Search here...
TOP
Sretan Život

Kako ustrajati u našim ciljevima kada razmišljamo da odustanemo

ciljevi

“Naša velika slabost leži u odustajanju. Najbolji način da postignete uspeh je da uvek pokušate makar još jednom”. Teško je, mnogo je teško, kada se krene na putovanje u nešto novo, nepoznato i drugačije. Na putu vas čekaju mnogi izazovi, koji zahtevaju hrabre odluke, a te odluke su važne, velike i ne tiču se samo vas. Treba preseći i odlučiti u svoje ime, u ime svojih najdražih, a da pri tome ne povredite ni sebe, a ni njih. Zato kažem da nije lako, da treba dobro izmeriti, izvagati šta dobijate i šta gubite. Stavite na tas sve, ama baš sve.

Stavite sve ono što ste uložili, snagu, energiju, rad, vreme, odricanje, odvojenost, patnju, neprespavane noći, neisplakane suze skrivene jer ste dovoljno veliki da ih otkrijete, a nekada su jedino rešenje. Stavite i ne stidite se što ste klonuli, što ste posustali, jer ste se umorili, jer ste ljudi od krvi i mesa. Mislite na viziju koju imate ispred sebe,na san koji ste sanjali,na budućnost koju želite,na mir kome težite.Merite dugo,precizno i ne žurite. Mnogo toga ima za merenje i vaganje. Nemojte zaboraviti da sve stavite i da pri tome budete pošteni i ne dodate na tas nešto što ne treba tu da se nađe i da vaga prevagne u stranu gde strah vlada. Još jednom kažem, ne žurite, polako, stišajte svoj um i telo, jer u tišini čućete šta vam srce govori.

Znam da vam nije lako, odluke su teške, ali zato su i vredne. U glavi će vam se pojaviti milion pitanja i mnogo manje odgovora.U vas će biti uprte oči najmilijih i njihov pogled će vas peći.Sve zavisi od vas i vaše odluke. Kako je doneti…? Kako to uraditi a da vas ne boli, da ne patite, da vas strah ne savlada od mogućih pogrešnih odluka? Kako znati koliko se može izdržati na tom putovanju, kada ne znate koja vas iskušenja još očekuju? Kako saopštiti svoje strahove dragim ljudima, čija sudbina i čiji put direktno zavise od vaših odluka, koji gledaju u vas sa verom da vi to možete, a vi se osećate da ste na izmaku snage. Kako sebe osnažiti i opravdati njihovo poverenje? Kako strah koji vas savlada, gurnuti u stranu i napraviti korak napred, su pitanja sa kojima ćete se suočavati svakoga dana, svake noći i svakoga jutra kada otvorite oči. To je nešto sa čime ćete se buditi i šta ćete na počinak nositi.

Pročitajte i...  Pet savjeta za jednostavniji i ispunjeniji život

Ali, ne zaboravite da verujete i da čuvate grčevito veru da to možete,da pravite korake, pa i one najmanje, jer i oni vode ka cilju. Kada se pitate da li je to moguće sve izdržati, verujte da možete, jer Bog vam daje onoliko tereta koliko vaša leđa mogu da izdrže.Važno je da znate i da se preko vaših usana ne prelivaju reči da vi to ne možete, da vam je dosta, da vam srce puca i da želite da odustanete od svega.

Znajte da sve se u životu dešava sa razlogom,iako vam se u trenutku čini da je ovaj život nepravedan prema vama,da vas muči,da vas obara na kolena, a niste svesni da time jačate i snažite i da posle takvih padova, skok je neminovan, ali ako verujete u to. Gde nema vere,nema ni snage. Gde nema snage, nema ni koraka.Tada se ne vidi ni staza koja vodi napred, već samo trnje, šipražje koje vešto skriva put.Raskrčite šumu, oterajte strahove, verujte da će sve biti u najboljem redu.

Vaš posao je da radite svoj posao.Posao drugih je da rade svoj posao,a bog neka radi svoj. Nikom se ne mešajte u njihov posao, samo u svoj, u svoje odluke, u svoje korake i svoj put koji je uvek jedinstven i samo vaš. Tuđi putevi se vazda čine lakši, čistiji i prohodniji. Tuđi uspesi su brži,veći i dostižni. To se samo tako čini jer i na vaš život i vaš uspeh drugi gledaju takvim očima.

Zamenite cipele kojim hodate, pa ćete se uveriti da na svakom putu postoje kamenčići, ali i planine koje vas zaustavljaju i koje vas iskušavaju. Na vama je da šutnete kamenčić, ili da pređete preko planine. Znajte da ništa nije nemoguće, ali morate imati volju i ne smete odustati, čak i kada vam je već muka svega i kada sve izgleda kao da je svemu došao kraj i da ne možete dalje. Obično kažu da je to možda korak do cilja.I ako tu ne odustanete,onda se dajte još više i još jače.

Pročitajte i...  Besplatna E-Knjiga - 'Manje Stresa, Više Sreće'

Odustati se može uvek, ali doći blizu ostvarenja svoje vizije i vratiti se nazad,mislim da nije prava odluka. Ali kažem,da ja tako mislim, ali ja nikada neću govoriti u vaše ime. Odluku donosite vi i nikako vam neću olakšavati ili uticati na nju. Mogu vas samo podsetiti gde ste,ko ste, osvestiti vas i probuditi, posuditi vam veru, jer je očito da ste je na tom putu izgubili,dok ne osnažite i dok ne zauzmete ulogu vozača u svom životu.

Budite sigurni u jedno, da u koliko želite mogu vam biti suvozač, neko ko će biti uvek uz vas, koji je spreman da vas prati,da vam povremeno posudi veru i snagu, za dalje.Na daljem putovanju biće još iskušenja, provera, strahova, ali sve to treba samo da vam služi, da vas ojača, prekali i da iz svega samo učite i da izađete kao pobednik. Trebat će vam podrška, trebaće vam i snažni i uspešni ljudi, čija postignuća mogu samo da vas ohrabre da je sve to što vi radite i želite moguće, izvodljivo i da to ne mora da bude samo privilegija drugih ,već može biti i vaša realnost. Vi kreirate svoju realnost, vi birate, vi odlučujete, vi ste odgovorni za svoj život. Prihvatite potpunu odgovornost za sve osvoje odluke i postupke, izvagajte dobro,budite pošteni u merenju i donesite pravu odluku.

Odluka treba da bude čvrsta, nepokolebljiva i jasna. Za svoje odluke ste vi odgovorni u potpunosti, ma kakve one bile. Samo još jednom podsećam da u životu ne ide sve lako, ali ide kako tako,ponekad ovako, ponekad onako, ali svakako nekako. Na tom putovanju, ka svojoj viziji, neko će sigurno odustati, neko na taj put nikada neće ni krenuti, a oni treći, oni će uspeti. Vi ste krenuli i to vas razlikuje od miliona drugih kojima je to još uvek samo u mislima, kojima je to još uvek samo san i vi ste samim tim u ogromnoj prednosti.

Pročitajte i...  Savjeti Life Coacha - Kako ostvariti svoje snove

Vaša odluka se svela na samo dve mogućnosti: odustati ili uspeti. Sada kao što rekoh na početku, kada donosite važne odluke umirite se, stišajte svoje misli, verujte u sebe, budite tihi da čujete šta vam srce govori. Na vama je da ga čujete, da mu verujete i da ga poslušate, jer samo jedna odluka vas deli od potpuno drugačijeg života.

O Autoru

«

»

Leave a Comment