Search here...
TOP
Astrologija

Četvrta kuća u natalnoj karti – Majka i porodični odnosi

Četvrta kuća u natalnoj karti

Uz mnogo drugih pokazatelja, četvrto polje (kuća) natala (horoskopa) ukazuje na naš odnos prema brižnijem roditelju, uglavnom majci. Oslikava naš dom, porodicu, poreklo, odnos prema narodu odnosno državi u kojoj smo rođeni. Genetika, preci, nasleđe, sve je upakovano u simbolici ovog dela našeg natala. Simbol je početka, ali i samog kraja našeg života. 

Ovde je zapis najranijeg detinjstva, druge polovine života kao i slika samog grobnog mesta. Početak i kraj. Loše položene planete ovde govoriće o neskladu u porodičnim odnosima, sukobima sa majkom (roditeljem koji je bio dominantniji u detinjstvu), hroničnim problemima u vezi prostora u kome živimo, te haotičnim geografskim dešavanjima. Sledi prikaz četvrtog polja kroz znake zodijaka. Svako tumačenje je opšteg karaktera jer se celina dobija kombinacijom čitavog niza simbola.

Četvrta kuća u natalnoj karti u znaku Ovan 

Majka stroga, impulsivna, gotovo vojnički orijentisanog duha i ponašanja. Svađe i sukobi u kući stalni kako u primarnoj porodici tako i u domu koji osoba stvara osim ukoliko energija ne krene drugačijim tokom kao što je recimo, građenje i često renoviranje, ili se kuća smešta blizu sportskog terena, kasarne ili teretane (prostori u simbolici ovog znaka).

Četvrta kuća u natalnoj karti u znaku Bik

Kuća okružena zelenilom, često sa baštom u kojoj se uživa. Dom pun sklada, mira i u kome često svira muzika, uglavnom narodna. Odnos sa majkom je dobar i pun uzajamnog podržavanja. Majci je važno da se dete što pre osamostali i da počne da privređuje. Stalno je zabrinuta za ishranu i novčano stanje svog deteta. Preci imućni, vredni, možda čak i zemljoposednici, ali u svakom slučaju genetska nit u vidu velike želje za radom i zaradom se prenosi sa kolena na koleno.

Četvrta kuća u natalnoj karti u znaku Blizanci 

Potreba da se poseduje dupla nekretnina, ili da se ista deli sa bratom ili sestrom. Majka je mladolika i komunikativna. Puno je knjiga u kući i prva asocijacija na porodični dom je skladna komunikacija svih ukućana. Moguće je da je kuća pored škole, igrališta, parkinga, garaže, ili obdaništa.

Pročitajte i...  Zablude o astrologiji - Da li se previše očekuje od astrologa?

Četvrta kuća u natalnoj karti u znaku Rak 

Vezanost za majku, dom, porodicu, ali i državu i uopšte – osećaj pripadnosti svom narodu je ponekad previše naglašen. Težnja da se dom stvori blizu neke vode, jezera, ili makar bazena. Fontana u kući nije samo estetski detalj, već bitan centar harmonije i spokoja. Ako je vladar polja loše postavljen, onda su moguće poplave u kući, stalno kapljanje vode, prokišnjavanje, vlaga koja nadire i koju je teško sanirati.

Četvrta kuća u natalnoj karti u znaku Lav 

Kuća na brdu, u centru grada ili blizu neke važne državne ustanove. Majka kao šefica, izraženo autoritativna, ili je to pak slika oca koji je brižan, majčinski orijentisan ka detetu. U kući je puno svetla, veliki prozori, pa čak i zidovi u staklu jer je potreba da se samo sunce useli u dom. Nameštaj je ekstravagantan, a osećaj ponosa kad se govori o prostoru življenja je primetno naglašen.

Četvrta kuća u natalnoj karti u znaku Devica 

Mali, ali izuzetno čist i uredan stambeni prostor. Majka je večito zabrinuta, previše brižna, ili hronično bolesna. Kuća je uglavnom blizu pijace, tržnog centra, apoteke, ili doma zdravlja. Ukućani su pažljivi i brižni, a opšta atmosfera je po malo sterilna jer sve, svaka stvar i sitnica moraju da budu na svom mestu. Lekova i čajeva nikad dosta, pa su zalihe česta pojava u ovim domovima. Često je ovo slika osobe koja je podstanar.

Četvrta kuća u natalnoj karti u znaku Vaga 

Mirno i harmonično detinjstvo. Odnos sa majkom dobar i pun poštovanja. U kući je puno lepih, umetničkih stvari i predmeta. Neretko, u genetici postoji bar jedan značajniji umetnički talenat. Do sopstvenog krova nad glavom kroz brak, ili neki drugi ugovorni proces. U okruženju i državi kao da su svi političari.

Pročitajte i...  Šta vaš podznak u horoskopu govori o vama

Četvrta kuća u natalnoj karti u znaku Škorpija 

Česte selidbe, svađe i problemi u kući. Problematično i teško detinjstvo. Problemi da se dođe do sopstvenog doma, ili se isti nasleđuje, a moguće i da se do istog dolazi uz kredit. Povrede u kući koja je uglavnom blizu neke reke, groblja, ili močvare. Podzemne vode ispod kuće narušavaju zdravlje.

Četvrta kuća u natalnoj karti u znaku Strelac 

Kuća u inostranstvu, ili je velika, u diplomatskom delu grada, blizu ambasada ili fakulteta. Porodica je bogata i često su makar neki delovi familije u inostranstvu. Sreća i blagostanje, posebno u detinjstvu. Roditelji su široko obrazovani i često putuju.

Četvrta kuća u natalnoj karti u znaku Jarac 

Stara kuća, mali i hladan prostor. Odnosi u porodici zahlađeni, bez emocija. Majka je imala težak život i nije bila sposobna da detetu pruži veći kapacitet emocija i ljubavi. Majčinstvo kao dužnost. Kuća je na planini, ili u delu grada gde je pretežno staro stanovništvo.

Četvrta kuća u natalnoj karti u znaku Vodolija 

Majka je čudna, neobična, ali inteligentna osoba. Prijateljski odnos sa njom. Stan u novoj gradnji ili u zgradi, ali i na višnjim spratovima. Neobično uređen stan, sa najnovijim tehničkim uređajima. Moguć život sa prijateljima.

Četvrta kuća u natalnoj karti u znaku Ribe 

Kuća je uglavnom pored vode, mora, bolnice, zatvora, ili benzinske pumpe. Konfuzija u kući i porodičnim odnosima. Neke tajne u vezi porekla, ili čak nepoznavanje jednog od roditelja. Jedan od roditelja je bolestan ili zavisnik od lekova, pića, cigareta, opijata. Ukućani su duboko religiozni, ili umetnički obdareni. Ikone, slike, sveće i cveće su bitni detalji u ovakvim prostorima.

O Autoru

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *