s našim fizičkim i energetskim tijelom, trebamo ga samo slušati. Svjesnost energetsko – vibracijske povezanosti s Majkom Zemljom ključna je u ovom vremenu BUĐENJA i uzdizanja svijesti jer je ona naša energetska Majka, i sada više nego ikada izuzetno je važna spoznaja da smo nerazdvojivi dio naše Planete i da ovu transformaciju prolazimo zajedno u njezinom zagrljaju. Ukoliko želite da naučite više o Bahovim kapima i iscjeliteljskim svojstvima cvjetova, preporučujem da pročitate moj e-book BAHOVE KAPI.

Pročitajte i...  Kako organizirati Zero Waste piknik u prirodi ili na plaži

Napomena: Sadržaj na ovom portalu je informativnog i motivacijskog karaktera i nije zamjena za stručni savjet ljekara, prilagođen vašim osobnim potrebama. 

O Autoru

«

»

X