Search here...
TOP
Tantra

Tantričke vježbe za buđenje seksualne energije žene

tantra

Ljudski organizam se sastoji, laički rečeno, od fizičkog i energetskog tijela. Mnogi naučnici su već dokazali naše energetsko tijelo i energetska polja koja zovemo aurama, a i sam Albert Ajnštajn je u svojoj teoriji o relativnosti utvrdio da se materija sastoji od energetskog polja i fizičke materije. Zašto je važno da shvatimo i upoznamo svoje energetsko tijelo?

Ova dva tijela su u stalnom odnosu jedno sa drugim, a mi osjetimo tok energije u svom tijelu i to ne možemo poreći: osjetimo trnce u tijelu, toplinu svoga tijela, grčeve, leptiriće u stomaku ili „knedlu u grlu“ i još mnogo različitih senzacija. Interesantno je to da se sve prvo odvija u energetskom tijelu, a zatim ga fizičko tijelo očitava i u krajnjem slučaju neku „zaglavljenu“ energiju manifestuje kao bolest, ili fizički problem poput bola u mišićima, grčeva, ukočenosti, otupljenosti i nemogućnosti da osjećamo dio tijela itd.

Misli su energija od kojih sve kreće a kada se misao pokrene postaje emocija, riječ emocija na engleskom jeziku „emotion“ potiče od dvije riječi, „energy“ što znači energija i „motion“ što znači pokret, pa tako sada shvatamo da je emocija u stvari energija u pokretu.

Kada neku emociju uzrokovanu nekim doživljajem u životu ne proživimo u potpunosti, tj. ne propustimo je kroz fizičko tijelo i ne osjetimo do kraja i potisnemo je, ta energija će se onda nastaniti i zablokirati u određenom dijelu tijela. Ukoliko se ta energija ne zablokira u određenom dijelu fizičkog tijela i ne prouzrokuje fizičku smetnju, zasigurno će ostati emotivno zablokirana u energetskom tijelu, te ćemo je osjetiti kada neka radnja ili doživljaj u budućnosti postane okidač za pokretanje te zablokirane energije.

Na primjer, partner nas je prevario. Kada smo saznali za prevaru u tom trenutku ćemo osjetiti bol, ali ne znači da ćemo u potpunosti prihvatiti da nam je neko to uradio i da ćemo sebi dozvoliti u potpunosti da bol prožme naše tijelo i biće, te da ćemo tehnikama oprosta i čišćenja da prosvijetlimo naše energetsko i fizičko tijelo. Najvjerovatnije je da ćemo osjetiti dio bola, ali dio ćemo da zablokiramo u sebi tako što će nam biti teško da prihvatimo da se baš to nama dešava. Jednim dijelom sebe ćemo odbijati da prihvatimo da se to uopšte desilo i pitaćemo se zašto baš ja. Najčešće ćemo se i okrivljivati i smatrati da smo nešto uradili pogrešno i da je do nas, umjesto da prihvatimo da se jednostavno takve stvari dešavaju i da je to do partnera kojeg ni sa kakvim akcijama ne bismo mogli da spriječimo da nam to uradi.

Dio boli koji smo odbijali i nismo proživjeli u datom momentu će se aktivirati svaki sljedeći put kada posumnjamo da nas novi partner vara, do sumnje može doći kroz radnje koje nemaju veze sa varanjem, npr. partner nam se nije javio jer je bio u gužvi nakon posla.

Pročitajte i...  Tantra kao filozofija življenja i put do blaženstva

Ovakvo dešavanje u sadašnjosti će biti okidač da opet osjetimo neproživljenu bol u sebi i da ta zaglavljenja emocija sada utiče na naše misli, koje postaju sve gore. Kada shvatimo da imamo dio emocije i dalje „zaglavljenu“ u energetskom tijelu, bićemo sposobni da odvojimo vrijeme i da se posvetimo toj emociji, da je opet proživimo i da je se oslobodimo iz svog sistema. Svaka emocija koju ne budemo ovako oslobodili će nam stvarno nakon nekog vremena uzrokovati i bolest na fizičkom nivou.

Fizičko i emocionalno tijelo i njihovi centri

Nama je veoma jednostavno da uvidimo i shvatimo centre u našem fizičkom tijelu – centri su organi našeg tijela. Tako je mozak centar za misli, jetra centar za preradu toksina, srce centar za pumpanje krvi, pluća centar za disanje i vazduh, itd.

Naše energetsko tijelo također ima svoje centre, energetske tačke, koje ne možemo tako lako da spoznamo, kao što možemo naše srce, na primjer. Ti energetski centri u našem tijelu se zovu Čakre. Riječ „Čakra“ vodi porijeklo iz Sanskrita i znači točak, što bi značilo da su to energetski centri u našem energetskom tijelu koji proizvode i prenose energiju jedan od drugog i ima ih 7.

Od ovih 7 čakri, imamo tri donje (animalističke i niže čakre), zatim „most čakru“ – srčanu čakru i tri gornje (više, božanske čakre, koje nas razlikuju od životinja). Svi moramo da otvorimo srčanu čakru na pravi način da bi dobili pristup višim božanskim čakrama, to ne znači da nama već nisu aktivirane više čakre, ali bez srčane pravilan protok energije će biti otežan, što može uzrokovati da se i aktivne više čakre nakon nekog vremena „poremete“.

Zašto je važno da ovo znamo?

Jednom sam pročitala rečenicu u kojoj je rečeno kako Bog ne griješi i kako je sve stvorio savršeno, ali da ipak možda ima jedna „greška“ – a to je ta da su muškarac i žena toliko različiti. Osvrnuću se na ovu rečenicu jer muškarac i žena jesu suprotnost po svim tačkama, fizički izgled, snaga, razmišljanje i komunikacija (muškarci su direktni, a žene indirektne), pa tako su različiti i po pitanju energije i seksualne energije.

Kako su muškarci i žene različiti po pitanju energije i energetskog tijela?

Kod žena je najbitnija srčana čakra, a kod muškaraca korijenska čakra. Muškarac je taj koji ima mnogo jaču prvu čakru i aktivniju seksualnu energiju (to vidimo po jutarnjim erekcijama), dok žena ima aktivniju srčanu čakru i izraženiju ljubav i empatiju prema svima. Muškarac i žena trebaju da se usklade da bi došlo do pravog „spajanja“ na svim nivoima.

Pročitajte i...  Tantričko vođenje ljubavi - Tjelesno i duhovno sjedinjenje s partnerom

Muškarac je vatra, a žena je voda. Vatra treba da se popne iz njegove prve čakre do srčane (to se dešava i dok su u fazi „dejtovanja“ i treba tako i da se dešava kada budu stupali u seksualne odnose). Kada se energija popela do srčane čakre muškarca ona će početi da se ulijeva kroz srčanu čakru žene, a zatim će da se spušta kroz njene čakre ka njenoj korijenskoj čakri i u ženi će proključati voda i probuditi se seksualna želja prema tom muškarcu (i prije prvog odnosa, a i svaki sledeći put kada budu trebali da se spajaju seksualno).

Ukoliko se prenos energije ne odvija na ovaj način i muškarac pristupi ženinim prvim čakrama umjesto srčanoj neminovno će doći do razočarenja, ili lošeg osjećaja nakon seksualnog spajanja, jer ženina energija ne uspijeva stići do srca i na taj način pati njena srčana čakra (žena će se osjećati nezadovoljenom, izdanom, razočaranom, neshvaćenom, tužnom, itd.).

Ukoliko je žena bez partnera, isto tako treba da se odnosi sama prema sebi, tako što će svoju ljubav iz srčane čakre da spušta prema donjim čakrama određenim tehnikama, a kada probudi svoju kreativnu seksualnu energiju opet će da je podigne do srčane čakre, a zatim da sa tom energijom prosvijetli i više čakre. Nakon ovakvog samonjegovanja neće se osjećati ispraznom i kao da joj se energija izgubila i „otišla nekuda“, već će se osjećati blaženom, srećnom, voljenom i ispunjenom.

Zato prvo trebamo da njegujemo ljubav u sebi i da ozdravimo srčanu čakru, jer ona je ta koja kod žena pokreće sve i preko koje će da aktivira svoju seksualnu energiju, koja će zatim dok se diže do vrha glave da prosvijetli sve ostale čakre i vratiće ženi njenu potpunu moć.

Kada naučimo kako da njegujemo i čistimo svoje energetsko tijelo, fizičko će biti u savršenom redu. Kada naučimo da u potpunosti otvorimo svoju srčanu čakru i kada naučimo da je njegujemo, ona će postati prelijep most za energiju koju smo probudili u prve tri čakre. U srčanoj čakri ćemo konvertovati animalističku energiju u univerzalnu ljubav, a kada ta ljubav protekne ka višim čakrama, opet ćemo se vratiti svojoj istinskoj prirodi.

Postoji mnogo načina otvaranja srčane čakre, možete da koristite kristale rozih i zelenih boja kao što su Fluorit, Smaragd, Aventurin Cherry, Žad, Malahit, Mahovinasti Ahat, Roze Kvarc…

Srčanu čakru možemo da otvaramo i masažama i raznoraznim meditacijama. Na središnjoj kosti u kojoj nam se spajaju rebra u predjelu srčane čakre možemo naći tačku koja nam je najviše bolna. Pritiskom na tu tačku i laganim kružnim pokretima oslobodićemo sav emocionalni bol koji se tu nakupio. Ova tačka se može nalaziti na različitim dijelovima duž kosti i kod svakoga na drugačijem mjestu, masiraćete najbolnije mjesto.

Pročitajte i...  Tantričko vođenje ljubavi - Tjelesno i duhovno sjedinjenje s partnerom

Nakon što smo fizički oslobodili emotivnu bolu koja nam se nakupila u predijelu srčane čakre, jako je važno da to uradimo i na emotivnom i energetsko nivou: molitve i opraštanje ljudima koji su nam nanijeli bol čiste naše energetsko tijelo. Dok god tehnikama molitve i oprosta ne oslobodimo, energetsko tijelo tih blokada ono će samo privlačiti još više takvih dešavanja u naš život.

Žene mogu svoju srčanu čakru da pokrenu masažom grudi. Nekoliko jednostavnih koraka ove masaže su: lijep privatan prostor u kojem se osjećate sigurno uz lijepe mirise i muziku, uzećete losion ili neko prirodno ulje i dok kružnim pokretima od srca masirate ka van, ne dirajući bradavice već kružno, oko njih, otpuštaćete sve negativne energije (govorite sebi šta osjetite u trenutku: otpuštam nervozu, bijes, strah, nevolje, itd…), zatim par udaha i izdaha te krećete da masirate grudi ka unutra ka srcu dok primate pozitivnu energiju (primate šta želite u trenutku: ljubav, sreću, radost, napredak, slobodu, itd…). Kada ste završile ovaj korak i napravile par dubokih udaha i izdaha uzmite svoje grudi rukama i lagano ih treskajte kao da želite svu pozitivnu energiju koju ste primile da rastresete i da se ona raširi po čitavom vašem tijelu.

Za početnike, koji se prvi put susreću sa meditacijama, je najlakše da pristupe zvučnim meditacijama sa binauralnim zvucima i beej mantrom (naša preporuka je ova meditacija), jer ovi zvukovi jako utiču na našu podsvijest i pokreću naše energetsko tijelo da se aktivira.

I jedan zanimljiv savjet, od prijatelja iz Indije, je da nađemo, ako je moguće u našoj okolini neku kravicu na livadi i da je hranimo travom, jer u Indijskoj kulturi krava predstavlja brižnost, majčinstvo i ljubav, a zelena boja je boja ljubavi. Samim tim i što se brinemo o nekom biću, aktiviraćemo ljubav u nama i našu srčanu čakru.

Posvetite se i otvorite svoju srčanu čakru, a zatim se spremite da u narednim tekstovima čitate o tome kako da pokrenemo seksualnu energiju na pravi način i dozvolimo joj da svojom magičnom, svjetlucavom energijom prosvijetli i prođe kroz sve naše čakre i okrijepi sve naše ćelije, da bi i mi sami opet zasijali poput Bogova i Boginja.

O Autoru

«

»

Leave a Comment

X