Search here...
TOP
Savjeti Life Coacha

Savjeti kako postati mentalno jači

kako-biti-mentalno-jaci-ostvariti-svoje-ciljeve

Znati sebe motivisati u svakodnevnom životu, može da ima veliki utjecaj na naše uspjehe. Ako sami sebe sažalijevamo, nemamo baš neku perspektivu, ali ako smo u stanju sebe uzdignuti i krenuti u akciju, iskoristiti dan, sigurno smo jači!

Biti mentalno jak znači raditi stvari i kada za njih nemamo volje. To je jedna od bitnih karakteristika koje imaju sportisti. Ako znaš cilj koji želiš da postigneš, napravi sebi šemu malih pobjeda. Na primjer: ako se dvoumite da li nešto da uradite, pomislite kako ćete se osjećati ako to ne uradite – mrzovoljno i sa grižnjom savjesti. Ali, ako to ipak uradimo – onda se osjećamo ispunjeno.

Ako želimo kroz naš svakodnevni život da idemo kao jake osobe, onda moramo da imamo puno vjere u sami sebe. Ako mi nemamo vjeru u sebe, kako da očekujemo da neko drugi u nas vjeruje.

Sposobnost da kroz humor gledamo na sebe, na situaciju u kojoj se nalazimo je jedna od skoro najvažnijih osobina koje trebamo da posjedujemo, ako želimo biti mentalno jači. Život je sigurno ozbiljan, ali nije samo strog, nego je istovremeno ispunjen anegdotama koje su smiješne. Opusti se i nasmij i to daje jačinu.

Da nam nešto ne ide u životu ili da teško postižemo svoje ciljeve, doživljavamo svi u svom životu, prije ili kasnije. Ali važno je da izvlačimo pouke ili lekcije iz svega, samo na taj način možemo nešto postići i rasti kao osoba.

Znači mentalno biti jak je kako se postavimo prema sebi, kako želimo da gledamo na svoj život. Važno je u svakom slučaju da znamo da mentalnu snagu možemo trenirati.

Pročitajte i...  Kako da otkrijete snagu žene lavice u sebi

O Autoru

«

»

Leave a Comment