Search here...
TOP
Ljubav I Veze Ženska Energija

Zašto je balansiranje muške i ženske energije važno za ljubavne veze

muška i ženska energija

‘Žene su sa Venere, muškarci sa Marsa’. Do sada ste sigurno već čuli za ovu izreku, a ja vam je sada potvrđujem. U mom članku Ženska energija kroz historiju sam objasnila put ženske energije do danas i to kako su žene, koje su bile potisnute, morale da stupe u borbenu energiju Marsa da bi se izborile za svoja prava, ali su na tom putu izgubile svoju žensku energiju i polaritet. Također sam objasnila kako svako od nas u sebi posjeduje oba principa, muški i ženski, pa tako možemo imati žene sa jačim muškim principom i muškarce sa jačim ženskim principom, jači princip određuje polaritet. Zašto sve ovo pišem?

Naše društvo se nalazi u krizi polova i polariteta, te tako sve više žena nije zadovoljno sa partnerom kojeg izabere, ili uopšte ni ne može da pronađe muškarca iz snova koji je za nju njen „alfa-mužjak“. Ovo se najčešće dešava jer je većina žena današnjice u muškom polaritetu, te kao takva može da privuče muškarca koji je u ženskom polaritetu (nježan, slab, nezreo, potrebna mu je „majka“…).

Muškarac i žena su suprotnosti, muška i ženska energija su u suprotnosti te se kao takve i privlače, baš kao i polovi magneta. Sada ću da vam navedem odlike muške i ženske energije i kako su one suprotne jedna drugoj.

Odlike muške energije:

Lovi, daje, logična, zaštitnička, određena, izjavljuje-dokazuje, direktna, jaka, aktivna.

Odlike ženske energije:

Privlačna, prima, intuitivna, njegujuća, neodređena-teče, dopušta-sluša, kreativna, prozračna, pasivna.

Kao što vidite, jedna nasuprot drugoj su: lovi-privlači, daje-prima, logična-intuitivna, zaštitnička-njegujuća, određena-neodređena, dokazuje-dopušta, direktna-kreativna, jaka-prozračna, aktivna-pasivna. Dok čitate odlike ovih energija, sigurno već možete da odredite koja energija preovladava u vama. Ovo je veoma važno, jer osvješćivanje energija koje nas prožimaju je prvi korak ka balansiranju tih istih energija. No, da se vratimo malo na priču o Marsu i Veneri.

Znamo da su Venera i Mars planete iz našeg solarnog sistema, no druga uloga Venere i Marsa kao i svih ostalih planeta iz našeg sistema je njihova pozicija i svrha u astrologiji. Naime, stari narodi poput Egipćana, Maja, Grka, itd., su još hiljadama godina unazad pratili kretanje energetskih kugli na nebu, tj. planeta i još tad su utvrdili „kvalitete“ tih planeta i njihove energetske naboje, te su definisali njihove karakteristike u astrologiji. Energiju Marsa su povezali sa ratničkom, osvajačkom energijom, muškom energijom, pa zbog toga kažemo da su muškarci sa Marsa, dok su Veneru opisali kao „lijepu muzu-zavodnicu“ koja je kreativna, njegujuća i privlačna, pa tako mi žene “dolazimo” sa Venere. 

Pročitajte i...  Kako preboljeti prekid ljubavne veze

Zašto je balansiranje muške i ženske energije toliko bitno za naše ljubavne veze?

Ako zamislimo idealnog muškarca on će predstavljati „ratnika“ i „snažnog osvajača“ koji želi da se dokaže svojoj lijepoj muzi da je on nje vrijedan, a ona će čekati u svom „dvoru“ dok joj pred kapije dolaze ratnici koji joj se dokazuju da bi osvojili njenu naklonost. Ova „antička igra“ treba da se odvija i danas, ali šta se desilo?

Zbog dolaska žena u poziciju da se ravnaju sa muškarcima u svijetu biznisa i poslova, one su morale da poprime kvalitete marsovske energije. Tu nema ništa pogrešno, jer da bi obavljale neki posao kvalitetno i trebamo da budemo u aktivnoj, direktnoj, osvajačkoj, logičkoj, jakoj energiji. U ovoj sferi od pasivne, prozračne, neodređene energije nećemo imati velike koristi. Ovo je sve uzrokovalo da većina žena danas zaboravlja na svoju žensku energiju, pa čak i pred potencijalnim ljubavnicima nastupaju sa pozicije marsovske-muške energije i žene u takvom naboju osvajaju svoje muškarce i dokazuju im se umjesto da bude obrnuto.

Šta se dešava ako muškarac nema šta da osvaja? Zamislite ratnika koji se namjerio da osvoji novo zemljište. On ulaže sve svoje snage u pripremu pred boj, spreman je i puca od energije, gladan je osvajanja i želi da se dokaže. Došao je dan, spreman je, stao u je u redove svoje vojske, oni sada jurišaju ka novoj, neosvojenoj zemlji, krv im vri u žilama, stižu na odredište, a druga vojska se već predala, otvorila je svoje kapije i svi leže. Možete li da zamislite koliko je u tom trenutku opao sav naboj (muškost) tog ratnika, koliko je on razočaran i zbunjen?

Naravno, uzeće novu zemlju, ali je nije osvojio i samim tim opada vrijednost te zemlje kao što je opala i njegova muškost. Neće osjećati da je njegova, te će je lako i napustiti, da bi otišao da osvaja zemlju na kojoj će moći da se osjeti kao ratnik i da dokaže sve svoje pripreme. Kao sa ovom zemljom, isto se dešava i sa ženom koja „otvori sve svoje kapije i leži“.

Pročitajte i...  Kako produbiti intimnost sa partnerom

Druga situacija je sa muzom iz dvora ispred čijih kapija se skupljaju ratnici da se dokažu, oni su tu došli da dokazuju šta sve znaju i umiju, a na njoj je da izabere koji je za nju najbolji. Zamislite sad da se ta lijepa djeva počela dokazivati pred ratnicima i da im ona na tom „sastanku“ priča samo o sebi i šta sve ona zna, umije i može, umjesto da odobrava pojedine osobine ratnika i izaziva ih da se što više dokažu da bi je tako osvojili. Opet se dešava kao i u prvom slučaju, sva muškost i ratnička energija naših junaka sada opada, zbunjeni su i ne znaju šta da rade. Jedino im preostaje da oni sada poprime žensku energiju i da budu osvojeni od strane „svemoćne muze“.

Drage moje, lijepo je biti vješta i moćna žena koja može sve, ali ovaj dio ostavite za svoj posao i sferu biznisa. Da bi privukle pravog „alfa-mužjaka“, morate biti u svojoj ženskoj energiji od prvog sastanka, kada vam se on treba dokazivati kao ratnik lijepoj muzi (a ne vi njemu!), a vi trebate da mu pohvalite njegove dobre osobine, uspjehe i dostignuća, te mu dopustiti da vas tako osvaja kao ratnik novu zemlju. Isto je jako važno da ostanete u svojoj ženskoj energiji i kada uđete u vezu sa muškarcem. Pravite mu stalno prostora da se osjeća kao muško. počevši od sitnica, jer ako se na sitnicama osjeća kao muško, lako će i na krupnim stvarima da stupi u svoju muškost i energiju Marsa.

Ako vam je pukla sijalica u stanu. nemojte da skačete da je mijenjate da bi dokazale kako vi to možete. Ostavite njemu da to uradi, dajte mu i da vam otvori teglu kojoj se zaglavio čep, umjesto da se dokazujete kako ste vi jaki, jer ako dođe do tuče na ulici on će zaboraviti da treba da vas brani jer vi ste „jaki“. Jako je važno da njegujete svoju žensku energiju u vezi i da dajete prostora svom muškarcu da on dokazuje svoju mušku, jer samo tako će polovi magneta biti pravilno namagnetisani i vi ćete se jako privlačiti, te će vas biti jako teško razdvojiti.

Pročitajte i...  Kako nam ženska energija može pomoći u izgradnji boljeg svijeta

Sada, kada ste spoznale svoje dvije energije u sebi, mušku ratničku i žensku venerijansku, naučite da ih balansirate i da ih upotrebljavate na pravom mjestu i u pravo vrijeme. Ukoliko mislite da vam je preteško da aktivirate svoju žensku energiju, potražite pomoć u mom članku o Ženskoj energiji i kristalima. Slavimo svoju žensku energiju i ženstvenost, jer ona nas vodi na put univerzalne i bezuslovne ljubavi i ljubavi prema sebi.

O Autoru

«

»

Leave a Comment

X