Search here...
TOP
Emotivno Prejedanje Mindfulness

Kako do željene tjelesne težine osluškivanjem potreba svog tijela

kako do zeljene tjelesne tezine

Postavili ste si cilj: “Zdrav stil života“. Napravili ste si plan i slijedili ga. Nakon nekog vremena stali ste na vagu i ona se pomaknula skoro nezamjetno. Emocije su vas preplavile. Osjećate se bijesno, pobunjenički. Zašto ovo pišem? I sama sam bila u toj situaciji. Ljuta jer nisam postigla očekivani rezultat. Prva reakcija je bila šok! “Pa, kako je to moguće?”

Potom sam malo bolje razmislila. Sjetila sam se svih znakova koji su ukazivali da se ne krećem dobrim smjerom i ja sam nalazila objašnjenja za svaki od njih. Moram priznati da sam se od raznih znanstvenih istraživanja i edukacija – pogubila. Izgubila sam dodir sa sobom i poćela slušati savjete ‘stručnjaka za tijelo’. Da budem precizna više njih. Svi njihovi savjeti meni su super i slažem se sa njima. 

Zašto je onda izostao željeni rezultat? Oni jesu stručnjaci. Ali, ja sam stručnjak za svoje tijelo i ja ga najbolje poznajem! Ako ga ja navodim na jednu stranu koja meni ne odgovara vraćat’ će mi otporom. I to se desilo. Zato je željeni rezultat izostao.

Svima nama pružena je mogućnost izbora i na nama samima je da odaberemo. Možemo izabrati po mome mišljenju jednostavniji put i odabrati po ko zna koju dijetu u životu, koja će neslavno završiti. Ili možemo odabrati put upoznavanja sebe, prepoznavanja svojih potreba, razumijevanje svojih navika, zov svojih emocija. Možemo postati saveznik sa samim sobom i ostvariti željeni cilj.

Kada jasno znamo što želimo u život, dobijemo snagu i uvjerenje da slijedimo vlastite osjećaje i potrebe. Bez tuđih utjecaja. Kako bismo osvijestili snagu izbora i da nam je ona saveznik potrebni su sljedeći koraci:

 • Što mislim da je potrebno kako bih bila dosljedna u svojoj odluci?
 • Što radim, mislim i osjećam kada sam dosljedna u svojoj odluci?
 • Kako to radim?
 • Na koji način to mogu postići?
 • Koji je moj cilj?
 • Koje su moje vrijednosti dok to radim?
 • Zašto je meni to važno?
  Što me motivira?
 • Koliko su snažni moji motivi?
 • Prihvaćam li misao da je vrijeme moj saveznik i da je upravo vrijeme uz dosljednost ključ za transformaciju?
Pročitajte i...  Kako promijeniti odnos prema hrani promjenom odnosa prema sebi

Snaga izbora je posebna karakteristika čovjeka, a njen korijen je u nagonima. Snagom volje čovjek slobodno može izabrati svoj put. To je naša sloboda. Mi biramo što, kako, na koji način i kada postići. Vaše tijelo pamti i neiscrpna je riznica znanja o vama. Vaš odnos s hranom mogu biti vrata u vaš unutarnji svijet. Snagom Izbora možemo pogledati unutar sebe. Iskoristiti svu mudrost koju nam naš unutarnji svijet nudi kako bi ostvarili željeno.

Mi poznajemo sebe najbolje i svoje potrebe. Potrebno je imati hrabrosti i odabrati, usudila bih se reći, izazovniji put. Tako sam i ja uz sve znanje poklekla i isprobala. Ja nisam uspjela. Možda neko drugi hoće. Ja se vraćam provjerenom putu. Osluškivanju signala svoga tijela, svojih potreba koje čitam kroz hranu koju trenutno unosim, na način kako je unosim. Znam da sam tada u balansu, zadovoljna i postižem željene rezultate. Njegujem svoj um, duh i tijelo.

Moj vodič ‘Galaktička Dijeta: Kako voljeti i podržavati sebe – Zaustavite emocionalno prejedanje i izgubite kilograme bez dijete’ možete kupiti klikom na ovaj link.

O Autoru

«

»

Leave a Comment

X