Search here...
TOP
Savjeti Life Coacha

Ritual zahvalnosti za doček Nove godine

ritual-zahvalnosti-za-docek-nove-godine

Evo nas opet na samom kraju jedne godine. Svuda oko sebe čujem: ”Strašno, kako je brzo prošlo!” Kada to kažemo djeluje kao da se prepadnemo prolaznosti života. Neminovno je da smo svi kao u nekom vozu, na jednom životnom kolosijeku. I tako se vozimo iz stanice u stanicu. Iz jednog mjesta na drugo. Prepuni želja, očekivanja i ciljeva. 

Svi smo skoncentrisani na nekakav cilj i stanicu, a pri tome zaboravljamo da trebamo da uživamo na samom putu, da bismo još više uživali u cilju. Taj put su male stvari koje čine život lijepim. To su momenti u kojima nam se na nekoliko sekundi učini da imamo krila, da smo svemoćni i najsretniji. To su momenti koji nam daju snagu za postizanje ciljeva, ili da bolje prebolimo nešto ružno što nam se svima dešava.

Samo što mi se čini da sve te male stvari zaboravljamo, pa nam djeluje da godina tako brzo prolazi. Imamo osjećaj kao da nam je neko nešto ukrao, a bolne i sjetne stvari dobiju još veću jačinu. Život moramo sami sebi uljepšavati.

Poznata je svima izreka ”Na mlađima svijet ostaje”, što će reći, kako ja to razumijem, trebamo slušati mlađe. Tako smo i mi za ovu godinu poslušali prijedlog moje najmlađe kćerke. Ona nam je predložila da od 1. januara, pa do 31. decembra, svaki puta kada nam se desi nešto lijepo odmah zapišemo zajedno sa datumom kada nam se to desilo. I da to šparamo u jednoj važni.

Tako smo kroz cijelu godinu jedni druge podsjećali i zapisivali kada nam se nešto lijepo dešavalo. Važna nam je puna ceduljica, a mi s nestrpljenjem čekamo 31. decembar, pa da svi skupa sjednemo uz jelku da pročitam sve što smo napisali.

Da se prisjetimo ove 2014. godine još jednom. Da si još jednom napomenemo da nije prošla baš tako brzo kako izgleda. I da još jednom budemo svjesni svojih momenata koji su nas usrećili i dali snage, za sve što želimo i radimo.

Pročitajte i...  Kako usvojiti nove rutine koje će nam služiti u Novoj godini

Vjerujem da će biti smijeha i veselja. Znam da su u važne i ceduljice koje sam ja zabilježila. Pored ostalih i momenti vezani za saradnju ovim magazinom, mojom kolegicom i prijateljicom Danijelom Jokić Vaislay i sa vjernim čitateljima. Na poseban način bit ćete opet s radošću uz mene, uz nove tekstove. Svima želim veseli ispraćaj Stare i još veseliji doček Nove godine! 

Ne zaboravljajte svoje lijepe momente, oni su dragocjeni i usporavaju prolaznost života!

O Autoru

«

»

Leave a Comment