Search here...
TOP
Kristaloterapija Ženska Energija

Šta je to Joni jaje, kako ga koristiti i koje odabrati

joni jaje obsidijan

U prošlom članku sam pisala o kristalima i kako nam oni mogu pomoći na našem životnom putu. Posebnu pažnju sam posvetila kristalima koji pomažu pri aktivaciji i ojačavanju ženske energije, te sam spomenula i „Joni jaje“. U ovom članku ću vam pisati upravo o njemu, „Joni jajetu“, našem najboljem savezniku u pokretanju, oslobađanju, uzdizanju i potpunoj manifestaciji ženske energije u ženi.

Riječ „Yoni“ vodi porijeklo iz Sanskrita i znači „Sveti Prostor“, ili „Sveti Hram“ a odnosi se na ženske genitalije. Simbol za Joni su štovali u istočnoj kulturi, jer je predstavljao život, ljubav i energiju kreativnosti. Kada svoje intimno područje nazivamo Joni, dajemo mu dublje značenje i gledamo ga kao nešto sveto, a naša Joni stvarno i zaslužuje da se prema njoj tako ophodimo, jer je ona mnogo više od organa za razmnožavanje.

Šta je to Joni jaje i zašto je našoj Joni uopšte potrebno Jaje?

Joni jaje, Žad jaje, ili ljubavno jaje su sve imena za poludragi kamen od Žada oblikovan u jaje koje je napravljeno da bi se nosilo u „Svetom Hramu“ (vagini), radi mnogih benefita za ženu. Joni jaje nije nešto novo izmišljeno – prije više od 5 000 godina su ga koristile žene i konkubine sa dvora kineskog cara. One su koristile Joni jaje da bi se povezale sa svojom seksualnom energijom i moći, da bi probudile ženstvenost i da bi održavale svoje intimno zdravlje duboko u starost. Nažalost, ostalim ženama ova praksa nije bila dostupna, a do danas je skoro potpuno bila pala u zaborav.

Žad je kristal smirenosti i čistoće, jako cijenjen na istoku. Žad je vrlo moćan kamen. On na fizičkom nivou pomaže kod blokada i čišćenja tijela, posebno pomaže organima eliminacije.

Na mentalnom nivou nosiocu daje mir i usklađenost. Povezan je sa srčanom čakrom i aktivira ljubav i njegu. On nam daje snagu i potiče nas na pravu unutrašnju transformaciju, kako bi postali ono što stvarno jesmo. Kako je Žad gušće strukture od ostalih i samim tim i teži od ostalog dragog kamenja on je najbolji izbor za joni jaje za početnice, objedinjujući um i tijelo stvara vezu unutar nas te nam pomaže da povratimo svoju zaboravljenu moć.

Pročitajte i...  Kako da odaberete pravi kristal za sebe

Noseći Joni jaje i radeći određene vježbe mi vraćamo našoj Joni oslabljenu senzitivnost, otklanjamo nakupljene energije i povećavamo cjelokupno zdravlje organizma.

Dobrobiti Joni (yoni) jajeta od žada su mnogobrojne:

 • Jačanje vaginalnih mišića;
 • Povećanje libida i buđenje senzualnosti;
 • Pročišćenje negativnih energija i trauma nakupljenih iz prethodnih seksualnih iskustava;
 • Povećavanje prirodne lubrikantnosti vagine, čak i nakon menopauze,
 • Jačanje zdjeličnih mišića, pomoć urinarnoj inkontinenciji i prevencija ispadanja materice u budućnosti ;
 • Pomoć kod nekih uzroka neplodnosti;
 • Lakši porođaj i sprečavanje pucanja tkiva, obnavljanje organa nakon porođaja;
 • Smanjene menstrualnih grčeva u ublažavanje PMS-a;
 • Povećanje osjetljivosti vaginalnih zidova;
 • Jači orgazmi i postizanje multiorgazmičnosti;
  Bolje upoznavanje svog „Svetog Prostora“, razvijanje ljubavi i bolje veze kako sa svojom joni, tako i sa čitavim svojim bićem;
 • Sposobnost kontrolisanja različitih vaginalnih mišića, što vodi ka boljem zadovoljenju partnera i boljim seksualnim iskustvima i povećanju intimnosti;
 • Uvećanje cjelokupnog zdravlja i dobrobiti.

Kada se usavršimo sa jajetom od Žada, intuitivno možemo izabrati i jaje od nekog drugog kristala.

Roze Kvarc Joni jaje

Roze Kvarc Joni jaje je povezano sa srčanom čakrom. Ono ima vibraciju suosjećajnosti i pomaže nam da ostvarimo svjesnost u srcu. Ono će nam pomoći da probudimo jaku ljubav prema sebi, da ojačamo samopoštovanje i da znamo postaviti zdrave granice prema drugima.

Ametistovo Joni jaje

Ametistovo Joni jaje stimuliše krunsku čakru i pomaže otvaranju „Trećeg oka“ dajući nam tako nevjerovatnu intuiciju. Ono će nam pomoći da uključite u viša znanja, da pročistite um i da aktivirate prijemčivost. Jako je meditativno, aktivirajuće i ekstatično jaje.

Karneolovo (Korneolovo) Joni jaje

Karneolovo (Korneolovo) Joni jaje je povezano sa sakralnom čakrom te nam budi kreativnost, strastvenost, hrabrost i pomaže nam kod pronalaženja svoje životne svrhe. Jako je dobro kod pre-menstrualnih i simptoma pre-menopauze. Ovo jaje također povećava plodnost i privlačnost, pojačava pozitivnu energiju, otklanja depresiju, dovodi nas u balans, a od pomoći će nam biti i u teškim vremenima jer donosi dobru energiju kad nam je najteže.

Pročitajte i...  Najbolji kristali za jačanje i balansiranje ženske energije

Kvarcovo Joni jaje

Kvarcovo Joni jaje je povezano sa krunskom čakrom, ali dovodi sve čakre i čitav nervni sistem u balans. Ovo jaje povezuje um, tijelo i dušu, prikuplja sve nakupljene negativne energije, te doslovno čisti „karmičko smeće“. Pomoći će nam da se uskladimo sa spiritualnom svrhom i ojačamo psihičke i spiritualne receptore.

Crni Opsidijan Joni jaje

Crni Obsidijan Joni jaje ima jaku povezanost sa korijenskom čakrom. Ovo jaje ima mogućnost apsorpcije te će nam pomoći da očistimo potisnuta osjećanja, energije i naše „sjenke“. Pošto je jako intenzivna energija ovog jajeta, pružiće nam i takvo iskustvo. Najviše se preporučuje ženama koje imaju seksualne traume i traume uopšte.

Upute za odabir joni jajeta

Savjetujem vas da budete jako oprezne odakle nabavljate svoja Joni jaja, jer na internetu postoje raznorazna lažna jaja, te također ako i neki kristal (koji nije gore naveden) ima čvrstinu potrebnu da bi bilo jaje, možda sadrži neke elemente koji su toksični za nas ljude. Viđala sam Joni jaja od Labradorita. Labradorit je kristal koji posjeduje dovoljnu tvrdoću da bi bio Joni jaje, ali u sebi sadrži aluminijum, koji i nije baš dobrodošao našoj Joni.

Lično koristim Joni jaje od Žada i moja iskustva su fantastična. Osjećam se odlično kada ga nosim, vratila mi se izgubljena senzitivnost, orgazmičnost mi je veća, a PMS skoro ni ne osjetim. Pored svih fizičkih benefita osjećam i bolju povezanost sa svojom energijom, sa svojom unutrašnjom ženskom ljepotom, snagom, ljubavi i još mnogo toga. Jako mi je interesantno što nakon nošenja jajeta imam inutitivne snove, a Žad je takođe i poznat kao „Kamen Snova“. Ovo je samo mali dio onoga šta mi još sve pruža moje Joni jaje. Zbilja, ništa bolje nije moglo doći u moj život.

Pročitajte i...  Najbolji kristali za jačanje i balansiranje ženske energije

Potaknuta svim ovim, certifikovala sam se za specijalistkinju za rad sa Joni jajima i želim da ih dovedem i na naše prostore, tako da mogu da usrećim sve žene. Želim da vam pokažem put kroz koji ćete naučiti da vratite svoje zaboravljene moći, da se volite onakve kakve jeste, da ostvarite unutrašnju ljubav i ljepotu i da vam svaki dan bude ekstatičan i orgazmičan. Slavimo to što smo žene, jer stvarno je lijepo biti žena.

Napomena: Za potrebe ovog članka, koristila sam kao referencu i izvor ovaj sajt o kristalima. Sadržaj u ovom članku je informativnog karaktera i nije zamjena za stručni savjet ljekara.

O Autoru

«

»

X