Search here...
TOP
Ljubav I Veze

Zašto se muškarci ponašaju zainteresovano, pa onda nestanu (kao ‘čarobnjaci’)

Zašto se momci prvo ponašaju zainteresovano a onda nestanu
Prije nekoliko godina sam u gradu srela jednu od najljepših i najveselijih žena, koju imam sreće da danas nazivam prijateljem na svom putu. Počele smo da razgovaramo i pitala sam je za momka s kojim je počela da se zabavlja, a ona je odgovorila: „ Nesta’, ženo u po priče!“U šali ga je nazvala čarobnjakom.  Nakon toga sam u okruženju zabiljeližila nekoliko slučajeva sa sličnim “magičnim moćima”, a na poslijetku i u ličnom iskustvu. Ako se ovo desilo i vama, znam koliko je frustrirajuće i povrh svega zbunjujuće kad vam momak pošalje duplu poruku. Ponaša se kao da mu se dopadate, a potom nestane iz vašeg života bez objašnjenja. Pitate se zašto je to uradio, a ne možete da pitate svog čarobnjaka… jer je nestao. To me inspirisalo na mini sociološko istraživanje.
Danas vam pišem o tome zašto se momci u jednom trenutku ponašaju zainteresovano, a već u sljedećem povuku ili pak nestanu u po priče. Ne kažem da to opravdavam, ali vjerujem da će vas dovesti do boljeg razumijevanja šta se zapravo desilo.
 
Osjećaj lične vrijednosti vašeg muškarca polazi od njegove sposobnosti da vam ugodi.
 
Ulogu muškarca u našem društvu čini skup nepisanih pravila o tome kako bi trebalo da se ponaša da bi stekao položaj jakog i sposobnog, pater familias-a. 
 
Kada vam se muškarac udvara, on želi da se prikaže kao partner dostojan vaše pažnje. Izvodi vas, duhovit je i šarmantan sa ciljem da vas usreći, jer to povećava njegov osjećaj lične vrijednosti.
 
Sposobnost muškarca da shvati da li mu se zaista dopadate je s biološke tačke gledano znatno sporiji proces nego kod nas žena. U međuvremenu, dok to shvata, on radi sve čemu je naučen da se potvrdi kao alfa-mužjak pred vama i naravno drugim zainteresovanim muškarcima. 
 
Kad dođe do zaključka da sebe ne vidi u vezi uopšte ili u vezi sa vama, to je trenutak kad upotrijebi svu svoju “čaroliju” i nestane netragom. 
 
Isti onaj imperativ servilnosti gore iskazan kroz cvijeće i svjeće, opet stupa na snagu kad se odlučuje da izvede performans.  Znači, isti poriv da vas usreći na početku je taj koji uzrokuje ponašanje emotivno nezrelog muškarca na kraju. Kada bi vidio razočaranu ženu kojoj se dopada to bi narušilo njegov osećaj lične vrijednosti, tako da umjesto da razgovara sa vama on jednostavno nestaje. 
Drugi mogući razlog zašto je odabrao to ponašanje jeste zato što, zvučalo to vama logično ili ne, on misli da ostavlja prostor za eventualni povratak. On želi da ostane u uvjerenju da je uradio dobar posao svojim prvobitnim nastupom i ostavlja otvorena vrata u slučaju da je donio pogrešnu procjenu da vi niste odgovarajuća partnerka za njega. 
Pravo pitanje je kako da odigrate sa kartama koje ste dobile u ovom poglavlju igre života i drugi dio teksta posvećujem tome? 
Ne vrtite film kompulsivno, iznova i iznova pred spavanje dok vas san ne savlada, jer će biti vaša prva misao kad se probudite. Ne prepričavajte drugaricama šta vam se nije dopalo i koliko se loše osjećate zbog toga. Na taj način ćete privući u svoj život još iskustava koja se podudaraju sa tim neprijatnim emocijama koje trenutno osjećate. Ne kritikujte tog čovjeka i ne nazivajte ga pogrdnim imenima. Umjesto toga stanite. Ne gledajte tamo nikad više. 
 
Vi ste kreatori svake svoje veze. Čarobnjak nije slučajnost. Slučajnosti ne postoje.
Ne privlačite u svoj život partnera kakvog želite, nego partnera kakav jeste. Taj momak je pokazatelj gdje se trenutno nalazite u odnosu na željenu vezu.  To što vam je bilo lijepo na početku, a onda više nije ukazuje da imate želju za čije ispunjenje niste spremne. 
 
Vaša želja za ostvarenjem ljubavne veze u tom trenutku nije bila dovoljno razvijena i zato ste privukle partnera koji vam samo djelimično odgovara. Zagledajte se u sebe i priznajte da niste bile dosljedne u realizaciji. Nešto vam se u vezi sa tim momkom nije dopalo i skoncentrisale ste se na to. Sigurno su vam uprkos želji provijavale kontradiktorne misli da niste sigurne da želite vezu ili da je želite sa njim. 
 
Dar od njega jeste da vam ukaže na sopstvenu nedosljednost. On je ostao tačno koliko je trebalo. Ni dan više, ni manje. 
 
Iskustvo koje ste stekle je dragocijeno. Naučio vas je da sa većom jasnoćom prepoznate šta želite od partnera i ljubavne veze.  Promjenom perspektive odaberite novi kvalitet energije u vezi sa svojim ljubavnim životom i preuzmite odgovornost. 
 
Skoncentrišite se na ono što vam se dopalo u vezi sa ovim momkom. Zapravo, što vam se više dopao to bolje. To znači da ste jako blizu ostvarenja svoje želje, a to je razlog za sreću, uzbuđenje, radosno isčekivanje. Budite zahvalne na iskustvu koje vam je omogućilo da se skoncentrišete na ono što želite i što vam je zaista važno u životu. 
Preispitajte se kakvog čoveka želite pored sebe. Počnite od toga da bude tu, bude prisutan u vezi. A onda se prisjetite da li ste vi to bili za prethodnog partnera? U dubini duše znaćete da niste. Sve što mu zamjerate, zapravo ste vi.  Razmislite koja ponašanja ste imale, a da ih ne odobravate? Korigujte svoja ponašanja kojima se ne ponosite. 
 
Budite partner kakvog želite privući. Učinite sebe zrelom, stabilnom partnerkom punom ljubavi, a zatim, cio Svemir će se posložiti i vaš će čovjek doći!
 
Želim vam da kreirate vezu u kojoj ćete biti sretna žena!  

p.s. “Never mess with a woman who knows there is magic inside her!

(“Nikada se ne šalite sa ženom koja zna da u sebi posjeduje magiju!”)

Pročitajte i...  Kako osjetiti istinsku povezanost s drugima

O Autoru

«

»

Leave a Comment

X