Search here...
TOP
Tantra

Tantričko vođenje ljubavi – Tjelesno i duhovno sjedinjenje s partnerom

tantra

U prethodnom članku sam pisala o tome kako su muškarac i žena po prirodi drugačiji i samim tim i njihovi energetski centri, te kako da žene otvore svoju srčanu čakru određenim tantričkim vježbama i tako na ispravan način vode energiju kroz svoje tijelo. U ovom tekstu želim da vam približim tantričko iskustvo spajanja muškarca i žene u ljubavi. Spajanje koje ne ostavlja partnere praznima i koje ne produbljuje osjećaj praznine i nezadovoljstva, već spajanje u svetoj zajednici koje njihova tijela i duše okrjepljuje svetom seksualnom energijom, tako da sve njihove stanice igraju u magičnom plesu univerzalne ljubavi.

Ljubav predstavlja bezuslovno davanje, poštovanje i razumijevanje, ona gasi logički um i zove nas na potpuno prepuštanje. Univerzalna ljubav nas uči kako da se oslobodimo uslovljavanja i Ega koje je kreiralo društvo, kako u svim sferama života tako i u seksualnosti. Univerzalna ljubav i tantra su sada tu da nam pokažu kako je seks „Sveti čin spajanja partnera u ljubavi“, a ne nešto prljavo i čega treba da se stidimo. One nas uče da se i kroz seksualno spajanje možemo uzdići duhovno i shvatiti našu božansku prirodu.

Tantričko spajanje u ljubavi će vas naučiti da prepoznate božansku prirodu u svom partneru i sebi, da se sa poštovanjem odnosite prema biću koje je odlučilo da vam pokloni sebe u potpunosti. Ovo iskustvo će u vama probuditi i golemu količinu zahvalnosti, zahvalnosti koja govori:

„Hvala ti što si moj partner baš takav kakav jesi. Hvala ti što se otvaraš i u potpunosti prepuštaš, te ulaziš sa mnom u sveti čin spajanja, da sada zajedno spoznamo svoje božanske strane i bezuslovnu ljubav“.

I kao i u svakom učenju, dok ne iskusimo neku praksu koja će nam dokazati da je teorija ispravna i ima pravilne osnove, teorija ostaje samo puki tekst koji nam neće imati značenje dok to ne iskusimo. Dragi moji čitaoci, došli ste na pravo mjesto, sada ću sa vama da podijelim praktični dio i tehnike s kojima možete iskusiti tantrički seks. Ono što je najbitnije je da se prema čitavom činu odnosite kao prema nečemu „svetom“, isto kao što na različit način pristupate vinu koje pijete iz zabave i vinu koje je „osveštano“ i koje pijete kada prisustvujete nekoj duhovnoj ceremoniji.

Pročitajte i...  Tantričke vježbe za buđenje seksualne energije žene

Prvi koraci ka tome su da ćete pripremiti i sebe i prostor u kojem ćete „konzumirati“ ljubav. Ambijent u vašoj sobi, pripremajte zajedno sa partnerom tako što ćete prvo počistiti sav nered i „zablokiranu energiju“, zatim ćete staviti čistu posteljinu (možete i kupiti posebnu posteljinu od nježnih i svilenkastih materijala, koja će služiti samo kada se na ovakav način spajate s partnerom, vaš simbol za tantrički seks). Zatim prilagodite osvjetljenje, tako što ćete u sobu postaviti svijeće, onoliko koliko vama čini ugodnu količinu osvjetljenja.

Boje koje su pogodne za ovaj čin su bijela i crvena. Bijela jer predstavlja nevinost, čistoću, duh, svetost i crvena koja predstavlja seksualnu energiju, strast i ljubav. Kombinacija ove dvije boje govori da pristupamo seksualnosti na jedan čist i svet način. Mirisi kojom ćemo ispuniti sobu u potpunosti zavisi od partnera, zajedno treba da odluče koji mirisi gode oboma i da li će to biti mirisne svijeće, štapići, ili eterična ulja. Isto pravilo važi i za muziku koja će ispratiti ovaj prelijep događaj, bitno je samo da se odabrana muzika sviđa oboma.

Kada smo pripremili prostor, vrijeme je da pripremimo i sebe prije nego što pristupimo partneru. Sebe ćemo pripremiti tako što ćemo odvojeno od partnera sjesti u tišini i kroz oblik meditacije koji nama odgovara osloboditi svoj um od svih problema i nakupljenih blokada, tako da pristupamo partneru „čisti“ a ne dok smo u energetski neizbalansiranom stanju (npr. kada seksu pristupamo, a još smo u stanju ljutnje ili nervoze).

Sa smirenim umom sada prilazimo svom partneru i sa poštovanjem ga pozivamo i pitamo da nam se pridruži u tantričkom načinu vođenja ljubavi, to možete uraditi sa rečenicom poput ove:

„Tebe (ime partnera), u kojem/kojoj prepoznajem božansku prirodu pozivam i pitam da li želiš da sa mnom da se otvoriš i u potpunosti prepustiš i predaš darovima bezuslovne ljubavi.“

Oba partnera trebaju da postave ovo pitanje, ili neko slično kreirano koje pokazuje da sa poštovanjem pozivate partnera u ovaj sveti čin. Sljedeći korak je tantričko disanje kroz čakre i kosmičko disanje.

Tantričko disanje se izvodi tako što će partneri sjesti u položaj „lotus“, ili kleknuti, okrenuti se jedan prema drugom, poklapajući dlanove sa partnerovim.  Partneri trebaju sinhronizovano, duboko i jako iz svake čakre da udahnu i izdahnu kroz opuštena usta po tri puta, dok ovo radite vizualizirajte svaku čakru po redu i zamislite da je pročišćavate disanjem. Kosmičko disanje se izvodi tako što partneri pognutih glava sinhronizovano udišu kroz nos od svoje korijenske čakre do krunske, podižu glavu i izdišu na usta u kosmos/univerzum. Ovo disanje nam omogućava da se osjećamo spojenim sa višom svijesti i našim Izvorom, te da produbi cjelokupni doživljaj.

Pročitajte i...  Tantričke vježbe za buđenje seksualne energije žene

Partneri su sada spremni za tehniku „Pogleda“, gdje će gledati jedno drugo duboko u oči i dozvoliti sebi da osjete prisustvo partnera, njegovu energiju, emocije koje ispunjavaju prostor, ljubav i u ovim trenucima partneri će dopustiti sebi da osjete zahvalnost jedno prema drugom.

Sve je spremno, došao je red da pristupimo skrivenim odajama strasti i ljubavi. Kao što sam prije navela muškarac je „vatra“ koja treba da zagrije ženu koja predstavlja „vodu“ , te da je dovede do stepena ‘ključanja’, prije nego što pristupi njenom svetom hramu, njenoj Joni (vagini).

Muškarac treba da pokrene energiju iz svake ženine ćelije, krećući od ruku i dlanova, igrajući prstima po njenoj koži, igrajući se sa njenom kosom, udišući opojne mirise sa njenog vrata, okusiti ukus njenih usana, te usmjeravajući pažnju na njenu srčanu čakru.

Sada pošto su se muškarac i žena „našli“ na nivou srčane čakre, razmjena energije treba da se nastavi, muškarac treba da pokrene i energiju iz ženinih stopala i nogu i da je dovede do srčane čakre, te da masažom njenih grudi probudi njenu korijensku čakru.

Nakon masaže grudi, masirajući nježno njen stomak do Joni otvaramo energetske centre solarnog pleksusa i druge, „seksualne“, čakre i ulijevamo energiju iz ženine srčane čakre i spuštamo je sve do korijenske. Sada je žena spremna da se preda i na ovaj način neće patiti njena srčana čakra.

Pročitajte i Tantričke vježbe za buđenje seksualne energije kod žene i otvaranje srčane čakre

Partneri su sada usklađeni energetski i mogu da se prepuste činu vođenja ljubavi. Svaki muškarac bi trebao da pristupa Joni kao „Svetom Hramu“ i da do hrama svaki put dolazi kroz „kapije“ srčane čakre, poštujući ženino tijelo kao najljepši rajski vrt koji svaki put treba da istraži i da mu se posveti, dok sa poštovanjem pronalazi put do hrama.

Pročitajte i...  Tantra kao filozofija življenja i put do blaženstva

Tantričko iskustvo seksa će nam otvoriti nove horizonte, jer ovdje nam nije cilj da „trčimo“ do orgazma, kao krajnjeg cilja seksualnog spajanja. Kroz ovo iskustvo učimo da se prepuštamo besciljno, da dopustimo univerzalnoj ljubavi da nas vodi i nosi na svojim krilima zadovoljstva, da uživamo u svakom trenutku u potpunosti i da spoznamo sebe i svog partnera, te da naučimo da pružamo i volimo bezuslovno.

I nemojte da se brinete, kada se predate partneru na ovakav način i kada sveta seksualna energija prođe kroz vaše pročišćene čakre doživjećete i orgazme koje ne možete da poredite ni sa jednim doživljenim do sad. Ovo je samo jedan vid tantričkih tehnika i pristupa seksualnosti kao svetoj, tantra nam pruža niz tehnika koje nam omogućavaju da spoznamo sebe i svoga partnera na božanskom nivou.

O Autoru

«

»

Leave a Comment