Search here...
TOP
Savjeti Life Coacha

‘Ja Vrijedim’ – Knjiga za jačanje sopstvene vrijednosti

samopouzdanje sjecaj sopstvene vrijednosti

Radeći više od pet godina sa ženama kao life coach, došla sam od spoznaje da je pravi uzrok svakog “vidljivog” problema mojih klijenata, za koji bi mi se obraćale za pomoć (life coaching), bio nedovoljan osjećaj sopstvene vrijednosti. Nedovoljan osjećaj sopstvene vrijednosti i nedostatak vjere u sebe (samopouzdanje) mogu biti jedan od najvećih sabotera uspjehu i ostvarenju profesionalnih i ličnih ciljeva. Nedostatak samopouzdanja (vjere u sebe) može se jako negativno odraziti na profesionalni uspjeh. Kada vi ne vjerujete u sebe, zašto bi vam drugi ljudi vjerovali i unajmili vas?


Silično se dešava i u ljubavnim vezama. Kada bih razgovarala sa mojim klijenticama o tome kakav bi muškarac bio njihov idealan partner, često bismo otkrili njihovo negativno podsvjesno uvjerenje, bazirano na nedovoljnom osjećaju sopstvene vrijednosti:


“Ja ne bih imala takvom muškarcu šta da ponudim.”

“Takvog muškarca bi bilo teško ‘zadržati’ kraj sebe”.


Nedovoljan osjećaj sopstvene vrijednosti jako negativno utječe na naše samopoštovanje. Kako možemo osjećati poštovanje prema osobi koju ne cijenimo? Nedovoljan osjećaj sopstvene vrijednosti negativno utječe i na naše samopouzdanje, jer ne možemo vjerovati u sebe, ako sebe ne smatramo dovoljno vrijednima i dovoljno dobrima, da bismo nešto imali, postigli, ostvarili. 


Danas se mnogo govori o ljubavi prema sebi, no kako možemo voljeti sebe, ako sebe ne smatramo dovoljno vrijednima (sebe preziremo, osuđujemo, kažnjavamo, sabotiramo, kritikujemo, ne poštujemo i ne cijenimo dovoljno)?

Osobe koje imaju nedovoljan osjećaj sopstvene vrijednosti, nerijetko bivaju iskorištavane u vezama, ili završavaju u vezama sa partnerima i prijateljima koji ih ne vrjednuju dovoljno.

Osobe koje imaju nedovoljan osjećaj sopstvene vrijednosti mogu imati poteskoća da zarade i imaju dovoljno novaca. Novac je sredstvo za razmjenu vrijednosti, te, stoga, ne možemo imati dovoljno novaca, ako podsvjesno ne vjerujemo da “vrijedimo” dovoljno.

Nedovoljan osjećaj sopstvene vrijednosti može dovesti do perfekcionizma, radoholizma, impostor sindroma, samokažnjavanja, te profesionalne samosabotaže. Koliko god je važno imati dobru strategiju za ostvarivanje svojih ciljeva, naš mentalni sklop (mindset) i podsvjesna uvjerenja koja imamo sebi, igraju još veću ulogu u tome da li ćemo, ili nećemo ostvariti ciljeve koje smo si postavili.

Pročitajte i...  Kako osjećaj sopstvene vrijednosti utječe na iznos novaca koji zarađujemo

Sve navedeno ponukalo me je da napišem knjigu na ovu temu, kako bih mogla pomoći što više žena u jačanju osjećaja sopstvene vrijednosti i jačanju svoje lične moći. ‘JA VRIJEDIM‘ je knjiga na temu osjećaja sopstvene vrijednosti (engl. self worth), koji je temelj za izgradnju samopoštovanja, samopouzdanja i ljubavi prema sebi.  Najmera ove knjige je da vam pomogne da ojačate osjećaj sopstvene vrijednosti i vjeru u sebe, tako da, bez ozbira šta željeli ostvariti, kreirati, ili manifestovati, vi duboko u sebi vjerujete da vi to možete, da vi imate mnogo da ponudite, da vi to zaslužujete i da ste toga vrijedni.

Knjigu ‘Ja Vrijedim‘ u elektronskom formatu možete poručiti na PayHip i Google Books.

POHVALE ZA KNJIGU:

“Knjigu ‘Ja Vrijedim’ preporučujem svima koji žele da spoznaju sebe na jedan pravi, istinski, dubok, čisti, ljudski način. Slobodno se upustite u avanturu traženja svojih vrijednosti uz divnu Danijelinu pomoć!” (Vanja Beukelman Pavlović, life coach)

“Preporuke od srca za knjigu ‘Ja Vrijedim’. Nježno vodi kroz ono najdivnije putivanje. Putovanje sa sobom, k sebi!” (Dubravka Fazlic, Mindfulness Coach)

“Kad sam naišla preko interneta na knjigu “Ja vrijedim”  u meni je došlo do kvantnog skoka u mojim osjećajima i mislima.Sama srž našeg bića počinje iz dvije rijeci ‘Ja Vrijedim’. Ta knjiga me je dotakla mirisom svog naslova u kojem se krio  moj Novi početak. Iskreno, svima bih poručila knjigu ” Ja vrijedim” od drage spisateljice Danijele da uz nju dodjete do svog Izvora koji je u Vama,da joj se otvorite i osvijestite sva ona područja gdje ste tražili sebe a niste se našli. Pogotovo bih je preporučila pedagozima,psiholozima kao osnovu za rad sa svakim učenikom, čovjekom,  jer knjiga daje  mogućnost vracanja cjelovitosti u ljudsko dostojanstvo kada otkrijete koliko vrijedite. A tada, kao samosvjesni pojedinci, se možemo posvetiti izgradnji boljih odnosa,biti famozni kreatori koji jedva čekaju priliku… Vrijedimo onoliko koliko smo truda uložili da upoznamo sebe a knjiga ‘Ja Vrijedim’ je odlična prilika.” (Sanela Rakeljic)

Pročitajte i...  Samokažnjavanje - Kako osvijestiti i prevladati ovaj obrazac destruktivne samosabotaže

Knjigu ‘Ja Vrijedim‘ u elektronskom formatu možete poručiti na PayHip i Google Books.

O Autoru

«

»

Leave a Comment

X