Search here...
TOP
Emotivno Prejedanje Mindfulness

Kako promijeniti odnos prema hrani promjenom odnosa prema sebi

kako promijeniti odnos prema hrani

Naše tijelo razgovara s nama. Ono ne može pričati nama poznatim jezikom – jezikom slova, brojki, simbola. Komunicira s nama putem simptoma, emocija, osjećanja. Obratimo pozornost na naš unutarnji svijet i što nam on to govori. Na koji način? Tako da pratimo svoje ponašanje, svoje navike. Da ih primijetimo i pokušamo razumjeti zašto smo ih stvorili.

Na primjeru hrane, ona nam može poslužiti kao ulazak u naš unutarnji svijet. Zašto biramo hranu koju biramo? Koja je naša motivacija za ponašanje koje se manifestira u našem životu da imamo takav odnos sa hranom? Naši problemi sa hranom najčešće nemaju nikakve veze sa samom hranom. Imaju veze sa dubljom istinom koju o sebi trebamo spoznati. Kako bi ostvarili dugoročne rezultate, važno je razumjeti uvjerenja koja uvjerenja stoje iza tih odabira. Upravo iz tog razloga nastao je manifesto za um, tijelo i duh, nerazdvojne dijelove koji čine cjelinu koju nazivamo Ja:

1. Budi iskrena prema sebi
2. Ostavi svoju prošlost u prošlosti
3. Bijes koji imaš, primijeti ga, daj mu ime i samo ga promatraj i izgubit će snagu
4. Budi iskrena prema sebi
5. Budi dosljedna
6. Budi iskrena prema sebi
7. Kontinuirano radi na svome cilju
8. Budi nježna prema sebi i uoči nježnost u tuđim postupcima
9. Budi iskrena prema sebi

Biti iskrena prema sebi ponavlja se. Zašto? Zato što je to najvažnije i najizazovnije s čim ćete se susresti. Navike, okolina, pa i mi sami pokušat ćemo tu iskrenost zakamuflirati. U većini slučaja nenamjerno i nama neprimjetno. Naučeni smo da stavljamo tuđe potrebe na prvo mjesto, da potiskujemo emocije, ne pokazujemo ih. Naučeni smo da osmijehom brišemo sve ono što se nalazi ispod kože. Blještavilo našeg osmijeha i nas same zavara.

Pročitajte i...  Emotivno prejedanje: Pravi razlog zašto dijete ne uspijevaju

Upravo zato je i najizazovnije biti iskren prema sebi. Kada smo iskreni prema sebi, volimo se, nježni smo prema sebi, razumijemo se, imamo više samopoštovanja. Mijenjamo svoj pogled na svijet, svoj odnos prema sebi. Mijenja se cijeli naš svijet.
Ono što je tvoja suština kada tada će izaći iz tebe. Okolnosti, vanjski faktori, trenutni osjećaji zadovoljstva ne mogu dugoročno zadovoljni tvoju unutarnju nit vodilju i potrebu.

Naučeni smo da obraćamo pozornost na našu okolinu. Do kuda seže naš pogled, naš sluh. Tražimo uzroke problema u okolini. Rješavamo ih da pokušavamo promijeniti ljude oko sebe, njihova uvjerenja, njihove načine življenja.

Rješenje problema je u nama. Kada promijenite sebe, možete promijeniti cijeli svoj svijet. Malim koracima osvajaju se najveći vrhovi. Imajte ovaj manifesto na vidljivom mjestu kako bi vas usmjerio na vašem putovanju. Ja bih rekla najvažnijem putovanju vašeg života. To je da volite, njegujete, poštujete i poznajete sebe.

Moj vodič ‘Galaktička Dijeta: Kako voljeti i podržavati sebe – Zaustavite emocionalno prejedanje i izgubite kilograme bez dijete’ možete kupiti klikom na ovaj link.

O Autoru

«

»

Leave a Comment