Search here...
TOP
Zakon Privlačenja

Zašto ne možete manifestovati ono što želite

zasto-vam-ne-uspijeva-da-privucete-ono-sto-zelite

Pišem vam već jedno vrijeme o energijama, pripadanju prirodi, o nama kao o malom djeliću Univerzuma i o Zakonu Privlačenja. Jeste li nešto probali da upražnjavate od svega ovog navedenog? Ili ste obeshrabreno odustali poslije nekoliko pokušaja, postali pomalo skeptični i sve prihvatili samo kao interesantnu priču?

I ja sam u početku bila skeptična, ali onda me ipak moja znatiželja vukla da idem dalje, da istražujem i to sve sprovedem u praksu. Ali, u početku mi nije uspijevalo. Bila sam ljuta i isfrustrirana. Zašto mi to ne ide? Čitala sam knjigu za knjigom, pohađala radionice, pratila online programe… i polako sam shvatila u čemu je bio problem. Nisam slušala moja osjećanja što mi govore. Prisiljavala sam samu sebe da uvijek budem pozitivna. Ali, to je bilo nemoguće.

Mi ne možemo potiskivati negativne stvari koje nam se dešavaju, jer onda potiskujemo i pozitivno. Ako prihvatimo negativno kao činjenicu i napravimo tome prostora, automatski kreiramo prostor i za pozitivno. Sve negativno što nam se dešava samo je kontrast pozitivnoga što će nam se desiti. Sve što nam se dešava daje nam jako važne putokaze šta moramo da radimo u životu. Zato ne negirajte negativno i negativan osjećaj već naprotiv pustite da vam pomogne.

Zatim, nisam dovoljno vjerovala u sebe, svoje snove i snagu u Univerzumu. U biti, sve što želimo može da postane naša realnost. Koliko god sam neke stvari iz sveg srca željela privući, previše je sve bilo samo u mojim mislima, a ne u mom osjećaju. U podsvijesti sam ostajala nepovjerljiva. Mi sebi jako puno uskraćujemo ako se dvoumimo i ako si ne vjerujemo. Kada tako razmišljamo, onda šaljemo Univerzumu pogrešne podatke. Tako dajemo u biti fokus na to u što ne vjerujemo umjesto na to što želimo.

Mi kreiramo naš život iznutra, iz sebe samih i to si možemo formulisati riječima. Na primjer, ne treba reći:

”Ja ne želim više da budem nesigurna” (ovdje je fokus na nesigurna i to privlačimo)

Trebamo reći: “Ja se osjećam sigurno i puna sam povjerenja u život” (ovdje je fokus na sigurno i povjerenje i to privlačimo).

Svako od nas ima snagu da to kreira, a Univerzum šalje ono na što se fokusiramo. Zato trebamo biti jako jasni što hoćemo i Univerzum će nam pomoći. Sve što moramo uraditi je pratiti signale koje dobivamo i naš osjećaj će nas navesti na pravi put. Ako imamo dobar osjećaj o nečemu, onda smo na dobrom putu. Trebamo biti prema sebi potpuno iskreni u svojim željama. I na kraju sam premalo vremena i energije posvećivala svjesnom kreiranju svog života.

Mi nismo svjesni kreatori samo nekoliko sati u sedmici. Mi smo kreatori svog života svaki dan. Mi si postavljamo svaki dan ono što želimo kreirati, naše snove i očekivanja. Mi kreiramo svoj prostor, svoje želje i svoj život.

Sjednite u neku prostoriju gdje vam je ugodno. Sklonite stvari koje su vam suvišne. Upalite si koju svjećicu, ili mirisljavi štapić i vježbajte da budete sami sa sobom. Sjednite onako kako vam je najudobnije. Dišite lagano i umjereno. Koncentrišite se na jedan objekat. Na momenat, zaboravite prošlost i budućnost. Skoncentrišite se na sada.

Koncentracijom se pokušajte uzdići na frekfenciju sreće i tog osjećaja. Zatim si vizualizirajte ono što želite. Probajte vidjeti i osjetiti sebe u situaciji kakvu biste željeli kreirati. Na primjer, vidite se u novom poslu ili na nekom mjestu gdje biste željeli biti ili vidite se sa nekom osobom koja vam se sviđa. Zapišite svoju želju i pri tome probudite sva čula, doživite, mirišite, osjetite… Ne držite to samo u mislima, nego osjetite kroz čula.

Vjerujte u to što radite. Koncentrišite se na pozitivan rezultat. Probajte sve oblike cinizma i misli: ”Ma kod mene to ništa ne radi!” potpuno pustiti. Napišite si čime ste sve blagoslovljeni i probajte doživjeti kako se od toga lijepo osjećate. Nađite si nešto što će vas uvijek na to podsjećati. Na primjer, neki kamenčić ili neku malu amajliju koja će vas podjećati na vašu snagu i vaše snove.

Napravite korak naprijed. Jasno izrecite Univerzumu sve svoje molitve i želje. Vjerujte da će to biti uslišeno. Budite otvoreni za nove stvari i povećajte si kapacitete primanja. Svaki dan trebate sebi odgovoriti na slijedeća pitanja:

  • Šta zaista želim?
  • Šta zaista osjećam?
  • Šta mi je zaista važno?

Skoro uvijek odgovor je pred nama. Ako ga ne vidimo, to je zato jer ga tražimo predaleko. Na ovakav način sam i ja sebe ojačala i dovela na nivo frekvencije, gdje dobivam pozitivne rezultate Zakonom Privlačenja i ogromnu snagu iz prirode. Vjerujem da će i vama uspjeti!

O Autoru

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *