Search here...
TOP
Savjeti Life Coacha

Deset stvari kojih se moramo odreći da bismo bili sretni

stvari-kojih-se-trebate-odreci-da-biste-bili-sretni

Mi se često čvrsto držimo nekog svog stava ili ponašanja, koji nam ponekada prouzrokuju samo stres i bol I odlučimo se da nešto promijenimo tek kada nam nanesu toliko stresa, brige ili boli, da ne možemo više da izdržimo. Ako ste u stanju da se odreknete ovih 10 stvari onda možete da imate lakši i sretniji život:

1. TRAŽENJE KRIVCA

Preuzmite odgovornost za svoj život u svoje ruke i prestanite pripisivati krivicu drugima ako nešto ne ide.

2. NEGATIVNOST

Nemojte sami sebe gušiti u negativnoj spirali Vjerujte u sebe, dajite sebi šanse i ne mislite uvijek najlošije o sebi!

3. POSTAVLJATI SEBI LIMIT

Prestanite sebi postavljati granice šta možete postići, a šta ne. Raširite krila toliko visoko koliko možete, ne misleći unaprijed koliko je plafon visok.

4. KUKANJE

Ne kukajte o svemu i svakome. Niko vas ne može napraviti nesretnim, ako to vi sami ne dozvolite. Odbranite se i budite pozitivni.

5. STRAH

Srah je iluzija. On ne postoji uistinu. Vi ste ti koji ga kreirate.

6. OPRAVDANJA

Prestanite sebe i druge da opravdavati s malim izgovorima. U 99% slučajeva ti izgovori nisu stvarni i samo pomute pravu istinu.

7. PROŠLOST

Osloboditi se prošlosti ne podrazumijeva se samo po sebi. A sigurno je to još teže ako vam je prošlost bila ljepša nego sadašnjost, a bojite se budućnosti. Ali, sadašnjost je sve što sada imate. Prestanite živjeti u prošlosti. Živite sada i tu u svemu što radite sa jednim okom usmjerenim na budućnost. Tako možete uživati u životu.

8. NEAUTENTIČNOST

Probajte da ne budete pošto poto netko ko niste. Tako ne ostavljate nikakav utisak. Naprotiv postiže se suprotan efekat. Kao što je i vaš otisak prstiju jedinstven i originalan, tako i vaša ličnost. Ne stidite se da 100 posto budete svoji.

Pročitajte i...  Biodanza - Ples koji vas uči da osjećate radost života

9. ETIKETIRANJE

Prestanite da lijepite etikete na sve i svakoga ko nije kao vi. Vaša pamet radi najbolje, ako ste otvoreni za novine i različitost.

10. ŽIVLJENJE PO OČEKIVANJU DRUGIH LJUDI

Vaš život je samo vaš i ničiji drugi. Previše ljudi živi onako kako im drugi nameću. Oni žive po principima i načinu života i očekivanima od njihovih roditelja, prijatelja, učitelja, sistema i medija. Njihovi savjeti se mogu poštovati, ali vi morate slušati prije svega na šta vam vaš unutarnji glas kaže. 

Vi morate otkriti šta vas čini sretnim i ka tome ići. Svatko od nas ima život treba iskoristiti tako da radimo stvari koje mi smatramo važnima i koje na prvom mjestu nas čine sretnima. A, kada smo mi zadovoljni i sretni, usrećujemo i druge oko sebe, jer širimo pozitivne vibracije oko sebe.

O Autoru

«

»

Leave a Comment

X