Search here...
TOP
Ženska Energija

Kako nam ženska energija može pomoći u izgradnji boljeg svijeta

ženska energija

Od kako sam ovdje u Holandiji proganjale su me misli: “Gdje pripadam i ko sam?” O tome sam pisala i u mojoj knjizi “Život”. Iza mene je 20 godina svjesnog rada na sebi. Možda su mi zbog nepoznavanja jezika i borbe za samu sebe u nepoznatom svijetu proradili samo moji čisti ženski senzori i instinkti za opstanak. I to me u ovih 20 godina formiralo. Sve što radim je iz srca, jer drugačije više ne znam. Komuniciram sa drugima iz srca, jer i to više ne znam drugačije.

Ovo, naravno, ima i vrline i mane. Ovo ne znači da mi se dešavaju samo lijepe stvari u životu. Ovo znači da se učim balansirati između dobrih i loših momenata. Najljepše u svemu je što imam iskustvo da su mi uvijek loši momenti kontrast nečega lijepog.

Tako sam prošlu sedmicu bila razočarana do bola u jednu osobu i u nepovjerenje koje mi je ukazano. Pitala samu sebe šta sam pogriješila i vidjela da svatko ima svoja uvjerenja i da smo u puno momenata nemoćni, koliko god mi mislili da smo u pravu. Ipak, i pored toga, potrudila sam se da sastavim moje misli i emocije u bolji osjećaj. Ovo košta ulaganja u sebe i iskrenosti prema sebi, ali onda slijede kontrasti.

Danas sam imala sastanak sa jednom uvaženom ženom iz opštine Rotterdam. Pozvala me, jer ne može da dođe na prezentiranje holandske verzije moje knjige, sada u subotu. Otišla sam s tom namjerom i ponijela sam joj moju knjigu, koju me zamolila da joj donesem.

Prvo me sačekala na ulaznim vratima, kao nekog uvaženog gosta i provela kroz cijeli dio zgrade za kulturu i socijalni život. Sva vrata su mi se odjednom počela otvarati i bukvalno i figurativno. Otvarala je vrata i predstavljala me ljudima, a ja pomalo zbunjena sam se samo sa svima rukovala i upućivala im izraz zadovoljstva da sam tu.

Htjela je da zna sve o meni i načinu na koji posmatram svijet oko sebe i način na koji radim. Pričale smo više od dva sata, što za takve sastanke nije baš uobičajeno. Još uvijek sam u bunilu od njenih riječi na ispraćaju. Još mi odzvanja u ušima kako mi je rekla da sam primjer jednog Novog Svijeta koji dolazi. Obećala je da će se potruditi da mi obezbijedi sredstva za sve aktivnosti kojima se bavim!

Pročitajte i...  Osmi mart: Dan kada slavimo ljepotu i snagu naše ženstvenosti

Još uvijek ne mogu da vjerujem njenim riječima, ali u dubini duše osjećam da je to tačno da se svi nalazimo u jednoj transformaciji u Novi Svijet i sretna sam da je to bar ovdje došlo do društvenih instancija.

Dok sam se vraćala kući, bila sam toliko zadovoljna i ispunjena, da sam imala osjećaj da lebdim iznad zemlje! Nisam samo ja primjer. Ima puno primjera, nas ovakvih. Tako je i ovaj magazin jedan primjer Novog Svijeta u kome vlada ljubav i ženska energija iz srca.

Vjerovatno ste primijetili da se ovaj magazin malo promijenio. Poslije vise o pet godina postojanja, dobio je novu formu. Sve je u skladu sa rađanjem Novog Svijeta. Tekstovi su spiritualniji, još inspirativniji i zasnovani na čistoj ženskoj energiji. Glavna urednica Danijela Jokić Vaislay, koja je i Life Coach, u svojim tekstovima posvećuje puno pažnje i dublji uvid u ličnu transformaciju.

Mi vam želimo u ovom magazinu biti dokaz jednog Novog Svijeta! Mnoge istine o svijetu koje smo do sada poznavali nisu više “istine”. Nova otkrića nam pružaju nove načine i nove razloge da živimo na potpuno drugačiji način.

Već uveliko uočavamo da je stari svijet baziran na konkurenciji. Konkurenciji koja je nasilna i nemilosrdna. Konkurencijom se , nažalost, još uvijek rješavaju problemi. Čitav svijet još uvijek teži ka kvantitetu, a ne ka kvalitetu. Na Zapadu ljudi nisu više u brzim vozovima koje je teško zaustaviti pri ulasku u novu stanicu, nego su u super brzim vozovima i avionima, gdje usputnih stanica skoro i nema, što uopšte nije smisao života.

Skoro svi mudraci govore da život treba razvući i živjeti ga baš u malim svjesnim momentima. Ne treba više da se izgorijeva samo za cilj i količinu, nego uživati svjesno u momentima postizanja cilja. Tako se postiže još veća količina. Svi problemi su se stotinama godina rješavali samo egom, konkurencijom i borbom i u ekonomskom sistemu i na način kako nacije žele da riješe međusobne probleme.

Ja sam u ovom magazinu već pisala da sam naišla na podatak koji mi je bio interesantan, o tome kao je Zemlja ušla u žensku kozmičku energiju i da su se počele uveliko dešavati promjene. Počeo se rađati Novi Svijet!

Pročitajte i...  Najbolji kristali za jačanje i balansiranje ženske energije

Ovo što se rađa je svijet o kome su pisale stare kulture i govorili naši preci. Novi svijet je svijet baziran na saradnji. Svijet koji se bazira na uzajamnom pomaganju! Svijet u kome počinjemo da radimo zajedno da bismo riješili probleme, umjesto da dominiramo jedni nad drugima da bi riješili probleme.

Prošlo učenje je bilo da postoji samo jedan kolač, koji je moć i materijalno bogatstvo i za taj jedan kolač trebamo svi da se borimo. Novo učenje glasi da postoji mnogo kolača i kolačića! Novi Svijet nam nudi mogućnosti dijeljenja i razmjena kolača.

Muška energija, koja je do sada vladala, se bazirala na tome da fokusiramo naše izbore i naše odluke na bazi nauke, crno/bijelo. I naravno bez ovoga ne možemo, ali to nije više dovoljno. Treba više ženske energije da bi se energije na Zemlji izbalansirale.

Ženska energija se bazira na prirodi, a priroda je bazirana na saradnji. Mi žene smo kao Majka Priroda, ili Majka Zemlja. Muškarci su po prirodi lovci. I u tome nema ništa loše, ali je loše da u životu samo lovimo. Do jučer smo živjeli i mnogi još uvije žive s filozofijom i pitanjima:

  • Šta je dobro za mene?
  • Kako da zgrabim što više?

Ova pitanja se postavljaju u svim oblastima: novci, posao, država u kojoj živimo, druženja i sve ostale relacije. Ženska energija se ispoljava kroz poznati Zakon Privlačenja. To je čisti ženski način življenja. Novi svijet se ispoljava kroz osjećanje i vjerovanje! Nova filozofija i nova pitanja su:

  • Šta ja mogu da dam?
  • Šta ja mogu da doprinesem?
  • Šta ja mogu da podijelim sa svijetom?

Ova pitanja otvaraju vrata novim mogućnostima. Prvo što možda možemo da se pitamo kako onda doći do dovoljno osoba za rađanje Novog Svijeta? Danas u ovo vrijeme kada Zakon Privlačenja sve više postaje jasan i upotrebljavan, potrebno je jako malo osoba da bi se napravile promjene.

Nauka ima dokaze o Zakonu Privlačenja i šta možemo time postići i više ne postoji samo teorija da su naša srca duboko povezana jedna sa drugima elektromagnetskim poljima. Ovo je dokazano u kvantum fizici! Naša srca imaju sposobnost da izgrade osjećaj saradnje i potrebno je samo nekoliko osoba da bi se ostvario taj osjećaj, da bi i mnogi drugi imali koristi od toga.

Pročitajte i...  Kako faze Mjeseca utiču na naše emocije

Radi se o učenju razvijanja kvalitetnih osjećanja u našim životima i srcima! To je naša ženska kozmička energija. Osjećanje je zbir misli i emocija. A osjećanje, vjerovanje, briga za sebe i svoje tijelo, briga za drugoga i briga za ovu planetu na kojoj živimo, ljubav, nježnost i saradnja su glavni elementi Novog Svijeta. Hvala vam, drage čitateljke, što ste i vi, prateći nas, kreatori tog Novog Svijeta!

O Autoru

«

»

Leave a Comment

X